Lavrik

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskokokoinen
Syntymäaika: 11/2015

26.9.2016
Lavrikin kuulumisia omasta kodista:

”Kotihoidossa Lavrikille olikin jo muodostunut mukava lempinimi Lavi, jonka me myös päätimme antaa hänen nykyiseksi nimekseen. Lavi oli ensimmäisenä päivänä pelokkaana ja ujona, mutta nopeasti tottui jo uuden kodin tuoksuihin ja paikkoihin. Seuraavanan päivänä saimmmekin jo huomata millaisen maharapsuja rakastavan koiran saimmekaan.

Ulkoilu Lavin kanssa sujuu jo kohtuullisen hyvin. Välillä Lavilla on taipumusta vetää tai lyödä jarrut lukkoon, mutta näistä tavoista pois pääsyä harjoitellaan päivittäin. Muutakin arki tottelevaisutta harjoitellaan aktiivisesti ja peruskomennot: istu, maahan, paikka ja tassun anto sujuu varsin mallikkaasti, kunhan on tarpeeksi hyvää
makupalaa tarjolla, eikä lähistöllä ole hirveästi muita häiriötekijöitä, kuten muita koira. Muista koirista puheen ollen, Lavi tulee pääosin niiden kanssa erinomaisesti toimeen. On todella mukavaa viedä Lavia koirapuistoon ja huomata kuinka hän nauttii leikeistä muiden koirien kanssa. Hihnassa ollessaan, on viime aikoina ollut
ilmassa myös pientä "isottelun" merkkiä, mutta ei vielä mitään hallitsematonta ja yleensä "isottelu" muuttuukin nopeasti leikkiin kutsuksi.

Uusi ihmisiä kohtaan Lavi on edellee arka / ujo ja vaatii useamman kerran tutustumista, ennenkuin uskaltautuu rapsuteltavaksi.
Lavi rakastaa mökillä oloa ja siellä erityisesti metsälenkeistä. Järvessä hän ei ole vielä uskaltautunut kunnolla uimaan, vaan on tyytynyt ainoastaan kahlaamaan. Mökillä olemme myös uskaltaneet pitää Lavi täysin vapaana, joka on mennyt varsin mallikkaasti. Lavi pysyy hyvin näköpirissä kokoajan ja tulee luokse kutsuttaessa.”

5.7.2016
Lavrik sai kodin Helsingistä.

13.6.2016
Lavrik on valpas, avoin ja rohkea koiran alku, jonka mielestä maharapsut on parasta ikinä. Lavrikia pääsee tapaamaan Heinolassa.

Pikkuinen Lavrik, kotoisammin Lavi, on tottunut kotikoiran elämään hurjan nopeasti. Sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla ja hihnassakin kävely sujuu reippaasti. Pihalla tämän ihmisrakkaan pennun kuono kääntyilee innoissaan jokaisen ohikulkijan perään ja kotona Lavi on pentumaisesti aina valmis auttamaan kotitöissä olemalla mahdollisimman lähellä kuononsa kanssa.

Yksinolot koirakaverin kanssa sujuu moitteetta kokonaisten työpäivienkin ajan ilman mitään ininöitä tai tuhoja, mutta yksinolot ilman koirakaveria vaativat vielä harjoittelua. Lavi ilmoittelee jonkin verran kerrostalossa kuuluvista rapun äänistä. Hoitopaikan vanhemman narttukoiran kanssa Lavi tulee hyvin juttuun. Vieraat koirat ovat Lavista vähän pelottavia vielä, mutta kissat Lavi on todennut kivoiksi kavereiksi. 

Korkeutta Lavilla on tällä hetkellä n. 45 cm ja painoa reilu 15 kg. Lavi jää siis aikuisena pienehköksi keskikokoiseksi.

2.6.2016
Vihdoin Lavrikia onnisti ja se opettelee nyt kotikoiran elämää hoitopaikassaan Heinolassa.

8.3.2016
Iloinen ja ihmisrakas Lavrik saapui tarhalle emonsa ja sisarustensa kanssa. Suurin osa sisaruksista menehtyi, mutta pikku-Lavrik jaksoi sinnitellä läpi kovien pakkasten ja odottaa nyt toiveikkaana omaa kotia.

Elsa-emo ja sen pienet pennut tulivat tarhalle kesämökkialueelta vuoden lopulla. Pennut eivät kuitenkaan kestäneet kovin kauaa tarhaoloissa ja suurin osa niistä menehtyikin melko pian. Lavrik ja sen sisko Klava ovat kuitenkin pieniä taistelijoita, jotka ovat sitkeästi jaksaneet läpi rankan talven. Niinpä vahvistuneet sisarukset ovatkin nyt valmiit valloittamaan omat kodit Suomesta!

Lavrik on yhtä aurinkoinen, iloinen ja ihmisrakas pentu kuin siskonsakin. Pienet etutassut tekevät kaikkensa, jotta ylettäisivät kurottautumaan sinne missä on ihmisiä. Pienelle ja suloiselle pojalle vapautuukin oitis lämmin sylipaikka ja siinä pojan kelpaa. Vaikka sylissä oleminen alkuun vähän ihmetyttääkin, huomaa Lavrik pian sen olevan aika mukava paikka. Hellyyttä ja lämpöä. Läheisyyttä ja rapsutuksia. Muutama herkku. Voiko koiranpentu enempää pyytää? Lavrik unelmoi omasta ihmisestä ja lämpöisestä pedistä, jonne se pääsisi kellahtamaan kylläisenä ja onnellisena.

Pentujen emo Elsa on lempeä ja ystävällinen tyttö, ja mikäli Klava ja Lavrik tulevat yhtään äitiinsä, kasvaa niistäkin mukavia ja ihastuttavia koirakavereita. Elsa-emo on kooltaan pienehkö keskikokoinen, ja Klava ja Lavrik saattavat hyvinkin jäädä samoihin mittoihin aikuisena. Uuden kodin myötä aukeaa Lavrikille myös aivan uusi maailma, sillä aiempia kokemuksia kotikoirana olosta pojalla tuskin on. Uudelta omistajalta kaivataankin kärsivällisyyttä ja jaksamista opastaa Lavrikia uusien asioiden ja tilanteiden kohtaamisessa. Riittävästi liikuntaa, sopivasti peruskoulutusta ja yllinkyllin rakkautta - niillä eväillä kasvaa Lavrikista onnenpoika!

Viipurin koirat - Lavrik 16.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.