Tyyne

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013

3.11.2016
Tyyne sai kodin Espoosta.

20.10.2016
Tyyne muutti Viipurin tarhalta sijaiskotiin Kotkaan. 

20.10.2016
Tyyne on rauhallinen ja kovin ihmisrakas koiraneiti, joka on asustanut Irinan tarhalla alkuvuodesta saakka. Oma ihminen olisi ihana, tuumii Tyyne ja painautuu kiinni kainaloon.

Tyyne on ohittanut jo riehakkaimmat teinivuotensa, mutta ei silti ole mikään vanhus. Ikää Tyynellä on arviolta noin kolmisen vuotta, mutta koska tytön menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa, voi vuosia todellisuudessa olla hiukan vähemmän tai enemmän.

Tyynestä ei pahaa sanottavaa voi keksiä. Kauniin, mutta melko tavanomaisen ulkokuoren alla asuu hyvin lempeä, ystävällinen ja ihmisiä rakastava koiraneiti. Tyyne ilahtuu aina kovasti saadessaan ihmisvieraita aitaukseensa. Häntä heiluen tyttö tepsuttaa ympärillä innoissaan, mutta ei turhia rieku vaan käyttäytyy hyvinkin rauhallisesti suuresta ilosta huolimatta. Onnellisena Tyyne asettuu aivan viereen rapsuteltavaksi ja nauttii silmät sirrissä kaikesta saamastaan huomiosta ja läheisyydestä.

Tyyne jakaa tällä hetkellä pienen ulkoaitauksen yhden uroksen kanssa. Narttujen kanssa Tyyne ei ole tarhalla asunut, joten on vaikea sanoa mitä se muista nartuista ajattelee. Tyyne vaikuttaa kuitenkin hyvin lempeältä ja sopuisalta koiralta, joka ei harrasta aidan takaa muille räyhäämistä eikä haukkumista, joten mahdollisesti myös narttukoirakin voisi sen kaveriksi sopia.

Tyyne on varmasti saanut edellisessä elämässään asua ihmisten parissa, sillä niin paljon se tuntuu ihmisiä rakastavan. Jo tarhalle tullessaan oli neitoselle kertynyt hiukan ylimääräistä elopainoa vyötärölle, joten nälkää Tyyne ei ole joutunut näkemään. Pienessä aitauksessa eläminen ilman liikuntaa ja lenkkejä sekä ruokatarjoilun pelaaminen tarhalla eivät kuitenkaan ole auttaneet liikakilojen karistamisessa, joten Tyyne saakin varautua kotikoiran elämään sopeutumisen lisäksi myös laihdutusprojektiin.

Viipurin koirat - Tyyne 2.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.