Norma

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 5/2015

19.2.2016
Norma muutti omaan kotiin Helsinkiin.

3.1.2016
Norma on iloinen ja hyväkäytöksinen tyttö. Reippaana tyttönä Norma sopeutuu hyvin myös kaupunkiin asumaan. Norma odottaa kotia Sipoossa.

Norma on ollut nyt kaksi viikkoa kotihoidossa. Norma on osoittautunut avoimeksi ja kivaksi tytöksi, jolla on kotikoiran tavat erittäin hyvin hallussa: hihnassa kuljetaan vetämättä, vastaantulevat koirat ohitetaan kauniisti, yksinolot sujuvat rauhallisesti ja vieraat ihmiset tervehditään ystävällisesti. Norma ei hauku juuri koskaan, joten kerrostalossa asuminenkin voisi siltä sujua. Myös autossa matkustaminen sujuu hienosti.

Ikäisekseen Norma on kohtuullisen rauhallinen tyttö. Se rakastaa leluilla leikkimistä ja puruluiden järsimistä, ja niihin kun se saa purkaa energiaansa, ei muuhun sisustukseen ole tarvinnut koskea. Norma on myös hyvin oppivainen ja oikea-aikaisesti palkitsemalla sen saa oppimaan uudet asiat hetkessä. Norma on ehdollistettu naksuttimeen, ja operanttia ehdollistamista käyttäen Normalle on jo opettu muutamia peruskäytöksiä, kuten istumista, odottamista ja kohdentamista.

Sen verran pentumainen Norma on, että innostuessaan esimerkiksi lenkille lähtemisestä, se voi tarttua lapasesta ja aloittaa omasta mielestään hauskan vetoleikin. Tämä käytös loppuu kuitenkin äkkiä, kun Norman pyytää istumaan ja rauhoittumaan. Kouluikäisten lasten kanssa Norma tuntuu tulevan hyvin juttuun ja pienemmätkään lapset lähipiirissä eivät liene ongelma, joskin Norman omassa kodissa toivomme olevan vain hieman isompia lapsia Norman ajoittaisen innokkuuden vuoksi.

Sisäsiisteyden harjoittelu on myös hyvässä vauhdissa. Norma on todella mainio tyttö, josta kasvaa vielä iloinen lenkkikaveri jollekin onnekkaalle!

24.12.2015
Norma on osoittautunut reippaaksi ja sosiaaliseksi tytöksi, ja ainakin vielä myös varsin rauhalliseksi pennuksi. Norma odottaa kotia Sipoossa.

Alkuaika hoitopaikassa on sujunut Norman kanssa mainiosti. Norma on ystävällinen tyttö, joka ilahtuu valtavasti ihmisseurasta, mutta joka osaa myös nätisti rauhoittua omaan huoneeseensa eikä vaikuta siltä, että yksinolot olisi tälle tytölle mikään ongelma. Norma on myös varsin hiljainen tyttö, joten kerrostaloelämä lienee ihan mahdollista, vaikka Norma tällä hetkellä elääkin omakotitalossa maalla.

Hihnassa käveleminen sujuu Normalta hyvin. Autot tai vastaantulevat ihmiset eivät pahemmin jännitä ja muutenkin Norma kulkee hihnassa vetämättä tai säntäilemättä. Toki kyseessä on vielä nuori koira, joten paljon hyvän hihnakäytöksen vahvistamista tullaan vielä tarvitsemaan, että käytös pysyy myös jatkossa yhtä hyvänä.

Sisäsiisteyden opettelun kanssa on vielä tekemistä. Lisäksi jännittävissä tai innostavissa tilanteissa Norma aloittaa usein vauhdikkaan vastenhyppimisen ja käsien nävertämisen, joten malttia ja rauhallista käyttäytymistä pitää vielä näissä tilanteissa harjoitella. Kotioloissa Norma on kuitenkin varsin rauhallinen tyttö.

Kotihoitopaikassa Normalla on kavereina vanha uroskoira sekä hieman Normaa vanhempi narttu. Molempien kanssa Norma tulee sujuvasti juttuun. Myös kissat ovat tulleet Normalle tutuiksi eivätkä aiheuta Normassa kummempaa kiinnostusta.

21.12.2015
Kun kukaan ei tarhalta huomannut Normaa, järjestettiin sille hoitopaikka Suomesta. Nyt Norma valloittaa Sipoossa ja odottaa sopivaa kotiehdokasta!

Viipurin koirat - Norma 20.12.2015

31.10.2015
Partatyttö-Norma on sitä mieltä, että tarhaelämä ei ole mistään kotoisin ja matka omaan kotiin saisi jo alkaa. Norma on ihastuttava nuori tyttö - kuka huomaisi Norman?

Syy Norman hylkäämiselle on tavanomainen ja valitettava niin Venäjällä kuin meillä Suomessakin. Norma oli pienenä pentuna varmasti vastustamaton ja suloinen, mutta kun se kasvoi isommaksi, omistajan innostus ja jaksaminen lopahti. Niinpä omistaja hankkiutui eroon Normasta ja toimitti sen loppusyksyllä Irinan koiratarhalle. 

Norma ei voi ymmärtää, miksi oma koti on yhtäkkiä vaihtunut tyhjään ja kolkkoon ulkoaitaukseen. Aitauksessa Normalla on toki muutama koirakaveri ja lämmin mökki, mutta omasta ihmisestä ei näy vilaustakaan. Mentäessä aitaukseen, Norma kurkistaa uteliaasti mökin ovelta. Se ihmettelee vähän matkan päästä eikä suoraan juokse luokse. Kun meno aitauksessa on rauhoittunut, päättää Normakin tulla tervehtimään ihmisiä. Norma haistelee ja nuuhkii kasvoja muutaman sekunnin, kunnes se yhtäkkiä olisi jo kiipeämässä syliin naamapusujen saattelemana. Norma vaikuttaakin vallan ystävälliseltä ja iloiselta tytöltä, joka on hyvin onnellinen saadessaan huomiota ja silityksiä ihmisiltä.

Norma on elänyt jonkinlaista kotikoiran elämää aiemmin, mutta monia taitoja joutuu varmasti vielä harjoittelemaan lisää. Normalle ei välttämättä ole opetettu, kuinka kävellä hihnassa nätisti tai mitä tarkoittaa yksin oleminen. Norma muuttaisikin mieluusti sellaisen ihmisen luokse, jolla on aikaa sopeuttaa tyttöä uuteen elämään. Norma ei halua enää milloinkaan joutua kodittomaksi uudelleen, joten mietithän tarkkaan ennen kuin tarjoat tytölle kotia. Jos olet kuitenkin varma päätöksestäsi, olisi Norma varmasti enemmän kuin onnellinen, jos pääsisi pian käpertymään oman ihmisen kainaloon!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.