Banderas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 1/2011

5.4.2016
Banderasin pitkä odotus palkittiin ja se löysi viimein kodin toisen viipurilaisen kaverina.

15.10.2015
Banderaksen viides talvi lähenee. Lähes koko elämänsä tarhaoloissa asuneelle koiralle oikeanlaisen kodin löytyminen ei ole helppoa, mutta kodin tämäkin poika ansaitsisi.

Aika on humahtanut vauhdilla eikä Banderaksella ole enää montaa kuukautta viisivuotissynttäreihin. Banderas on koira, joka on etsinyt kotia jo kauan. Tarhalla se on asunut useammassakin aitauksessa, mutta sen koti on aina ollut tarhan perällä, jossa ihmiskontaktien vähyys korostuu entisestään. Pojan kodinetsintäilmoituskin pitää sivuilla viimeistä paikkaa ja hautautuu aina vain uudelleen ja uudelleen, kun tuoreet ja nuoret naamat valtaavat etusivun. Banderas ei halua unohtua tarhalle, vaikka niin on jo ehkä vähän käynytkin.

Lokakuisena lauantaina ilma on raikas ja kirpeä. Koirat haukkuvat ja odottavat innoissaan ihmisten saapumista. Tarhan perällä, pienessä sivuaitauksessa, koira hyppää iloisena vasten aitaa ja heiluttaa häntäänsä. Kun muutaman sormen ujuttaa aidan läpi ja antaa sille nameja, sen ystävälliset silmät kiittävät ja herkut katoavat nopeasti parempiin suihin. Sisällä aitauksessa koira kiertelee ihmisiä varovaisena, mutta uteliaana. Se ei pakene omiin oloihinsa vaan pysyttelee koko ajan vieraiden lähistöllä. Varovaisesti mutta päättäväisesti se kurottautuu luokse, kohti kättä ja sen sisällä olevia nameja. Jäljelle jää tyhjä käsi, kun nälkäinen kieli lipaisee herkut nopeasti suuhunsa.

Banderas ei ole jokaisen ihmisen koira vaan tarvitsee erityisen ymmärtäväisen omistajan, jolla on tietoa, taitoa ja aikaa käsitellä arkaa koiraa. Haluaisimme kovasti uskoa, että sellainen ihminen löytyisi vielä jostain ja muutaman vuoden päästä emme enää kohtaisi Banderaksen huolestuneita surusilmiä tarhan perällä.

3.6.2014
Banderas on edelleen ujo, mutta kovin kiltin oloinen poika. Poikaa saa hieman rapsutella ja namejakin se ottaa käsistä. Toivomme kovasti, että oma koti odottaa sitäkin jossain.

Banderas on asunut samassa aitauksessa kohta jo lähes kolme vuotta. Päivät kuluvat, ja joskus joku onnekas muuttaa Banderaksen aitauksesta omaan kotiin tai hoitopaikkaan, mutta ei Banderas.

Banderas vaikuttaa sopuisalta ja nöyrältä pojalta, joka tulee hyvin toimeen aitauksen muiden koirien kanssa. Kunpa jostain vain löytyisi ihminen, jolla olisi riittävästi aikaa, ymmärrystä ja kokemusta Banderaksen kaltaisille koirille, ja joka haluaisi pojan omakseen. Se olisi todellinen lottovoitto pojalle, sillä onhan Banderas vielä nuori koira, jolla on toivon mukaan monen monta hyvää elinvuotta vielä jäljellä. Niitä ei haluaisi pojan joutua ankealla tarhalla viettämään.

5.2.2013
Banderas on varttunut jo aikamieheksi. Poika on varsin ujo, mutta tulee kuitenkin hakemaan herkkuja käsistä ja jää nuuskuttelemaan lahkeita.

Banderas on viettänyt Irinan tarhalla jo pian kaksi vuotta. Alkuajat poika varoi ihmisiä varsin paljon, eikä se tullut juuri kosketusetäisyydelle. Iän myötä Banderas on kuitenkin kerännyt lisää rohkeutta, ja nykyisin pääsemme pojan kanssa vähän seurustelemaan. Toki Banderas edelleen jännittää meitä, eikä varsinainen rapsuttelu kuulu vielä pojan sallimiin asioihin, mutta herkut kelpaavat jo kädestä asti ja muutenkin poika tulee tekee tuttavuutta ihan lähietäisyydelle.

Koska Banderas on iso ja arka poika, tulee se tarvitsemaan jo aiempaa vankkaa koirakokemusta omaavan omistajan. Omistajan tulee ymmärtää, millaista on aran, tarhalla kasvaneen koiran sopeuttaminen uuteen kotiin, ja kuinka paljon aikaa ja vaivaa se kaikki tulee vaatimaan. Ujoudestaan huolimatta Banderas on hyvin kiltin ja ystävällisen oloinen poika, joten oikeanlaisen omistajan opastuksella Banderas voi tulla vielä viettämään oikein mukavaa koiranelämää jossain kivassa kodissa. Banderas tulee hyvin toimeen niin toisten urosten kuin narttujenkin kanssa. Banderas on enemmin varsin alistuvainen poika kuin alkaisi muita päsmäröimään.

6/2011
Ei arvannut Banderas-poika laatikkomatkallaan, että yöllinen kyyti pomppivassa autossa päätyisi syrjäisen tien laitaan. Poika nukkui tyytyväisenä laatikossaan, kunnes aurinko heräili ja linnut alkoivat liverrellä.

Koirapoika venytteli raukeana jäseniään. Hymyileväisenä pikkuinen avasi silmänsä, mutta ei nähnyt emoa, ei nähnyt yhtään mitään. Hätä tuli pienelle, raapi laatikon seiniä, vikisi ja vinkui minkä kurkustaan ääntä sai ja istahti sitten surkeana istumaan. Jos koiranpennun kyyneleet voisi nähdä, olisi se hyväsydäminen ihminen, joka laatikon kantta raotti, ne taatusti nähnyt. Onneksi Banderasin löytäjä oli niin eläinrakas ja valveutunut, ettei jättänyt pentua oman onnensa nojaan, vaan toimitti tarhalle.

Banderas on varsin mukava nuori miehen alku, joka toiveikkaana odottaa tulevaisuudelta lempeämpää autokyytiä aina omaan uuteen kotiin saakka. Banderas etsii omistajaa, jonka sydämessä on hyljätyn koirapojan kokoinen aukko ja tilaa ottaa vastaan iso määrä rakkautta ja hellyyttä, jonka koiranpentu mukanaan vääjäämättä tuo. Unohtamatta haasteita, joita ei voi välttää ja joiden kanssa on elettävä mahdollisesti seuraavat 15 vuotta.

Banderas on sirutettu ja rokotettu ja valmis muuttamaan omaan kotiin.  

Katso video Banderaksesta:

Viipurin koirat - Banderas

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.