Miklos

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 1/2016

12.6.2016
Miklos sai kodin Jyväskylän seudulta.

26.4.2016
Ujo Miklos ei oikein tohdi tehdä vieraiden kanssa tuttavuutta. Kunpa silti löytyisi joku, joka haluaa auttaa Miklosia reipastumaan!

Mariana ja sen pennut elivät vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Mariana oli saanut pennut alkuvuodesta, ja lauman onneksi Mariana pentuineen otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Marianan pennut ovat MoritzMiklosMalena ja Mette. Lisäksi laumasta saatiin kiinni nuori tyttö Mirena.

Miklos on veljeksistä ujompi. Se käy välillä kurkkimassa kopista ja seurailee puuhiamme matkan päästä, mutta kunnolla Miklos ei tohdi tulla vieraiden ihmisten lähelle. Syliin ottaminen on Miklosista ymmärrettävästi hyvin jännittävää, eikä se malttaisi siinä oikein olla. Kiltisti Miklos kuitenkin alistuu silti kohtaloonsa, kun rauhallisesti jatkan pojan pitämistä sylissä.

Pentujen emo Mariana on hyvin lempeä ja mukava koira, joten sen perusteella uskomme, että Miklosista kasvaa vielä hieno koira. Se tulee kuitenkin varmasti tarvitsemaan aikaa ja tukea reipastuakseen, eikä siitä siltikään välttämättä koskaan tule maailman reippainta koiraa. Mutta eihän siitä tarvitsekaan: jokainen meistä täällä on omanlainen persoonansa, jolle on oma paikkansa maailmassa.

Miklos kasvaa aikuisena keskikokoiseksi pojaksi. Emo Mariana on parikymmenkiloinen, joten pennut lienevät olevan samaa luokkaa aikuisina. Tai vähän enemmän tai vähemmän, kuka tietää. Se on kuitenkin selvää, että Miklos tulee tarvitsemaan lempeää tapakasvatusta, sopivasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhailua, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja fiksu nuori mies. Toivomme, että Miklosin tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa, sillä koirakaverin malli ja turva auttaa varmasti Miklosia sopeutumaan uusiin asioihin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.