Bonja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm, 13 kg)
Syntymäaika: 2015

6.12.2016
Bonjan kuulumisia omasta kodista:

”Bonja on nyt muutaman viikon opetellut elämää meidän perheessä 6vuotiaan sakemanninartun opastuksessa ja alku on ainakin sujunut oikein hyvin. Perustottelevaisuutta on pikkuhiljaa opeteltu ja hihnassa kulkeminen esimerkiksi on tytöllä hyvin hanskassa. Bonja on osoittautunut erittäin älykkääksi ja oppivaiseksi koiraksi, joka selvästi tarvitsee riittävästi aktivointia ettei tylsisty. Perheen nuorinta lasta Bonja suojelee ja jos esim. kutitusleikki menee hänen mielestään liian pitkälle alkaa kimeä haukku.
Rauhallisesta koirakaverista on selvästi ollut apua yksinolon opetteluun, alkuun Bonja aloitti haukkumisen välittömästi kun ovi meni kiinni. Nyt tytöt jäävät rauhassa järsimään puruluita kun kotoa lähtee. Koirat ovat päivisin n.5-6 tuntia keskenään jos sattuu olemaan sellainen päivä että olemme molemmat aamuvuorossa.

Alku on nyt siis näyttänyt hyvälta ja kaikin puolin yhteiselo on lähtenyt paremmin käyntiin kuin uskalsin odottaakaan”

15.11.2016
Bonja muutti omaan kotiin Tuusulaan.

28.10.2016
Bonja pääsi kotihoitoon Pirkanmaalle.

28.8.2016
Sympaattinen Bonja on nuori tyttö, joka hylättiin tarhalle suoraan kodista. Bonja on ihmisrakas kaunotar, joka haluaisi pian lopullisen, pysyvän kodin.

Bonjalla oli aiemmin omistaja ja koti, mutta tuntemattomaksi jääneestä syystä omistaja toi sen Irinan tarhalle ja jätti sinne odottamaan uutta kotia. Kotielämään tottuneelle Bonjalle muutos oli surullinen ja jännittävä tilanne. Bonja on kuitenkin ihmisrakas tyttö, ja kokemuksestaan huolimatta se haluaa kovasti ihmisiltä tukea ja seuraa.

Bonja asuu nyt samassa häkissä ison uroskoiran kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen. Bonja mieluummin väistää urosta kuin alkaa kilpailla sen kanssa ihmisten huomiosta. Kuitenkin Bonja on hyvin iloinen, kun sitä erikseen pyytää luokse ja silittelee tyttöä rauhassa.

Tällä hetkellä Bonja vaikuttaa kohtuullisen rauhalliselta tytöltä. Se antoi käsitellä itseään kauniisti ja nautti saadessaan seuraa. Kun koitti häkistä lähtemisen aika, iski Bonjaan huoli, ja se olisi pyrkinyt hinnalla millä hyvänsä mukaan. Kodissa asuneelle koiralle tarhaelämä on aina aluksi erityisen rankkaa aikaa.

Bonja on iältään nuori, noin 1-2-vuotias. Se on kooltaan varsin näppärä, sillä tarvittaessa sen jaksaa nostaa syliin varsin helposti. Koska emme tiedä, millainen Bonjan ensimmäinen koti on ollut, tulee uuden omistajan varautua siihen, että Bonjalle voi joutua opettamaan monia kotikoiran perustaitoja: hihnassa kävelemistä, yksin jäämistä, sisäsiisteyttä ja niin edelleen. Uskomme kuitenkin, että Bonja sopeutuu hyvin uuteen kotiin, kunhan se löytää sitoutuneen omistajan, joka jaksaa pitkäjänteisesti luotsata Bonjan sopeutumisvaiheen yli.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.