Saima

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni (alle 5 kg)
Syntymäaika: 2005

2.9.2015
Saima on pieni ja ystävällinen mummukka, joka odottaa Irinan tarhalla pääsyä rakastavaan eläkekotiin.

Pikkuriikkinen Saima-mummo on pelastettu Viipurin lähistöltä pienestä kylästä, jossa paikallinen vanha nainen keräsi koiria pienen hökkelinsä pihalle ja sisätiloihin. Koska naisella ei ollut varaa hoitaa saati steriloida koiriaan, lisääntyivät ne siellä miten sattuu. Saima on asunut ilmeisesti naisen luona sisätiloissa. Muut samasta paikasta tulleet pienet koirat löysivät jo kodit Venäjältä, mutta hiukan hassun näköinen Saima-mummo odottaa tarhalla eläkekotia Suomesta.

Saiman iäksi on arvioitu noin 10 vuotta. Saima vaikuttaa iloiselta ja pirteältä koiralta, joka ottaa vieraat ihmiset ystävällisesti vastaan. Syliin nostaminen ei ole mummolle kovin tuttua puuhaa ja se hiukan jännittää sitä. Kun mummon laskee takaisin maahan, se saa pienet ilohepulit ja juoksentelee ympäriinsä innoissaan.

Saima jakaa tällä hetkellä kopin pelkkien kissojen kanssa ja niiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Sen verran täpäkkyyttä mummosta kyllä löytyy, että kipossa olevaa herkkullista märkäruokaa se vahtii kissoilta.

Kuulemamme mukaan Saima on elänyt myös isompien koirien kanssa, joten isomman koirakaverin ei pitäisi aiheuttaa alkuhämmennystä suurempaa reaktiota. Tarhalla Saiman kanssa asui hetken aikaa samassa kopissa suurin piirtein saman kokoinen koirakaveri ja kaverukset tulivat toimeen sopuisasti.

Saimalta puuttuu useampia hampaita. Takahampaat ovat tallella ja muutama hammas löytyy myös alhaalta. Uuden kodin täytyykin ottaa se huomioon Saiman ruokinnassa ja tieysti suu on hyvä käydä näyttämässä lääkärillä. Saimalta on ilmeisesti katkaistu äänihuulet joskus ja se saakin haukunnan sijaan vain käheän haukunnan tapaisen äänen aikaiseksi. Miltään turhalta räkyttäjältä Saima ei muutenkaan vaikuta ja yrittää lähinnä innostuksissaan haukahdella.

Saimalle soisi mieluusti pikaisesti oman kodin Suomesta. Vanhan naisen luona elo ei ollut kaksista eikä tarhalla elokaan mitään herkkua ole. Saiman olisi jo korkea aika päästä nauttimaan eläkepäivistään rakastavaan ja huolehtivaan kotiin.

Viipurin koirat - Saima 5.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.