Robert

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2012

5.10.2016
Robert jäi asumaan hoitopaikkaansa.

3.8.2016
Tarha-ajat ovat nyt taakse jäänyttä elämää. Robert sai hoitopaikan Helsingistä.

13.10.2015
Elämä on joskus ollut kovaa ja siitä Robertilla on muistona vain yksi ehjä korva. Ystävällinen herra toivookin, että paremmat ajat odottavat sitä omassa kodissa Suomessa.

Ensitapaamisella rauhallisesti paikoillaan istuva Robert antaa itsestään hiukan totisen ja vanhemman koiran vaikutelman. Kun pojalle on hetken aikaa jutellut mukavia, karisee alun jäykkyys ja se tulee ystävällisesti pyytämään rapsutuksia. Ihmisen kosketus ja läheisyys ovat sille mieluisia ja se on selvästi tottunut niihin. Muutaman viikon kuluttua meitä on vastassa tarhalle jo selvästi kotiutuneempi Robert, joka häntä heiluen tulee iloisena vastaanottamaan vieraita. Uteliaana ja iloisena se käy kaikki ihmiset läpi rapsutusten ja herkkujen toivossa.

Kovin vanhasta miekkosesta tuskin on kyse, sillä sen verran hyväkuntoinen ja valkoinen hammaskalusto pojalla on suussa. Robert onkin arvioitu noin kolmevuotiaaksi, mutta kuka tietää onko vuosia todellisuudessa muutama enemmän. Robertin tausta on tuntematon, mutta sen avoin ja luottavainen suhtautuminen ihmisiin kertoo siitä, että sillä on saattanut joskus olla omistaja. Onko se sitten tottunut elämään sisätiloissa vai ulkona, jää arvailun varaan.

Robert asuu toistaiseksi samassa aitauksessa muutaman nartun ja uroksen kanssa. Narttujen kanssa se tulee hyvin toimeen, mutta luultavasti kaikki olisivat onnellisempia, jos Robert saisi olla talon ainoa karvainen herra. Robert on ihan hyvän kokoinen aikuinen poika, joka on varmasti tottunut pärjäämään elämässä. Siksipä sille paras koti olisi sellainen, josta löytyy aiempaa koirakokemusta. Reippaat lenkit ja kunnollinen pöperö ovat varmasti myös Robertin mieleen ja auttaisivat lisäksi karistamaan muutaman ylimääräisen kilon herran muuten niin täydellisestä vartalosta.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.