Primo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 59 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 8/2015

19.11.2019
Primo sai jäädä omaan kotiinsa.

28.5.2019
Kolmevuotias Primo on kiltti, mutta hieman ujomman puoleinen poika. Primo etsii uutta kotia omakoti- tai rivitalosta.

Reipas koirakaveri olisi kovasti Primon mieleen. Primo odottaa hakemuksia Lohjalla, jossa se asustaa tällä hetkellä lapsiperheessä kerrostalossa. Perheen muutettua omakotitalosta kerrostaloon, sujui elämä alkuun uudessa ympäristössä hyvin. Puolen vuoden jälkeen Primo alkoi kuitenkin reagoida rapun ääniin voimakkaasti ja yksinolo ei enää sujunutkaan totuttuun tapaan. Vaikuttaa siltä, että jokin tapahtuma, ehkä kova ääni postinkantajan toimesta tms. on pelästyttänyt herkän Primon. Tällä hetkellä Primo viettääkin työpäivät koirien päivähoidossa, jossa Primolla menee mukavasti. Primo on jopa hoitojakson vaikutuksesta reipastunut hieman. Primo suhtautuu uusiin ihmisiin alkuun hieman varautuneesti. Primo ei kuitenkaan ole missään nimessä pelkoaggressiivinen, vaan tarvitsee tilaa ja aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin. Vieraiden ihmisten kohdatessaan Primo ottaa ensin etäisyyttä, mutta saadessaan tutustua omaan tahtiin, ei mene kauaakaan kun Primo uskaltaa jo tulla haistelemaan. Hetken päästä uusi tuttavuus on jo sen verran kiinnostava ja kiva juttu, että Primo jää mielellään rapsuteltavaksi ja antaa muutaman pusun.

Primo tarvitsee kodin, jossa herkkä poika saa olla oma itsensä. Pelottaviin asioihin ei Primoa saa pakottaa, vaan pojan täytyy antaa tuumailla ja mennä tarvittaessa vaikka piiloon, jos niin haluaa. Mukava koirakaveri saisi Primosta varmasti uusia puolia esiin ja helpottaisi myös sopeutumisessa uuteen ympäristöön. Primo on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Primo on väistävää tyyppiä, joka ei itse aloita rähinöitä, vaan luikkii ristiriitatilanteessa enemminkin karkuun. Tähän suloiseen poikaan ei voi olla ihastumatta, kunhan ensikohtaamiselle on annettu hieman aikaa ja Primon kultainen luonne pääsee esiin.

9.4.2019
Primo joutuu etsimään itselleen uuden kodin perheen muutettua omakotitalosta kerrostaloon. Primo odottaa kotia Lohjalla.

Primo on reagoinut kerrostalon äänin haukkumalla. Myös yksinolon kanssa on ollut haasteita. Primo etsiikin uutta kotia omakotitalosta ja perheestä joka jaksaa paneutua yksinolon harjoittelemiseen. Primo on leikkisä poika joka tulee toimeen koirien kanssa, niin koirapuistossa kuin lenkilläkin. Primon nykyisessä kodissa on lapsia, joihin Primo on kovin kiintynyt. Oman lähipiirin ihmisten seurasta Primo pitää kovasti ja hakeutuu kainaloon köllöttelemään, mutta uusien ihmisten kohdalla Primo on hieman etäinen ja tarvitsee tuumaustauon.

Primo osaa kotikoiran perustaidot ja on sisäsiisti. Terveenäkin tämä poika on pysynyt. Riistavietin takia vapaana pitäminen ei Primon kohdalla valitettavasti onnistu. Primo on kuitenkin mukava ja aktiivinen lenkkikaveri ja nauttii kovasti yhdessä puuhailusta. Primo voisi sopia hyvin esimerkiksi narttukoiran kaveriksi. Löytyisikö jostain se loppuelämän koti, jonka ihana Primo niin kovasti ansaitsisi?

10.2.2016
Primo löysi nopeasti oman kodin ja muutti Lohjalle.

31.1.2016
Primo-poika sai muuttaa tarhalta hoitokodin lämpöön, mikä sileäkarvaiselle pojalle olikin tosi hyvä juttu.

Primo toi tarhalta mukanaan vekkulin ja vauhdikkaan luonteensa: poika on hyvin touhukas ja rakastaa ihmisten huomiota! Primo muuttaisi mielellään omaan kotiin, jossa harrastetaan ulkoilua ja jaksetaan puuhata kasvavan koiran kanssa. Primoa pääsee tapaamaan hoitopaikkaan Helsinkiin.

28.1.2016
Primo jätti tarhaelämän taakseen ja opettelee nyt kotikoiran elämää hoitopaikassaan Helsingissä.

24.1.2016
Primo on sydämellinen ja vauhdikas pojanviikari. Oma koti siintelee unelmissa: jos haaveilet reippaasta lenkkikaverista, tutustu tähän poikaan!

Pentukatras, johon kuuluvat Primo ja Prima, on täynnä elämää! Tämä suloinen pentue on tullut Irinan tarhalle viipurilaisen kotihoidon kautta ja odottelee nyt toiveikkaana kotia Suomesta.

Primo on porukan vilkkain. Se on iloinen ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Tämä elämänmyönteisyyttä uhkuva villiviikari rakastaa ihmisten huomiota — ja heiltä saatuja herkkuja! Sitä ei ole luotu sohvaperunaksi. Primon kodin pitääkin osata kanavoida nuoren koiran energia oikeisiin asioihin. Yhteinen harrastus oman ihmisen kanssa olisi varmasti mieleen! Huumorintajuakin tarvitaan, sillä nuorella pojalla on nuoren pojan metkut… senhän näkee jo kaverin ilmeestä! Primosta kasvaa aikuisena keskikokoinen.

Primon hartain toive on oma, aktiivinen koti Suomesta. Toteutuukohan sen toive piankin?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.