Tuzka

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 8/2015

10.3.2016
Milan (ent. Tuzkan) kuulumisia uudesta kodista:

"Mila on asunut meillä nyt pari kuukautta ja yhteiselomme on alkanut oikein mallikkaasti. Reippaana tyttönä Mila kotiutui meille saman tien, eikä lainkaan ihmetellyt muutoksia. Mila muutti meille Pietarista tulleen Robinin kaveriksi, ja parin päivän ihmettelyn jälkeen koirista tuli erottamaton parivaljakko.

Eläinlääkärissä Mila on vieraillut kahdesti. Turkki hilseili pahasti, ja eläinlääkäri epäili hilsepunkkitartuntaa. Koirat saivat lääkkeet ja koti suursiivouksen, ja nyt Milan turkki näyttää jo paremmalta. Milan silmät olivat aluksi kovin punaiset ja rähmivät, mutta eläinlääkäristä saadulla silmägeelillä nekin on saatu terveemmiksi. Viimeinen maitohammas käytiin poistattamassa, kun se ei kotikonstein irronnut, vaikka rautahammas oli jo kasvanut koko komeuteensa sen viereen. Nyt Mila vaikuttaa kaikin puolin terveemmältä. Se myös kasvaa kohinalla: säkäkorkeus on nyt noin 54 cm ja painoa on kertynyt 19 kg.

Milan peruskoulutus on hyvässä vauhdissa. Motivointi ei ole vaikeaa, sillä neiti on hyvin perso ruoalle ja tykkää kovasti leluista. Aarteiden luovuttamista saamme harjoitella ahkerasti, sillä Mila kantaa näpistämiään tavaroita vähän väliä ylpeänä pitkin kämppää. Silmän välttäessä neiti on jo tuhonnut mm. jouluvalot. Neitiähän kutsuttiin kotihoitopaikassa hyeenaksi...

Mila on hyvin kiinnostunut kaikesta ympärillään. Remmissä se itkee vieraiden koirien perään eikä ymmärrä, miksei saa mennä niitä moikkaamaan. Toistaiseksi tapaamme kuitenkin vain tuttujen koiria. Mila alkaa olla jo teini-iässä, ja ulkona hajut kiinnostavat usein hihnatreeniä ja isäntäväen kutsuja enemmän. Hurttamme saavat onneksi olla päivittäin irti metsässä, joten ne saavat hihnatreenin lisäksi myös vapaasti kirmata, leikkiä ja tutkia maailmaa.

Mila on saanut jo monta ihailijaa perheestämme ja ystävistämme. He kaikki, varsinkin lapset, kiinnostavat Milaa kovasti, mutta heidän touhujaan on toistaiseksi turvallisinta tutkailla pöydän alta. Herkkuja Mila tulee ottamaan kaikkien kädestä, ja aikuiset ovat jo saaneet silittääkin sitä. Ei varmaan mene kauaa, että tyttö on koko perheen paras kaveri.

Kaiken kaikkiaan Mila on reipas, iloinen ja huumorintajuinen tyyppi. Sillä on oma, vahva tahto, mutta kuitenkin se on hyvin yhteistyöhaluinen ja ihmisläheinen koira. Milasta kasvaa varmasti kaunis, huikea koira, jonka kanssa voi tehdä vaikka mitä.

Suurkiitos teille pikku-hyeenasta! :)"

17.1.2016
Tuzkasta tuli espoolainen.

21.12.2015
Reipas Tuzka-tyttö matkusti Suomeen kotihoitoon. Tätä kaunotarta pääsee tapaamaan Somerolla.

9.12.2015
Tuzka on varsinainen hurmurityttö, joka osaa kietoa kenet tahansa tassunsa ympärille. Suloinen ja reipas pentu, voiko parempaa toivoa!

Koulutytöt löysivät Tuzkan, Lizan ja kolmannen sisaruksen hylättynä. Fiksut tytöt ottivat pennut hoitaakseen, rakensivat niille kopin ja huolehtivat ruokkimisesta. Kun ilma viileni ja pennut alkoivat palella, kirjoittivat koululaiset Olgalle ja pyysivät häntä hakemaan pennut tarhalle. Kolmas pennuista löysi nopeasti kodin, ja Tuzka sekä Liza muuttivat Olgan tarhalle odottamaan omia kotejaan.

Tuzka on reipas ja ystävällinen tyttö, joka todellakin rakastaa kaikkia ihmisiä. Se osaa hurmata kenet tahansa hetkessä nappisilmillään ja iloisella mutkattomuudellaan. Kun tarhakävijät tarjosivat pennuille purutikkuja nakerraltavaksi, parkkeerasi Tuzka itsensä yhteen syliin ja odotti palvelua, että tikkua pideltiin sopivasti järsittävänä. Mikäs sen ihanampaa pennusta voisi ollakaan, kuin lämmin ja turvallinen syli ja herkkuja syötävänä!

Avoimena ja ihmisrakkaana tyttönä Tuzka sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin. Maalla tai kaupungissa, ainoana koirana tai toisen koiran kaverina - kaikki käy! Pääasia olisi, että Tuzka löytää juuri itselleen sopivan omistajan - aktiivisen ja sitoutuneen ihmisen, joka on varma siitä, että yli kymmenen vuoden sitoutuminen koiran kanssa elämiseen iloineen ja suruineen ei ole liikaa vaadittu.

Tuzkassa ja Lizassa vaikuttaisi olevan ainakin jonkin verran saksanpaimenkoiraa. Niistä kasvanee keskikokoisia ja aktiivisia koiria, joten pelkkä korttelin kiertäminen ja sohvalla löhöily eivät ole näiden tyttöjen haaveissa. Sopivasti peruskoulutusta, aktivointia, lenkkeilyä ja tietysti rapsutuksia ja koiran seurasta nauttimista: sillä reseptillä pennuista kasvaa fiksuja ja mukavia kotikoiria.

Viipurin koirat - Liza & Tuzka 20.12.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.