Zoya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko:
Syntymäaika: 2/2016

18.7.2016
Zoya muutti Kotkaan.

7.7.2016
Zoya matkasi sisarustensa kanssa kotihoitoon Somerolle odottamaan ikiomaa kotia.

22.6.2016
Muiden sisarustensa tapaan Zoya on hyvin seurallinen ja reipas vipeltäjä. Zoya haluaisi päästä kesäksi omaan kotiin - mistähän löytyisi koti Zoyalle?

Ketjussa elävä emokoira pyöräytti alkuvuodesta pentueen kadulle Svetogorskin kaupungissa. Jotta ne eivät lisäisi kaupungin kulkukoirapopulaatiota, ne sterilisoitiin kaupungin varoilla jo varhain ja palautettiin samantien kadulle. Paikallisten eläinsuojelijoiden mielestä pentujen oli parempi toipua leikkauksesta turvallisessa ympäristössä ja niinpä pennut matkasivat Olgalle. Zachar, Zibar, Zik, Zina, Zaya ja Zoya ovat nyt valmiita valloittamaan omat kodit Suomesta!

Oranssivalkoiset Zoya ja Zaya ovat sisarusparven siroimpia pentuja. Zoya seuraa uteliaana ihmisten saapumista ja juoksee muiden pentujen mukana toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Zoya ei ole väkisin vaatimassa huomiota itselleen, mutta kun se huomataan innostuu se valtavasti. Ihmiset ovat tytöstä huippukivoja ja Zoya olisikin onnensa kukkuloilla, jos sillekin löytyisi jostain vielä oma sellainen.

Pennut ovat asuneet kadulla, jonka jälkeen ne muuttivat Olgan ulkoaitaukseen. Sisätiloissa eläminen on niille ihan uusi juttu, joten monenlaista opeteltavaa riittää. Sisäsiisteyttä joutuu harjoittelemaan ja pissalätäköitä korjailemaan. Ulkoilu voi alkuun olla pelokasta säntäilyä ja muut kanssaliikkujat ihmeellisiä. Yksin jääminen voi alkuun aiheuttaa pienen ikävän - vastahan sen oman ihmisen sai! Kaikesta kuitenkin selvitään, kunhan omistajalla riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja hermoja - sekä paljon rakkautta kovia kokeneelle pennulle.

Pentujen isästä ei ole tietoa. Voi myös olla, että sulhasia on ollut useampia kuin yksi. Osa pennuista on sirompia kuin toiset, osalla taas on tuuhea pörröturkki. Koska täysin varmaa tietoa molemmista vanhemmista ei ole, ei voida kokonaan sulkea pois minkään vahtivan rodun taustaa.

Zoyasta kasvanee aikuisena keskikokoinen kaunotar.

Viipurin koirat - Zoya 10. & 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

 

SUOMESSA