Lysti

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2014

21.5.2016
Lystiä lykästi ja se löysi oman kodin Loviisasta!

2.12.2015
Lysti on osoittautunut kotihoidossa energiseksi ja iloiseksi koiraksi. Lysti odottelee nyt kotiehdokkaita Järvenpäässä.

Lysti on asustellut hoitopaikassa nyt kuukauden verran. Arasta tytöstä kuoriutuu päivä päivältä reippaampi koira. Kotihoitajan seurassa Lysti on jo varsin reipas ja seurallinen tyttö. Vieraat ihmiset sen sijaan vielä ujostuttavat, eikä Lysti oikein uskaltaudu omatoimisesti tutustumaan.

Lysti kulkee hihnassa kauniisti. Vastaantulevat koirat se ohittaa nätisti, eikä ulkona pelkää juuri mitään. Myöskään oravat tai muut metsäneläimet eivät Lystiä saa pahemmin innostumaan, vaikka toiset koirat niiden perään pyrkisivätkin.

Kotona Lysti on energinen tyttö, joka keksii kaikenlaista puuhailtavaa. Siksi sille kannattaa järjestää sallittua touhuamista ja silputtavaa. Yksinollessaan se tutkii näppärästi pöytätasot kaikkien mielenkiintoisten aarteiden perässä, ja ovatpa kyytiä saaneet myös muutamat sähköjohdotkin. Mutta nämä askartelut kuuluvat elämään nuoren koiran kanssa ja mitä enemmän Lystille järjestää muuta puuhaa, sitä todennäköisemmin omatoiminen puuhailu vähenee.

Lysti asuu nyt kahden vanhemman koiran kanssa. Se tulee niiden kanssa hyvin toimeen, mutta vanhempi tyttökoira tahtoo välillä väsähtää nuoren ja innokkaan Lystin leikkeihin. Siksi Lysti etsii kotia, jossa olisi toinen nuorehko ja leikkisä koira kaverina. Aivan pienten lasten perheeseen Lysti ei halua muuttaa, mutta isommat, jo koiriin tottuneet lapset sopinevat Lystin uuteen perheeseen. Lysti asuu nyt rivitalossa, eikä se ole reagoinut naapureista kuuluviin ääniin haukkumalla tai hermostumalla. Rauhallinen kerrostaloasuminen voisi siis sopia Lystille.

Lysti antaa tehdä hoitotoimenpiteet kiltisti. Sisäsiisteyden kanssa on vielä vähän treenattavaa, sillä aikaisin aamulla ei Lystin mielestä ole vielä sopivaa käydä pissillä ulkona ja siksi vahinkoja sattuu työpäivänä aikana. Viikonloppuisin Lysti on sisäsiisti, kun aamulenkille ei tarvitse lähteä yhtä aikaisin. Lysti on persoonallinen tyttö, josta joku saa vielä hauskan koirakaverin!

31.10.2015

Lystiä onnisti ja se pääsi hoitopaikkaan Järvenpäähän.

22.8.2015
Aina ennen niin reipas ja iloinen Lysti on muuttunut vaisuksi. Syynä lienee ainakin se, että aitaustoverit tuntuvat kiusaavan sitä.

Lysti piilottelee ison osan ajastaan kopin turvassa. Kun sitä menee tervehtimään, tuntuu se vain huolestuneena pälyilevän ympärilleen eikä oikein välitä ihmisseurasta.

Lysti on kuitenkin aiemmin ollut reipas ja sosiaalinen tyttö, joten todennäköisesti tarhaoloista pois pääseminen palauttaisi vielä ilon Lystin kasvoille. Ensin tytön olisi kuitenkin löydettävä ihminen, joka olisi valmis näyttämään sille, että maailmassa on paljon myös hyviä asioita.

23.12.2014
Lysti on nimensä mukaisesti iloinen ja hauska tyttö, joka on yhtä aurinkoa hyisessä räntäsateessa, kun saa ihmisiä luokseen.

Lysti ja siskonsa Leenu päätyivät Irinan tarhalle juuri, kun pitkä ja kylmä talvi on nurkan takana. Emme tiedä, miksi iloiset siskokset on hylätty, sillä mitään vikaa näissä kultaisissa tytöissä ei ole. Toivommekin kovasti, että siskokset löytäisivät arvoisensa kodit pikapuoliin eikä niiden tarvitsisi kestää koko talvea ankeissa tarhaoloissa. 

Lysti on iloinen tyttö, joka kirmaa innoissaan tervehtimään tarhavieraita. Rapsutukset, namit ja ihmisten huomio ovat sen mielestä parasta maailmassa, ja niistä pieni koiranpentu haluaisikin nauttia päivittäin - omassa, rakastavassa ja turvallisessa kodissa! Lysti vaikuttaa avoimelta ja luottavaiselta pennulta, joka ei turhia vieraita jännitä. Mikään riiviö Lysti ei kuitenkaan ole, mutta sekin voi tietenkin vielä ajan kuluessa muuttua.

Lysti etsii kotia, missä jaksetaan totuttaa koiranpentua uusiin ihmeellisiin asioihin ja tilanteisiin. Lysti on toistaiseksi saanut kokea niin vähän lyhyen elämänsä aikana, että jännittäviä hetkiä ja asioita tulee varmasti riittämään. Uuden omistajan rohkaisulla ja kärsivällisyydellä Lystistäkin kasvaa varmasti hieno, tasapainoinen koiratyttö, joka tulee antamaan omalle ihmiselleen koko sydämensä ja elinikäisen ystävyyden!

Lystistä kasvanee keskikokoinen koira aikuisena.

Viipurin koirat - Lysti 27.12.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.