Punsh

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 7/2015

13.6.2016
Punshia onnisti ja poika löysi itselleen oman kodin Inkoosta.

10.4.2016
Hyvinkäällä omaa kotia odottaa yhä valloittava ja loputtoman ihmisrakas Punsh-poika!

Kotihoitaja kertoo Punshista, että se on niin tavallinen kotikoira dallupoika kuin vaan olla jo voi - paitsi kuuro. Punsh on tavattoman ihmis- ja lapsirakas, mutta nuoren koiran tavoin siinä riittää myös virtaa ja uteliaisuutta.

Punshia voisi hyvin ajatella lapsiperheeseen, mutta ihan pienimmät lapset Punsh saattaa kaataa kumoon vauhdikkaasti touhutessaan. Hoitopaikan nuoren narttukoiran kanssa Punsh on kova painimaan ja voisikin olla kiva, että sen tulevassa kodissa olisi joku innokas leikkikaveri. Punshista löytyy vähän ahmatin vikaa, ja tätä voikin käyttää hyväksi pojan kouluttamisessa.

Punshin mielestä paras nukkumapaikka löytyy sängyn jalkopäädystä ja poika viihtyy muutenkin ihmisten lähellä hellittävänä. Punsh on jo lähes sisäsiisti, mutta aamulla on päästävä pikaisesti tarpeille tai muuten voi sattua vahinko.

Punsh on odottanut omaa kotiansa jo viisi kuukautta. Vaikka poika on kuuro, on se silti kuin kuka tahansa nuori koira. Luulisi, että reippaalle ja mahdottoman ihmisrakkaalle Punshillekin olisi jossain se oma koti olemassa.

9.12.2015
Punsh on iloinen ja reipas pentu, joka kertakaikkisesti rakastaa ihmisiä! Punshia pääsee tapaamaan Hyvinkäällä.

Punsh on ollut nyt kuukauden Suomessa hoidossa. Punsh on osoittanut olevansa normaali, reipas dalmatialaisen pentu, jolla välillä riittää paljon omaa tahtoa. Kuurous tuo omat niksinsä Punshin kanssa elämiseen, mutta fiksuna pentuna Punsh on jo oppinut monia elämää helpottavia käsimerkkejä, kuten seis, luoksetulo ja istuminen.

Punshilla on kaverina toinen nuori viipurilainen ja sen kanssa ne viihtyvät hyvin yhdessä, leikkimistä riittää! Punsh rakastaa myös kaikkia ihmisiä varauksetta, niin lapset kuin aikuisetkin saavat Punshilta lämpimän vastaanoton.

Sisäsiisteys paranee päivä päivältä, mutta vielä sen kanssa riittää harjoittelemista. Vaikka Punsh pitää kovasti ihmisistä, osaa se tarvittaessa myös rauhoittua hienosti ja yksinolotkin ovat sujuneet ongelmitta. Hoitotoimenpiteet ovat tulleet myös Punshille tutuiksi.

Ajoittain Punsh käyttää ääntänsä varsin herkästi, varsinkin jos Punsh haluaa jotain, mitä sille ei anneta. Ihanteellinen koti Punshille olisikin omakotitalossa, jossa silloin tällöin haukkumiset eivät ketään häiritse.

Koska Punsh on täysin kuuro, ei se pysty esimerkiksi varomaan autoja. Kodin olisikin hyvä sijaita alueella, jossa lenkkeilyn pystyy hoitamaan kävelyteillä ja metsässä, ettei tarvitse varoa läheltä ohi kiitäviä autoja.

Kaikkiaan Punsh on ihana ja sydämellinen pentu, joka ansaitsisi omistautuneen ja aktiivisen omistajan!

6.11.2015
Punshia onnisti ja se pääsi Suomeen opettelemaan kotikoiran elämää. Punshin hoitopaikka sijaitsee Hyvinkäällä.

9.10.2015
Punsh on reipas ja sosiaalinen dalmatiankoiran pentu. Sillä on kuitenkin yksi huomionarvoinen ominaisuus: Punsh on täysin kuuro.

Punsh noudettiin Olgan tarhalle luovutusikäisenä. Se oli viety lopetettavaksi eläinlääkäriasemalle, sillä pennun kasvattaja ajatteli, ettei kukaan halua kuuroa koiraa. Olga kuuli tilanteesta ja haki Punshin turvaan.

Punsh on varttunut Olgan koirien keskellä kolmikuiseksi viikariksi. Punsh on pentu, joka todellakin rakastaa ihmisiä ja kaikkea huomiota. Häntä kovasti heiluen se touhottaa muiden mukana pitkin pihaa ja hurjaa vauhtia vilistää ihmisten luo, kun se huomaa saavansa herkkuja tai silityksiä. Olga on myös opettanut Punshille luoksetulon käsimerkistä.

Kuurous ei ole koiran hyvälle elämälle mikään este, mutta toki se asettaa merkittäviä rajoituksia ja vaatimuksia omistajalle. Punsh etsiikin sellaista omistajaa, jolla on jo vankkaa kokemusta koirien kouluttamisesta positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Omistajalla tulee olla paljon mielenkiintoa perehtyä kuuron koiran koulutukseen, sillä siinä on paljon seikkoja, jotka on mietittävä eri tavalla kuin kuulevan koiran kanssa. Samoin käytännön elämässä tulee erilaisia haasteita vastaan, sillä kuuro koira ei kuule myöskään lähestyviä autoja tai muita vaaratekijöitä.

Dalmatiankoirat ovat pentuina mahdottoman suloisia, mutta aikuisena rotu on omalla tavallaan vaativa. Siksi Punsh etsii omistajaa, jolla on kokemusta juuri dalmatiankoirista tai muusta vastaavan tyyppisestä rodusta. Sellaista omistajaa, jolla riittää huumorintajua teini-ikäisen dalmispojan toilailuihin ja myöhemminkin riittää jaksamista aktiivisen elämän takaamiseen Punshille. Ensimmäiseksi koiraksi Punshia ei luovuteta.

Punsh on elämäniloinen poika, joka ansaitsee sitä arvostavan ja sen kouluttamiseen ja virikkeistämiseen panostavan omistajan. Dalmatiankoirat eivät sovi sohvankoristeiksi, mutta aktiivisen koiraihmisen matkassa niistä saa mainioita kavereita!

Viipurin koirat - Punsh 10.10.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.