Jenna

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2016

3.12.2016
Jenna muutti omaan kotiin Vantaalle.

23.11.2016
Herttainen Jenna on löytänyt tiensä reilussa viikossa sängyn alta kotisohvalle kainaloon. Jennaan pääsee tutustumaan Espoossa.

Ensimmäisinä päivinä Jenna oli kovin ihmeissään ympäristön muutoksesta ja tytön mielestä turvallisinta uuteen maailmaan oli tutustua sängyn alta käsin. Reilussa viikossa Jennasta on kuitenkin kuoriutunut rapsutuksia, hellyyttä ja läheisyyttä rakastava tyttö, jonka lempipuuhaa on sohvalla köllöttely ja leikkihetket hoitoperheen oman koiran kanssa. Ujostelu alkaa sisätiloissa jo unohtua, ja tilalle on tullut pienen pennun uteliaisuus. Miten onnessaan tyttö onkaan ollut, kun se on löytänyt leluilla leikkimisen ilon!

Hoitoperheessä Jennalla on kaverina vanhempi uroskoira, johon Jenna taisi rakastua heti ensisilmäyksellä. Pieni tyttö matelee ja heittäytyy selälleen, kiehnää vieressä ja lipoo toisen suuta ja huulia minkä kerkeää. Kun kaveri antaa hiljaisen hyväksynnän, että noh, senkus jäät siihen viereen, on Jenna ikionnellinen ja painaa päänsä toisen kylkeen jääden niille sijoilleen nukkumaan. Koirakaveri tulevassa kodissa olisikin Jennasta varmasti mahtava juttu.

Ulkoilu vielä vähän jänskättää, varsinkin jos vastaan tulee paljon ihmisiä tai koiria. Reippaan koirakaverin vanavedessä Jenna kokee olonsa kuitenkin rohkaistuneemmaksi, ja pienet päivätepastelut luonnistuvat jo rauhalliseen aikaan.

Sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan, mutta yksinolojen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Jenna on hienosti osannut olla työpäivien ajan kotona ja välillä tyttö on myös joutunut olemaan itsekseen ilman koiraseuraa. Hoitopaikassa asuu myös 2-vuotias lapsi, josta Jenna ei alkuihmetyksen jälkeen ole ollut moksiskaan. Tyttö saattaakin makoilla kotisohvalla täysin rentona samaan aikaan kun pikkuihminen istuu vieressä, ja välillä otetaan päivänokosetkin vieri vieressä.

Jenna on viikossa rohkaistunut jo valtavasti, ja sisällä kotona oman perheen kesken se on jo kuin kuka tahansa normaali reipas pentu. Jännittävissä tilanteissa, lähinnä ulkoilussa, Jenna tarvitsee vielä rohkaisua ja aikaa. Jenna on äärimmäisen kiltti, herttainen ja rakastettava tyttö, joka haluaa muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka on valmis rakastamaan tyttöä juuri sellaisena kuin se on.

Jenna painaa tällä hetkellä vähän alle 12 kg, joten se jää keskikokoiseksi koiraksi.

17.11.2016
Ujo Jenna pääsi Espooseen kotihoitoon reipastumaan ja ihmettelemään elämää kotioloissa. 

5.10.2016
Siro Jenna on hyvin varovainen tyttö. Oma-aloitteisesti se ei oikein tohdi tulla tutustumaan vieraisiin ihmisiin, vaikka se kiltisti antaakin lopulta silitellä.

Jenna ja sen sisarukset Jermu, Jedi, JuriJere ja Jemina pelastettiin kesämökkialueelta. Pentujen emo oli majoittunut mökkialueen metsikköön ja synnyttänyt sinne pentueen. Paikalliset rankkurit ehtivät ampua emon ennen kuin eläinsuojelijoiden apu ehti paikalle. Pennut saatiin kuitenkin pelastettua ja ne kuljetettiin Irinan tarhalle odottamaan omia koteja.

Jenna on sisarusparven ujoin. Se ei tule itse tekemään lainkaan tuttavuutta, vaan Jenna piileskelee kopissa niin kauan kuin pentujen aitauksessa on ihmisiä. Kun itse ryömin koppiin Jennan ja parin muun pennun seuraksi, painautui tyttö tiiviisti kopin seinää vasten. Rauhallisesti silitellen aloin tehdä Jennan kanssa tuttavuutta ja lopulta nostin se syliini. Jenna antoi käsitellä itseään kiltisti, vaikka sitä jännittikin niin paljon kuin pientä koiranpentua vaan voi.

Koska Jenna on arka tyttö, tarvitsee se ymmärtäväisen omistajan. Kodissa on oltava myös koirakaveri odottamassa ja näyttämässä mallia. Aran pennun luottamuksen voittamiseen voi mennä tovi, mutta työ varmasti palkitaan ja Jennasta tulee vielä kultainen koirakaveri jollekin rauhalliselle omistajalle.

Jennasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska Jennan sisaruksista muutama näyttää jonkinsortin terrierisekoitukselta, on mahdollista, että Jennankin geeneissä virtaa sinnikästä terrieriä. Jenna tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta aktiviteettia, eikä tapakasvatustakaan sovi unohtaa.

Viipurin koirat - Jenna 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.