Taito

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

22.12.2016
Taitosta tuli turkulainen!

18.11.2016
Taito-pentu on mahdottoman suloinen istuskellessaan kirmaavan pentujoukon reunalla ja katselleessaan toisten touhua. "Aivan kohta minäkin uskallan mukaan!"

Taito ei rynnistä ensimmäisenä vastaan kun tarhavieraat saapuvat tapaamaan pentuja, mutta kovasti sitä kiinnostaa! Pikkuinen pallero pysyttelee lähistöllä ja nappaa kyllä tarjolla olevan herkun, mutta peruuttaa sitten kauemmas. Ystävällinen puhe saa Taiton takapään kuitenkin keikkumaan, tekisi niin mieli olla ihmisten kaveri vaikka vielä jännittääkin. Syliin nostaminen onnistuu pienestä pelosta huolimatta, ja kauniisti poika nököttää sylissä. Se katselee maailmaa korkealta sylistä kauniilla tummilla silmillään, ja pieni koiranpennun sydän tykyttää jännitystä ihmisen kättä vasten. Taitaa kuitenkin olla mukavaa saada lämmitellä hetki kainalossa, sillä tarhalla on jo todella kylmä ja pienille tulee helposti vilu.

Toisten pentujen kanssa Taito leikkii ja puuhastelee, mutta selvästi se on ainakin tässä ikävaiheessa rauhallinen pentu. Uusia asioita täytyy tarkastella hiukan kauempaa, mutta mikään mahdoton arkajalka Taito ei kuitenkaan ole, ja on varmasti valmis kiintymään omiin ihmisiinsä jos sellaiset vain jostain saisi! Nuoren ikänsä vuoksi Taito sopeutunee monenlaiseen eri asumismuotoon tai -perheeseen, mutta rauhallista totuttelua kotioloihin se tietysti tarvitsee. Taiton tulevassa kodissa voi mielellään olla koirakaveri, ja kissankin kanssa poika hyvin todennäköisesti oppii elämään. Taito sopeutuu varmasti myös perheen ainoaksi koiraksi.

Taiton menneisyydestä ei tiedetä tarkemmin, mutta Irinan tarhalle se ilmestyi loka-marraskuun vaihteessa. Tarhalla Taito asuu muiden pentujen kanssa ulkoaitauksessa, eikä luultavasti ole saanut opetella vielä mitään kotielämään kuuluvia asioita, kuten hihnakävelyä tai sisäsiisteyttä. Kuten muutkin tarhalta koteihin muuttaneet pennut, myös Taito varmasti oppii nuo asiat aikanaan positiivisella ja kannustavalla harjoittelulla. Koska Taito on nuori pentu, on sen tulevan omistajan varauduttava huolehtimaan koirasta koko sen pitkän elämän ajan. Tällä hauvelilla on toivottavasti edessään paljon hyviä ja elämäntäyteisiä vuosia.

Kaikkien koirien tavoin Taito tulee tarvitsemaan säännöllistä liikuntaa, laadukasta ja hyvää ruokaa sekä mukavaa tekemistä ja oman perheensä seuraa. Oma pehmoinen makuupaikka kuuluu myös hyvinhoidetun kotikoiran varusteisiin. Koiranomistajan on varauduttava eläinlääkärikuluihin joita elämän varrella voi tulla eteen, ja rokotukset ynnä muut perushoitotoimenpiteet tulee hoitaa säännöllisesti.

Jos talouteesi mahtuu koirankokoinen perheenjäsen, on Taito varmasti heti valmis vaihtamaan Viipurin koiratarhan kylmyyden oman kodin lämpöön!

Viipurin koirat - Taito 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.