Malena

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 1/2016

22.6.2016
Malena sai kodin Helsingistä.

2.6.2016
Elämä kotikoirana sujuu jo aika mallikkaasti ja Malena lähettää terveisiä hoitopaikastaan Helsingistä.

Kotihoitaja kertoo Malenasta:

"Tässä Malenan kuulumisia kotihoitopaikasta: Malena on reipastunut silminnähden siitä, mitä se ensimmäisinä päivinä oli. Malena pelkäsi äkkinäisiä liikkeitä ja miehiä, mutta oppi pian luottamaan siihen, että ihmiset sen ympärillä haluavat vain hyvää. Vierailijoita kohtaan tyttö on utelias, mutta ei juuri välitä heistä vaan puuhailee koirakaverinsa kanssa mieluummin kuin istuskelisi vieraiden sylissä rapsutettavana. Sylissä Malena ei muutenkaan oikein viihdy, mutta tulee joskus sohvalle ihan viereen nukkumaan.

Malenan kotiutumisessa ja "suureen maailmaan" tutustumisessa on auttanut suuresti hoitoperheen oma pian 2-vuotias narttukoira. Lenkeillä jännittää vähän, mutta kun Malena huomaa ettei toinen koirakaan välitä tai pelkää, niin rohkaistuu siitä. Malena onkin ottanut kaikessa mallia tuosta omasta koirastamme ja ne nukkuvatkin lähekkäin toisiaan. Päivisin ne leikkivät ja painivat yhdessä jopa pari tuntia kerrallaan, kunnes painuvat yhteisymmärryksessä pötköttämään sohvalle tai niiden yhteiseen petiin. Lepäilyn jälkeen leikit jatkuvat taas.

Asumme junaradan vieressä sekä melko vilkkaassa kaupunkilähiössä, jossa bussit kulkevat tiheään. Malena on jo hyvin tottunut juniin, busseihin ja polkupyöräilijöihin eikä enää pelästy niitä. Hihnakävely on alkanut sujua jo melko hienosti, ja tarpeet tehdään jo useimmiten ulos. Malena pelkää edelleen muita koiria lenkeillä eli koirapuistoon ei ole menty. Malena kuitenkin kaipaa seuraa lajitoveristaan eli olisi hyvä, jos uudessa kodissakin olisi leikkisä ja rohkaiseva koira kaverina."

26.5.2016
Malena vaihtoi maisemaa ja tutustuu kotikoiran elämään Helsingissä.

Malenan yhteyshenkilönä toimii Tessa. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Tessaan yhteyttä sähköpostitse tessa.alajarvi@viipurinkoirat.fiTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

26.4.2016
Malena on varsin reipas ja erityisen suloinen tyttö. Se tassuttelee iloisesti vieraidenkin ihmisten luokse ja toivoo kovasti, että heistä joku huomaisi juuri hänet.

Mariana ja sen pennut elivät vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Mariana oli saanut pennut alkuvuodesta, ja lauman onneksi Mariana pentuineen otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Marianan pennut ovat MoritzMiklosMalena ja Mette. Lisäksi laumasta saatiin kiinni nuori tyttö Mirena.

Malena on pennuista kaikkein reippain. Se ei pahemmin ujostele ketään, vaan uteliaana tulee tutustumaan jokaiseen vierailijaan. Sen verran pientä varovaisuutta vielä löytyy, että suoraa syliin Malena ei ole valmis kiipeämään. Mutta se lienee enemmän tottumattomuutta kuin varsinaista arkuutta. Eihän Malena tätä ennen ole saanut viettää aikaa ihmisten seurassa juuri lainkaan. Malena on kuitenkin niin utelias ja reipas tyttö, että uskomme viimeisenkin varovaisuuden karisevan pian, kunhan Malena pääsee omaan kotiin asti.

Pentujen emo Mariana on hyvin lempeä ja mukava koira, ja Malena vaikuttaa varsin samanlaiselta. Koko pentue on ulkoisesti hyvin emonsa näköisiä, ja reippaana tyttönä Malena vaikuttaa luonteensakin puolesta hyvin emonsa kaltaiselta.

Malena kasvaa aikuisena keskikokoiseksi tytöksi. Emo Mariana on parikymmenkiloinen, joten pennut lienevät olevan samaa luokkaa aikuisina. Tai vähän enemmän tai vähemmän, kuka tietää. Se on kuitenkin selvää, että Malena tulee tarvitsemaan lempeää tapakasvatusta, sopivasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhailua, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja fiksu nuori koira.

Jos olet täysin varma, että pystyt sitoutumaan koiran kanssa elämiseen seuraaviksi yli kymmeneksi vuodeksi, eivätkä elämänmuutokset tai pienet haasteet saa sinua luovuttamaan, odottaa Malena yhteydenottoasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.