Rina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 40 cm, 11 kg)
Syntymäaika: 2013

25.3.2016
Rina sai kodin Somerolta.

8.3.2016
Rina pieni ilopilleri rakastaa lenkkeilyä ja omia ihmisiään!

Rinasta saa erinomaista seuraa lenkille, sillä ulkona liikkuvat autot, pyörät tai traktoritkaan eivät neitiä pelota, ainoastaan kovaääniset lapset tai ”oudosti” käyttäytyvät ihmiset arveluttavat. Joskus Rina innostuu ulkona, jolloin se saattaa vetää remmissä, mutta tyttö ottaa niin hienosti kontaktia ihmiseen, että pienellä koulutuksella vetämisen saa varmastikin kuriin. Ainakaan tähän mennessä Rinassa ei ole tullut esille riistaviettisyyttä. Rina onkin saanut muutaman kerran harjoitella metsässä vapaana oloa ja pysynyt hyvin kotihoitajan lähellä ja tulee kutsutaessa luo iloisena.

Kotihoidossa Rinalla on kaverina isompikokoinen samanikäinen leikattu uros, jonka kanssa ne tulevat hyvin toimeen. Rina tosin pärjäisi myös ainoana koirana - ihminen on Rinalle tärkein asia maailmassa. Kunhan Rinan luottamuksen saavuttaa, niin neiti osoittaa rakkauttaan hyvin anteliaasti ja sylissäkin Rina viihtyy hyvin, jos syliin pääsee. Kotona Rina tykkää ''sisustaa'' petiään ja kuljetella sinne lelujen lisäksi muitakin neidille tärkeitä tavaroita, varsinkin omia hihnoja ja kaulapantoja sekä emännän sukkia.

Rinan sterilointi oli hoidettu Lipetskissä huonosti ja se aiheutti komplikaatioita, joiden vuoksi Rina oli leikattava Suomessa uudestaan. Leikkaus onnistui hyvin, Rina on siitä jo toipunut ja murunen on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin. Rinalle etsitään rescuehenkistä kotia, jossa ei ole pieniä lapsia.

7.1.2016
Pieni Rina pääsi Suomeen kotihoitoon. Rina odottaa kotiehdokkaita Espoossa.

4.12.2015
Pieni Rina on ihmisrakas ja mukava tyttö. Se vaikuttaa varsin rauhalliselta koiralta, joka olisi aivan valmis muuttamaan omaan kotiin.

Rinan tunnettu tarina alkaa Lipetskin kaupungista. Siellä se ehti tovin asua koiratarhalla, kunnes matka kohti Viipuria alkoi. Irinan tarhalla Rinan arki on kovin tavanomaista: ympärillä juoksevia ja haukkuvia koiria, välillä aitauksessa vierailevia mukavia rapsuttelijoita ja niiltä saatujen herkkujen odottelua.

Rina suhtautuu varsin avoimesti vieraisiinkin ihmisiin. Se ei juokse suinpäin vastaan, mutta kun sille alkaa jutella, tulee se häntä heiluen tervehtimään. Mitään hepulikohtausta Rina ei silloinkaan saa, vaan tutustuminen on ystävällistä, mutta varsin hillittyä. Rina vaikuttaa koiralta, jolla joskus on ollut koti ja omistaja. Nyt se voi vain haaveilla sellaisesta, mutta kovasti toivomme, että sen haaveet toteutuvat taas jonain päivänä.

Rina asuu samassa aitauksessa useiden muiden narttujen ja urosten kanssa. Se vaikuttaa tulevan sujuvasti juttuun kaikkien kanssa. Kuitenkin ruokaansa se osaa vähän vahtia, joten ihan tossukka Rina ei ole toisten koirien kanssa.

Rinan tarkka historia on meille tuntematon. Muutto uuteen kotiin voi tehdä Rinasta hetkeksi varovaisen ja aran, mutta uskomme, että se sopeutuu ajan kanssa kuitenkin hyvin. Reipas koirakaveri antaisi varmasti tukea Rinalle, mutta ei ole välttämättömyys. Ainakaan tarhalla Rina ei pahemmin hauku, joten rauhallinen kerrostaloasuminenkin voisi Rinalta sujua. 

Rina saapui Irinan tarhalle kesällä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Rinalle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Rina onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Rinan kulukorvaus on sille tehtyjen testien vuoksi 305 € (norm. 290 €).

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.