Tom

Sukupuoli: uros
Koko: jää pieneksi
Syntymäaika: 6/2016

9.10.2016
Tomin visiitti hoitopaikassa jäi lyhyeksi ja se muutti omaan kotiin Helsinkiin!

2.10.2016
Kesäisellä tarhavierailulla Olgan pentuaitauksesta löytyi pikkuinen Tom, joka oli joutunut tuntemattomasta syystä kodittomaksi yhdessä sisarensa kanssa.

Tomin hoitopaikka sijaitsee Hämeenkyrössä Pirkanmaalla.

Olga otti suloiset sisarukset Tomin ja Tutun huostaansa, ja ne saivat reipastua Olgan tarhalla ja tutustua kesän mittaan myös ihmisten seuraan. Syyskuun lopussa Tom pääsi hyppäämään autoon joka kuljetti sen Suomeen ja kotihoitopaikkaan.

Tom-pentu on viipurilaiseksi koiraksi pienikokoinen, ja jäänee aikuisenakin pienehköksi. Malliltaan Tom on töppöjalka, eli sillä on lyhyet, vahvat jalat ja pitkä runko. Arviolta neljän kuukauden iässä Tom painaa noin 8 kiloa.

Jo tarhalla tämä pikkukoira vaikutti herttaiselta persoonalta, ja kotihoitopaikassa poika on sulattanut kaikkien sydämet! Tom on ihastuttava pieni koira, joka rakastaa ihmisten huomiota ja viihtyy sylissä rapsuteltavana. Ainakaan vielä Tom ei vaikuta olevan mikään rasavilli, mutta iloinen lapsukainen se on. Ulkona pientä koiraa ihmetyttävät uudet hajut ja maisemat, sisällä taas voi ottaa rauhallisemmin tai leikkia koirakavereiden kanssa. Tom suhtautuu ystävällisesti kaikkiin hoitopaikan muihin koiriin, eikä pelkää niitä vaikka onkin joukon pienimpiä. Tom on siis varsin reipas ja hyväluonteisen oloinen pikkukoira.

Vaikka kotielämää on takana vasta hetki, on Tom jo aloittanut kotikoiran taitojen harjoittelun. Tarpeet Tom tekee joko pissa-alustalle tai ulos. Mitä useammin poika pääsee ulkoilemaan, sitä vähemmän asioita tehdään sisälle. Kaulapantaan ja valjaisiin totutellaan pikkuhiljaa, ja muutama kynsi on jo napsittu lyhyemmäksi. Tom on opetellut myös olemaan pieniä hetkiä yksin, ilman ihmisten seuraa. Mieluiten pikkupoika viihtyisi seurassa, mutta harjoittelulla yksinolokin varmasti alkaa sujua.

Tom tahtoo löytää kodin jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa, ja jossa se saa elää rakastettuna perheenjäsenenä koko elämänsä ajan. Vaikka pikkuinen Tom on tällä hetkellä suloinen ja kiltti pentu, on sillä edessään vielä kokonainen elämän kirjo teini-iästä aikuisuuteen ja lopulta ikävuosiin, joten on tärkeää että tuleva koti varautuu myös niihin päiviin jolloin kaikki ei suju helposti ja taivaalta sataa räntää. Silloinkin koirasta on huolehdittava parhaalla mahdollisella tavalla.

Viipurin koirat - Tom 11.9.2016

Olisi varmasti mukavaa jos Tomilla olisi tulevassa kodissaan kilttiä koiraseuraa, mutta myös sitoutunut ihmisseura varmasti riittää. Kissoihin Tom ei ole päässyt tutustumaan, mutta rauhallisella tutustumisella yhteiselo hyvin luultavasti alkaisi sujua. Hoitopaikassa on kani, johon Tom suhtautuu ystävällisesti.