Justiina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2007

10.3.2016
Kummikoira Justiina sai pysyvän kodin hoitopaikastaan Sipoon seudulta.

2.1.2015
Eipä ole Justiinalla montaa valttikorttia tassuissaan kilpailussa, jossa palkintona on tarhakoiran suurin unelma, oma koti.

Justiina ei ole enää nuori, se ei ole erikoisen näköinen eikä sillä ole sankaritarinaa kerrottavana. Justiina ei tee itsestään numeroa vaan tyytyy osaansa. Justiina on ollut tarhalla niin kauan kuin jaksamme muistaa. Tarhaelämä on luultavasti myös kaikki mitä Justiina elämästä tietää.

Ihmisiä kohtaan Justiina on edelleen varovainen ja nöyrä. Tyttö tulee luokse kun sitä hieman houkuttelee ja ottaa vastaan tarjotut herkut ja silitykset, mutta ei itse pyydä lisää. Toisten koirien seurassa Justiina näyttää itsestään aivan toisenlaisen puolen. Lajitoverien keskuudessa Justiina ei arkaile tai nöyristele vaan komentelee muita välillä melko ärhäkästikin. Suuressa koiralaumassa eläminen ei siis ole Justiinalle paras vaihtoehto vaan mieluiten Justiina varmasti olisi perheen ainokainen.

Justiina unelmoi kodista, jossa se saisi vihdoin oikaista jalkansa pehmeälle matolle kovan maan tai kopin lattian sijaan, jossa sen kuppi täyttyisi hyvästä ruuasta ja jossa sen ei enää koskaan tarvitsisi palella öitä ulkona pakkasessa. Justiina tarvitsee varmasti opastusta monessakin asiassa sillä kotikoiran elämä on ollut aina sille vain kaukainen haave. Justiina tarvitsee myös aikaa oppiakseen luottamaan ihmiseen. Kärsivällisen omistajan Justiina tulee kuitenkin varmasti palkitsemaan elinikäisellä ystävyydellä ja ehdottomalla rakkaudella.

16.11.2013
Justiina on asunut tarhalla jo vuosia. Viime aikoina Justiina on reipastunut kovasti, ja toivoisimmekin Justiinalle vihdoin kutsua omaan kotiin.

Justiina asusti vuosia Irinan tarhan takaosassa olevaa aitausta. Nimesimme tytön Justiinaksi, sillä se piti varsin hyvin puolensa toisten koirien suhteen, vaikka ihmisiä arastelikin. Aiemmin Justiinaa sai vähän silittää kuonon sivusta, mutta suurempaan tuttavuuteen tyttö ei halunnut.

Nyt Justiina on siirretty keskemmällä olevaan aitaukseen. Ja suureksi hämmästykseksemme siirto ja suurempi huomio ihmisiltä on tehnyt ihmeitä: nyt Justiina tulee oikein hakemaan silityksiä ja tyttöä saa silitellä mielin määrin mistä kohtaa tahansa.

Justiina on toki vielä varovainen ihmisten suhteen. Vuodet tarhalla ovat varmasti jättäneet jälkensä, joten Justiina etsii kotia kokeneen koiraihmisen luota. Niin paljon Justiina on meitä kuitenkin lähentynyt, että uskomme, että omalle ihmiselleen Justiinasta voi tulla vielä hyvin läheinen ja rakastettava koira. Edessä on kuitenkin monenlaista opeteltavaa: hihnassa käveleminen, sisäsiisteys, yksin jääminen, sohvalla nukkuminen, kainaloon köllähtäminen...

Justiina tahtoo vähän komennella muita koiria, joten toisen nartun seuraan emme sitä suosittele. Rauhallisen uroksen seura voisi sen sijaan tälle koirarouvalle sopia.

Viipurin koirat - Justiina

Justiinan voi nähdä Tiitun videolla:

Viipurin koirat - Tiitu

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.