Moritz

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 1/2016

24.5.2016
Moritz sai kodin Keravalta.

7.5.2016
Pikkuinen Moritz sai matkustaa Viipurin tarhalta Suomeen, kotihoitopaikkaan Helsinkiin.

Kotiolot sopivat tälle pojalle paljon tarhaoloja paremmin, ja siksipä Moritz toivookin tapaavansa pian ihmisen jonka kanssa pääsee muuttamaan ihan ikiomaan kotiin.

Moritz on ystävällinen pentu joka tulee kotihoitajansa rapsuteltavaksi kun tilaisuus tarjoutuu. Tämä poika ei kuitenkaan säntää syliin suinpäin, vaan lähestyy ihmistä hiukan varovaisemmin. Hoitopaikan pihassa Moritz ulkoilee ja leikkii toisten koirien kanssa mielellään, mutta uuden ympäristön oudot ääneet saavat sen välillä säntäämään sisälle turvaan. Suomalaisessa kotielämässä onkin vielä paljon ihmeteltävää Viipurin kadulla syntyneelle koirapojalle. Uudessa kodissa on hyvä asennoitua siihen, että asioita ja ihmisiä kohdataan rauhassa ja vähitellen, ja kotikoiran tapoja opetellaan niinikään ajan kanssa. Sisäsiisteys, hihnakävely ja yksin kotiin jääminen ovat Moritzille vielä uusia juttuja.

Moritz on asunut hoitopaikassaan vasta muutamia päiviä, ja öisin sitä joskus hiukan itkettää. Päiväsaikaan Moritz saattaa haukahtaa kun pihaan saapuu sille vieras ihminen, sillä ilmeisesti Moritzin mielestä tulijasta on syytä kertoa heti muillekin. Tutuksi tulleiden ihmisten seurassa Moritz viihtyy ja rentoutuu vaikka pienille päiväunille pensaan varjoon.

Kuten melkein kaikki koirat, myös Moritz viihtyisi varmasti kodissa jossa sillä on koiraseuraa. Pelkkä ihmisseurakin voi silti hyvin riittää, kunhan sitä on tarjolla tarpeeksi, joten ei ole erityistä syytä miksei Moritzia voisi ajatella myös talouden ainoaksi koiraksi. Hoitopaikassaan Moritz saa tutustua sekä kissoihin että lapsiin, ja tähän mennessä yhteiselo on sujunut hyvin, joten tällaisiakin otuksia tuntuu mahtuvan Moritzin toiveperheeseen. Kasvavana nuorukaisena Moritz tarvitsee tulevassa kodissaan myös riittävästi ulkoilua ja tekemistä - sekä tietenkin paljon rakkautta ja oman perheen turvaa - kehittyäkseen tyytyväiseksi aikuiseksi koiraksi.

26.4.2016
Moritz on suloinen poika, joka tassuttelee mielellään perässä ja osallistuu puuhailuun. Syliin ottaminen oli kuitenkin vähän jännittävä juttu!

Mariana ja sen pennut elivät vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Mariana oli saanut pennut alkuvuodesta, ja lauman onneksi Mariana pentuineen otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Marianan pennut ovat MoritzMiklosMalena ja Mette. Lisäksi laumasta saatiin kiinni nuori tyttö Mirena.

Moritz on veljeksistä reippaampi. Se seurailee kannoillamme ja ottaa osaa leikkeihin. Moritz tulee uteliaana haistelemaan kädet ja tutkimaan housunlahkeiden tuoksut. Silittäminen on kuitenkin Moritzista vähän jänskää, ja syliin nostaminen saa sen jännittämään vielä enemmän. Hyvin kiltisti Moritz kuitenkin poseeraa kameralle, ja kyllähän se häntäkin jännityksestä huolimatta vähän heilui.

Mutta eipä tuo pieni jännittäminen ole mikään ihme, kun tietää, että Mariana pentuineen on kadulta pelastettuja. Moritz kuitenkin suhtautuu ihmisiin niin suurella uteliaisuudella, että kunhan se vain pääsisi omaan kotiin totuttelemaan, kuoriutuisi siitä varmasti pian hyvinkin ihmisrakas poika. Pentujen emo Mariana on hyvin lempeä ja mukava koira, joten senkin perusteella Moritzista kasvaa vielä hieno koira.

Moritz kasvaa aikuisena keskikokoiseksi pojaksi. Emo Mariana on parikymmenkiloinen, joten pennut lienevät olevan samaa luokkaa aikuisina. Tai vähän enemmän tai vähemmän, kuka tietää. Se on kuitenkin selvää, että Moritz tulee tarvitsemaan lempeää tapakasvatusta, sopivasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhailua, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja fiksu nuori mies. Jos olet harkinnut tarkkaakin tarkemmin ja olet varma, että koira pysyy matkassasi tulevat yli kymmenen vuotta, odottaa Moritz yhteydenottoasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.