Neville

Sukupuoli: uros
Koko: pieni keskikokoinen
Syntymäaika: 7/2016

16.1.2017
Nevillen kuulumisia omasta kodista:

”Neville on ollut meillä nyt n. 1,5 kuukautta ja kaikki on mennyt hienosti! Poika on kotiutunut meidän perheeseen ja tämän lauman (äiti, isä ja kolme kouluikäistä lasta) jäseneksi nopeasti. Alkuun hiukan
arasta koirapojasta on kuoriutunut reipas, luottavainen, utelias ja leikkisä puolivuotias. Nevi on rauhallinen luonteeltaan eikä juuri hauku tai murise. Vieraat se vastaanottaa menemällä iloisesti häntä heiluen eteiseen, mutta ei hauku edes ovikellon soidessa.

Alkuun Nevi arasteli ulkona autoja sekä vastaantulevia ihmisiä ja koiria. Nykyään autot eivät aiheuta mitään reaktiota ja ihmisiä se haluaisi aina mennä innokkaasti tervehtimään. Toisia koiria se lähestyy uteliaasti ja yleensä innokkaasti - remmissä rähiseviä lajitovereitaan se jää hiljaa ihmettelemään. Nevi haluaisi aina pistää koirakaverin kanssa leikiksi ja joskus riehakasta painia pitää hiukan hillitä, varsinkin jos leikkitovereilla on reippaasti kokoeroa.

Nevin suosikkipuuhaa ulkona on metsässä vapaana kirmaaminen. Siellä se nauttii suuresti saadessaan juosta ja loikkia mättäältä toiselle. Myös isojen kivien päälle kiipeäminen yhdessä lasten kanssa on kivaa! Kiven
päältä on myös mukava tarkkailla ympäristöä - sieltä kun näkee pidemmälle. Talven suuriin riemuihin kuuluu myös lumessa piehtaroiminen ja lumikasoihin kaivautuminen niin kuin myyrä. Se on jopa niin kivaa, että lenkki ei välillä edisty ollenkaan, kun koirapoika on alvariinsa selällään lumessa.

Nevi oppi sisäsiistiksi melko nopeasti. Se osaa pyytää ulos ja ulkoiluvälit pitenevät vähitellen; vieläkään se ei kuitenkaan selviä koko yötä ilman tarpeilla käyntiä. Autolla matkustamisesta Nevi ei tykkää edelleenkään ja sitä totutetaan autoiluun pikkuhiljaa. Perustottelevaisuus Nevillä on jo melko hyvin hallussa, vaikka sitä
edelleen harjoitellaan. Hihnassa Nevi osasi kulkea alusta lähtien, mutta pennun innolla se meinaa vielä herkästi lähteä vetämään. Nevillen ei ole vielä juuri tarvinnut olla yksin kotona, mutta viikonlopun erossa olo
emännästä ja isännästä lapsen- ja koiranvahtien seurassa meni hienosti eikä Nevi jäänyt turhia ikävöimään - mitä nyt vastaanotti kotiin palaajat äänekkään itkun ja valituksen kera.

Nevi on tuonut perheemme elämään iloa ja naurua. Sen höpsötyksiä kuten lelupupun "metsästystä" ja kotiintulohepuleita on mahdotonta seurata hymyilemättä. Ja mikäs sen rentouttavampaa kuin koiran helliminen ja rapsuttelu. Eikä liikunnan lisääntyminenkään ole lainkaan pahitteeksi. Tarjotessamme kodin Nevillelle saimme mekin paljon.”

29.11.2016
Neville muutti omaan kotiin Nokialle.

17.11.2016
Suloinen Neville pääsi pois kylmältä tarhalta ja ottaa kotiehdokkaita vastaan Nokialla.

9.11.2016
Neville on veikeä ja ihastuttava pikkupoika. Onnistaisiko Nevilleä ja oma koti löytyisi hyvissä ajoin ennen joulua?

Neville päätyi pienenä pentuna Irinan tarhalle siskojensa Nooran, Nessan ja Nancyn kanssa. Pentujen menneisyydestä meillä ei ole tarkempia tietoja, mutta kaikki sisarukset ovat sen verran ihmisrakkaita ja luottavaisia, että ne tuskin ovat joutuneet kokemaan kovia ihmisten osalta ennen joutumistaan tarhalle.

Neville on pentueen ainoa poika - ja vallan vastustamaton sellainen. Pieni ja utelias nenänpää tulee oitis nuuhkimaan ja tekemään tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Neville ilostuu ihmisistä aivan valtavasti ja hyppii ja pomppii ympärillä eikä oikein tiedä miten päin olisi. Ystävällinen Neville on helppo nostaa syliin rapsuteltavaksi ja kuvattavaksi, mutta siskojensa tapaan siinä istuminen vähän jännittää. Kunhan kaikki neljä tassua ovat tukevasti maan pinnalla, hyörii ja pyörii Neville taas ympärillä ja yrittää kaikkensa jotta pääsisi edes muutaman pusun antamaan.

Neville on sosiaalinen, ystävällinen ja reipas pennun alku. Ensilumi on laskeutunut, pakkanen paukkuu Viipurissa. Ankeat tarhaolosuhteet ja vähäiset ihmiskontaktit eivät ole niitä asioita, joiden ympärillä Nevillen tulisi varttua. Neville olisikin onnessaan, jos joku ihana ihminen huomaisi sen ja tahtoisi omakseen. Päätöksen tulisi olla kuitenkin huolellisesti ja tarkoin harkittu. Olethan valmis sitoutumaan Nevilleen ainakin seuraavaksi 10 vuodeksi ja pitämään huolta koiraystävästäsi elämän ylä- ja alamäissä? Jos olet varma päätöksestäsi, ei Neville malta odottaa Suomeen muuttoa!

Viipurin koirat - Nancy, Nessa & Neville 9.11.2016

Viipurin koirat - Neville 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.