Sammy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2014

30.6.2016
Sammylle löytyi koti Vihdistä.

14.6.2015
Sammy on kaunis ja herkkä pikkupoika, jonka pienessä sydämessä on yksi toive ylitse muiden: oma koti kullan kallis.

Ujo vaalea kuono pilkistää kopin ovesta ja huolestunut ilme kasvoillaan koirapoika tarkkailee aitauksen tapahtumia. Jos koppia lähestyy, katoaa kuono välittömästi suojaan kopin pimeyteen. Niin kauan kuin me vieraat ihmiset aitauksessa pyörimme, pysyy kuono näkymättömissä. Kun lähdemme aitauksesta, uskaltautuu koirapoika taas työntämään nenänsä ulkoilmaan ja viimein pitkään harkittuaan ja aitauksen taas turvalliseksi todettuaan, tulee poika ulos kopistaan.

Sammyn siskot ovat saaneet kodit jo aikapäiviä sitten, mutta Sammy-poika se vain edelleen odottaa tarhalla sitä oikeaa ihmistä. Tarhaolot ja vähäinen ihmiskontakti eivät ole tehneet herkälle pojalle ainakaan hyvää. Vieraat ihmiset ovat toistaiseksi pojan mielestä liian jännittäviä eikä se uskalla tehdä tuttavuutta eikä pahemmin edes näyttäytyä jos vieraita on aitauksessa. Emme siis ole viimeaikoina pystyneet paljoakaan seurustelemaan pojan kanssa.

Sammy on edelleen nuori poika, jolla on vielä melkein koko elämä edessä. Toivomme koko sydämestämme, ettei Sammyn kohtalo ole jäädä kyyhöttämään tarhan koppiin loppu elämäkseen. Kodin löytäminen Sammylle ei tule olemaan helppoa, mutta haluamme silti yrittää, sillä mielestämme Sammy ei kuitenkaan ole menetetty tapaus. Sammy tarvitsee tuekseen ja turvakseen rauhallisen ja kokeneen koiraihmisen, joka ymmärtää aran koirapojan tarpeita ja on valmis etenemään pojan ehdoilla. Sammyn luottamusta ei voiteta hetkessä, mutta työ on varmasti kaiken vaivan arvoista. Sammysta tuskin koskaan tulee sitä rohkeinta jokapaikanhöylää, mutta luottamuksen arvoinen ihminen saa tästä herkästä koirapojasta varmasti täydellisen ystävän.

28.12.2014
Kodittomien pentujen määrä tämän vuoden lopulla tuntuu olevan loputon. Sammy ja sen sisarukset Suri ja Salome joutuivat myös ikäväkseen kokemaan hylätyksi tulemisen. Pennuilla kenties oli omistaja, joka ei jaksanut niistä enää huolehtia vaan katsoi parhaaksi jättää avuttomat pikkuiset oman onnensa nojaan. Tarkkaa tietoa meillä ei pentueen taustasta ole, mutta tavalla tai toisella ne päätyivät Irinan tarhalle odottamaan omaa kotia ja parempaa elämää.

Sammy vaikuttaa hyvin paljon siskojensa kaltaiselta. Poika ei ole ensimmäisenä juoksemassa vieraita kumoon, mutta ei arkaile myöskään kopin perällä peläten. Sammysta on vain turvallisempaa ensi alkuun seurata tilannetta hiukan kauempaa. Huomattuaan, ettei vieraita ole mitään syytä pelätä, uskaltautuu sekin varovaisesti tervehtimään ja pieni häntäkin innostuu muutamaan ujoon viuhtaisuun.

Sammy on iloinen, ettei sen tarvitse yksin tallustella Viipurin kylmiä katuja vaan se saa elää tarhalla suojassa, mutta talvi ei tee siitäkään helppoa. Olot ovat raskaat eivätkä kaikki selviydy. Sammy toivoo, että se tulee huomatuksi ja pääsisi pian rakastavien ihmisten keskellä näyttämään, mikä mieletön kultakimpale se onkaan!

Viipurin koirat - Sammy 27.12.2014, 10.1. & 25.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.