Tutu

Sukupuoli: narttu
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 6/2016

14.10.2016
Tutu sai kodin Halikosta.

4.10.2016
Pikkuinen Tutu asustaa Olgan tarhan pentuaitauksessa, ja toivoo pääsevänsä muuttamaan omaan kotiin ennen talven pakkasia.

Tutu-tyttö saapui Olgan tarhalle kesällä yhdessä veljensä Tomin kanssa. Sisarukset ovat selvästi keskikokoa pienemmän koiran pentuja, ja Tutukin taitaa jäädä aikuisena kooltaan pienehköksi. Tutulla on lyhyet, vahvat jalat ja suhteessa pitempi runko, joten säkäkorkeus ei päätä huimaa.

Tutu on reipas ja sosiaalinen koira, joka kirmaa aina iloisesti tarhalla vierailevia ihmisiä vastaan. Sylittely ja rapsutukset kelpaavat hyvin pienelle tytölle, ja koiratarha tuntuukin kovin väärältä paikalta näin herttaiselle ihmisrakkaalle pennulle. Silti Tutu pärjää hienosti myös toisten koirien kanssa, ja se voisikin hyvin muuttaa kotiin jossa asuu jo ennestään koirakaveri. Kovin suuren ja aktiivisen koiran seuraan Tutua ei kuitenkaan suositella, sillä silloin on vaarana että pienempi tyttö jää jalkoihin. Tutun suhtautumisesta kissoihin ei ole tarkempaa tietoa, mutta rauhallisella totuttelulla neiti sopeutuu hyvin todennäköisesti myös kissakotiin.

Rokotukset tämä tyttö on jo saanut, joten Tutu on valmis muuttamaan Suomeen heti kun oma koti löytyy. Tutun veli on pärjännyt suomalaisessa kotihoitopaikassa hienosti, ja luultavasti myös sisko sujahtaisi hyvin kotielämään. Tarhakoiran adoptoijan on tietysti varauduttava opettelemaan pennun kanssa kotikoiran taitoja kaikessa rauhassa ja alusta lähtien, sillä tarhalla koirilla ei ole mahdollisuutta juuri harjoitella esimerkiksi sisäsiisteyttä ja hihnakävelyä. Positiivisella harjoittelulla Tutu oppii varmasti kaikki tarvittavat taidot.

Pikkuinen Tutu on nyt hellyttävä pentukoira, mutta se kasvaa pian aikuiseksi ja elää parhaassa tapauksessa pitkän koiranelämän. Tutu haluaakin muuttaa ainoastaan sellaiseen kotiin, joka ottaa sen perheenjäseneksi ja sitoutuu huolehtimaan koirasta koko sen elämän ajan - sekä helppoina että hankalina päivinä. Tämäkin pieni koira ansaitsee omakseen turvallisen ja rakastavan ihmisen.

Viipurin koirat - Tutu 11.9.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.