Ronda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

26.5.2016
Ronda muutti omaan kotiin Raumalle.

28.8.2015
Ystävälliset silmät loistavat aidan takaa onnesta säihkyen. Ihmisrakas Ronda odottaa iloisena hetkeä, jolloin saa antaa ison pusun vieraan poskelle.

Ronda on edelleen hyvin iloinen ja reipas tyttö, joka todella rakastaa ihmisiä. Aitaukseen saapuvat vieraat se ottaa vastaan kovin kiitollisena ja ravaa innoissaan ympärillä. Meno rauhoittuu kuitenkin heti, kun sen kanssa on hetken viettänyt aikaa. Rondaa ei voi moittia. Ihmisrakkaalle koiralle elämä tarhalla on yksinäistä ja rankkaa, ja muutaman kerran viikossa vietetyt rapsutteluhetket tarhavieraiden kanssa saavat monen koiran sydämen heittämään villejä kierroksia.

Ronda on kaunis ja komea tyttönen, joskin sen kuvaamisessa on omat haasteensa. Huomattuaan ihmisen kyykistyvän kutsuvasti kuvausasentoon, tepsuttaa Ronda samantien kieltänsä lipoen naaman eteen antamaan pusuja. Onnistaisipa kultaista Rondaa pian ja matka parempaan elämään oman ihmisen luokse voisi alkaa. Kuka tekisi Rondasta onnellisen tytön?

22.12.2014
Ronda on reipas ja hyvin ihmisrakas nuori tyttö. Ronda etsii aktiivista kotia!

Rondan karu kohtalo toteutui loppusyksystä, kun se hylättiin. Ronda pääsi kuitenkin Irinan tarhalle turvaan koirien myrkyttäjiltä ja kaahailevilta autokuskeilta, ja siellä se odottaa nyt malttamattomasti kutsua omaan kotiin.

Ronda on reipas tyttö, joka pitää kovasti ihmisistä. Rapsutukset ovat ihana juttu, mutta herkkuja ei silti Rondan mielestä voita mikään. Ronda vaikuttaa avoimelta ja mutkattomalta tytöltä, joka on valmis luottamaan kaikkiin mukaviin ihmisiin.

Ronda asuu samassa aitauksessa useiden muiden nuorien koirien kanssa. Ronda tulee kohtuullisen hyvin toimeen myös toisten narttujen kanssa, mutta välillä Ronda intoutuu komentamaan kavereitaan. Siksi suosittelemme Rondalle kotia joko ainoana koirana tai uroksen kaverina. Myös narttua voidaan harkita, mikäli ikäeroa on riittävästi.

Rondan ulkonäkö paljastaa, että sen takaa taitaa löytyä saksanpaimenkoira jos toinenkin. Ronda on kuitenkin saksanpaimenkoiraa pienempi. Rotutausta huomioonottaen Ronda tullee tarvitsemaan paljon puuhaa ja myös koulutusta, että yhteiselo sujuisi mutkattomasti eikä Rondan tarvitsisi keksiä omatoimista tekemistä. Ties vaikka Rondasta olisi harrastuksiinkin, mutta vähintään hyvin reippaan ja innokkaan lenkkikaverin saa joku onnellinen koiraihminen Rondasta.

Viipurin koirat - Ronda 3.4. & 2.5.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.