Jemina

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 6/2016

18.10.2016
Ihanalle Jeminalle tarjoutui kotihoitopaikka Suomesta, pääkaupunkiseudulta. Jemina on viihtynyt hoitopaikassa erinomaisesti ja osoittanut olevansa reipas ja sosiaalinen pentu.

Tarhalla vielä ujona tyttönä asustellut Jemina on löytänyt kotihoidossa itsestään iloisen koiran. Jemina pitää ihmisistä ja uskaltautuu tervehtimään myös kylässä käyviä vieraita. Pienet lapset vielä hiukan ihmetyttävät, mutta varovainen tutustuminen onnistui heidänkin kanssaan. Ihmisten huomio ja paijaaminen kelpaavat Jeminalle mainiosti!

Jemina rakastaa hoitopaikan pehmeää petiä, ja se onkin varmasti suurta mukavuutta kodittomana syntyneelle koiralle. Myös muut kotielämään kuuluvat ihmeellisyydet alkavat jo aueta Jeminalle. Ulos mennessä puetaan ylle valjaat ja ulkona kävellään hihnassa. Myös tarpeet tulevat jo aika usein ulos, ja sisällä Jemina asioi papereiden päälle. Kotihoitajan mielestä Jemina onkin fiksu ja oppivainen tyttö, jolle kotielämä sopii erinomaisesti.

Hoitopaikassa Jeminalla on koirakavereina nuoria uroksia ja vanhempi narttu, joiden kaikkien kanssa tyttö pärjää hyvin. Jemina osaa leikkiä ja käyttäytyä hyvin toisten koirien seurassa. Jemina on tavannut myös kissan, ja käyttäytyi kissaseurassa ystävällisesti. Tätä tyttöä voi siis suositella sekä toisen koiran että kissan kaveriksi. Jemina on kuitenkin niin reipas ja ihmisrakas, että se hyvin todennäköisesti pärjää myös perheen ainoana koirana.

Jemina painaa tällä hetkellä, noin neljän kuukauden iässä, hiukan yli 10 kiloa. Tyttö on hoikkarakenteinen mutta tassut ovat aika isot, mikä viittaisi siihen että Jeminasta kasvaa noin keskikokoinen koira. Aikuisena aktiivinen tyttö tulee tarvitsemaan reippaasti liikuntaa ja mukavaa puuhaa oman ihmisensä kanssa. Toivottavasti tämä mainio tyttö pääsee pian muuttamaan ikiomaan kotiinsa ja aloittamaan koko elämän mittaisen seikkailun oman perheensä seurassa.

13.10.2016
Jemina seurasi veljensä jalanjälkiä Suomeen ja opettelee nyt kotikoiran elämää pääkaupunkiseudulla.

Jeminan kyselyihin vastaa Maija. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Maijaan yhteyttä sähköpostitse maija.sutela@viipurinkoirat.fiTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

5.10.2016
Kauniin harmaa Jemina tarvitsee vähän aikaa tutustumiseen. Tyttö on kuitenkin hyvin utelias ja kiinnostunut ihmisistä, kunhan saa tutustua omaan tahtiinsa.

Jemina ja sen sisarukset Jermu, Jedi, JuriJere ja Jenna pelastettiin kesämökkialueelta. Pentujen emo oli majoittunut mökkialueen metsikköön ja synnyttänyt sinne pentueen. Paikalliset rankkurit ehtivät ampua emon ennen kuin eläinsuojelijoiden apu ehti paikalle. Pennut saatiin kuitenkin pelastettua ja ne kuljetettiin Irinan tarhalle odottamaan omia koteja.

Jemina on siskoaan Jennaa hieman reippaampi. Siinä missä Jenna jää piileskelemään koppiin, tulee Jemina kuitenkin katselemaan, että kuka vieras ihminen tuli tekemään tuttavuutta pentujen kanssa. Jemina pyörii jalkojen ympärillä uteliaana ja kiinnostuneena, kunhan on ensin hetken saanut katsella kauempaa. Silitysetäisyydelle Jemina ei vielä kuitenkaan tohdi tulla, vaikka selvästi sen tekisikin kovasti mieli tulla tutustumaan lähemminkin.

Koska Jemina on kohtuullisen ujo tyttö, tarvitsee se ymmärtäväisen omistajan. Kodissa on oltava myös koirakaveri odottamassa ja näyttämässä mallia. Uskomme, että Jemina reipastuu kyllä äkkiä päästyään kotiin, mutta saattaa silti olla, että vieraiden ihmisten seurassa se jää hieman kainoksi myös myöhemmällä iällä.

Jeminasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska Jeminan sisaruksista muutama näyttää jonkinsortin terrierisekoitukselta, on mahdollista, että Jeminankin geeneissä virtaa sinnikästä terrieriä. Jemina tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta aktiviteettia, eikä tapakasvatustakaan sovi unohtaa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.