Juri

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 6/2016

5.11.2016
Iloinen partamiekkonen muutti omaan kotiin Ruutanan seudulle.

31.10.2016
Ihana Juri pääsi pois kolealta tarhalta ja sujahti hetkessä kotikoiraksi. Juriin pääsee tutustumaan pääkaupunkiseudulla.

Kotikoiran eloa on takana vasta viisi päivää - ja tuntuu aivan siltä kuin Juri olisi ollut osa hoitoperhettä jo aivan pikkupennusta lähtien. Juri on kovin liikuttava ja ystävällinen pentu, joka rakastaa koko pienestä sydämestään hoitoperheensä omaa koiraa, pehmeää sohvaa ja sänkyä, ruokakuppiaan, lelujaan ja ennen kaikkea ihmisiä. Iltapuuhien jälkeen Juri kömpii tyytyväisenä ihmisten viereen unille ja aamulla saakin takuuvarmasti herätä onnellisesti tassujaan venyttelevän koirapojan vierestä.

Juri on hämmästyttänyt hoitoperheensä olemalla alusta alkaen sisäsiisti, mutta toki pienelle pennulle voi aina sattua vahinkoja. Yksin olemiset ovat sujuneet hyvin ja Juri on jäänyt rauhallisesti kotiin koirakaveri seuranaan. Ulkoilu sujuu myös hyvin ja pienen pennun uteliaisuus kasvaa päivä päivältä suuremmaksi. Paljon uutta ja ihmeellistä asiaa toki riittää pennulle, joka ei välttämättä ole vielä elämässään paljoa kerinnyt näkemään. Bussit, autot ja muut kanssaliikkujat saavat kuitenkin rauhassa mennä menojaan vaikka välillä pitäisikin hetki ihmetellä ja seisoskella vain paikoillaan. Juri asuu tällä hetkellä kerrostalossa eikä ainakaan toistaiseksi vaikuta haukkuherkältä kaverilta, joten kerrostalo myös tulevana asumismuotona voisi käydä. Hoitoperheessä asuu vajaa 2-vuotias lapsi eikä Juri näytä pelkäävän tai ahdistuvan kovista äänistä tai äkkinäisistä liikkeistä, joten poika voisi soveltua myös lapsiperheeseen.

Hoitopaikassa on 5-vuotias uroskoira, jota pikku-Juri katselee ihaillen ylöspäin ja pitää suurena sankarinaan. Mitä tiiviimmin saa toisen lähellä nukkua, sen onnellisemmalta Juri näyttää. Pusuja tulee partamiekkoselta päivittäin, niin koirakaverille, ihmisille kuin vierailevillekin tähdille.. Juri olisikin varmasti onnellinen, jos tulevassa kodissa sitä odottaisi kiva koirakaveri, joka ei pienen pennun toilailuista ja riehumisista välitä.

Yksineläjä, lapseton pariskunta tai lapsiperhe. Kerros-, rivi- tai omakotitalo. Maalla tai kaupungissa. Kaikkia näitä tärkeimpänä asiana on kuitenkin löytää juuri oikeanlainen ihminen tai perhe Jurille. Juriin ei voi olla rakastumatta, mutta sen rakkauden pitää kestää ainakin seuraavat 10-15 vuotta iloineen ja suruineen. Herkkä, ihana ja mitä ihmisrakkain koirapoika on valmis muuttamaan vain sellaiseen kotiin, joka haluaa ja pystyy sitoutumaan siihen koko sen loppuelämäksi, tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja tekemistä sekä huolehtimaan suureksi kasvavan koiran peruskoulutuksesta positiivisilla koulutusmenetelmillä. Vastalahjana joku onnekas tulee saamaan Jurista uskollisimman ja parhaimman ystävän mitä kuvitella saattaa.

Jurista kasvaa aikuisena isokokoinen koira. Käpälät eivät ole ihan sieltä pienimmästä päästä ja painoakin tällä sylivauvalla on jo noin 18 kiloa.

27.10.2016
Reipas Juri sai matkalipun tassuihinsa ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin. Juriin pääsee tutustumaan pääkaupunkiseudulla.

8.10.2016
Liikuttava pieni ransumainen kulmien alta kuikuilija on nimeltään Juri. Jurin elämän alkutaival oli surullinen, mutta toivottavasti edessä on vielä valoisa tulevaisuus ikiomassa kodissa.

Juri ja sen sisarukset Jermu, Jedi, JereJenna ja Jemina pelastettiin kesämökkialueelta. Pentujen emo oli majoittunut mökkialueen metsikköön ja synnyttänyt sinne pentueen. Paikalliset rankkurit ehtivät ampua emon ennen kuin eläinsuojelijoiden apu ehti paikalle. Pennut saatiin kuitenkin pelastettua ja ne kuljetettiin Irinan tarhalle odottamaan omia koteja.

Juri on sisaruksista reippaimpia. Se tulee uteliaana tervehtimään ihmisiä. Pientä jännitystä on alkuun ilmassa, mutta kun aitauksessa on vähän aikaa viettänyt aikaa, saa Jurista jo hyvän ystävän. Häntä heiluu, kömpelöt tassut suhaavat edestakaisin ihmisten ympärillä ja isot luppakorvat lepattavat vauhdissa mukana. Mainio ja liikuttava ilmestys.

Jurista kuoriutuu kotioloissa varmasti eläväinen ja reipas pentu, jonka kuono on taatusti tutkimassa uteliaana kaikkea uutta ja ihmeellistä. Kotikoiran elämä ei ole Jurille tuttua eikä pieni Juri tiedä, miltä tuntuu nukkua yö pehmeällä pedille ja herätä uuteen aamuun ilman että tarvitsee kantaa huolta huomisesta. Omaa rakastavaa ja huolehtivaa ihmistä Juri ei voi edes uskoa todeksi, mutta toivottavasti ihana poika sellaisen vielä onnistuisi löytämään.

Jurista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Ulkonäöstä päätellen Jurin geeneissä saattaa virrata sinnikästä terrieriverta. Juri tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta aktiviteettia, eikä tapakasvatustakaan sovi unohtaa. Niillä eväillä Jurista kasvaa vielä fiksu nuorukainen! 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.