Pavel

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2006

18.3.2019
Pavelin nyk. Novan kuulumisia omasta kodista:

"Poika on ollut meillä kohta 2,5 vuotta ja kaikki sujuu hyvin. Noin kuukausi sitten käytiin viimeksi
eläinlääkärillä hammashuollossa ja perustarkastuksessa, ja "vanhuksen" terveydentila on ihan hyvä. Nova on edelleen oikein virkeässä kunnossa ja jaksaa touhuta ja lenkkeillä todella reippaasti. Ainut mistä iän
huomaa, on se, että poika nukkuu päivisinkin melko paljon."

25.11.2016
Pavel sai oman kodin Lahdesta.

4.10.2016
Tämä vanhempi herra päätyi Irinan tarhalle loppukesästä. Ystävällinen Pavel uhkaa jäädä tarhalla vahvempien koirien jalkoihin, joten sen toivoisi kovasti löytävän oman rakastavan kodin Suomesta.

Ensitapaamisella Pavelin kanssa mieleen jäävät herkät, ystävälliset silmät. Tämä koira on jo nähnyt elämää, mutta ei taida kuulua niihin jotka pitävät kovaa meteliä itsestään. Pavel askeltaa varovasti ihmisen luo ja antautuu silitettäväksi onnellisena siitä, että joku haluaa huomioida sitä edes pienen hetken. Pavel ei tohdi pyytää lisää rapsutuksia, mutta katselee ihmisten perään tummilla silmillään ikäänkuin toivoisi että he vielä palaavat. Uskaltaakohan Pavel elättää toivetta ikiomasta kodista, josta sitä ei enää milloinkaan hylätä oman onnensa nojaan?

Pavelin toimitti tarhalle venäläinen mies, joka kertoi koiran ilmestyneen hänen pihaansa. Pavel oli ilmeisesti etsinyt suojaa ja pyrkinyt miehen kotiin, mutta talossa oli jo ennestään koira eikä toiselle ollut paikkaa, joten Pavel päätyi Irinan tarhalle. Aluksi Pavel sai asua pienessä aitauksessa itsekseen, mutta siirrettiin myöhemmin toisten koirien joukkoon. Nyt Pavel tuntuu saavan kyytiä vahvemmilta aitauskavereiltaan, sillä se on liian säyseä pitääkseen kunnolla puoliaan.

Irina arvioi Pavelin iäkkääksi koiraksi, eikä se varmasti mikään nuori poika enää olekaan. Hampaat ovat kärsineet vaurioita ja Pavel on kovasti hammaslääkärin tarpeessa. Pavelin oikeassa etujalassa on vanha vamma. Jalka on paksu, ranne yliojentunut ja pari varvasta sojottaa. Ei kuitenkaan vaikuta siltä että Pavel olisi aivan ikäloppu, se on pikemminkin aikuinen, kovaa elämää elänyt koira. Kunnollisella ruokinnalla ja hoidolla Pavel voisi elää vielä monta onnellista vuotta.

Pavel näyttää aivan erityiseltä rotusekoitukselta, sillä sen karva muistuttaa pienen terrierin hieman karkeaa, lyhyehköä turkkia. Muita terrierimäisiä piirteitä rauhallisessa ja kiltissa pojassa ei kuitenkaan tunnu olevan. Kunpa viipurilaisten koirien ystävistä löytyisi joku jonka kotona ja sydämessä olisi tilaa tälle ihastuttavalle koiraherralle! Kun kylmä talvi kolkuttelee tarhan portteja, toivomme kovasti, että monta pakkasyötä nähnyt Pavel saisi tänä vuonna muuttaa Suomeen ja käpertyä nukkumaan omalle lämpöiselle pedilleen, ikiomassa kodissaan.

Viipurin koirat - Pavel 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.