Kiril

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2016

21.10.2016
Kiril sai kodin Nokialta.

2.10.2016
Kiril on kasvanut hoitopaikassa todella komeaksi pojaksi ja reipastunut muutamassa kuukaudessa ilahduttavan paljon.

Poika lähettää terveisiä kaikille ikiomaa koiraa harkitseville:

Olen Kiril, ja olen ollut täällä Somerolla kotihoidossa 28.7. lähtien. Saavuin tänne yhdessä sisarusteni kanssa, mutta nyt on käynyt niin, että kaikki muut ovat löytäneet sen oman perheensä ja minä olen ainoa jolta oma ihminen vielä puuttuu. Olen reipastunut aivan hurjasti ja rakastan rapsutuksia! Makoilen mielelläni hoitomamman kainalossa ja viihdyn muutenkin ihmisten seurassa. Osaan leikkiä, ja sisäsiiteys on jo melkein kokonaan hallussa :)

Olen kovasti harjoitellut kaulapannan käyttämistä ja hihnakävelyä, mutta mieluiten kirmaan aidatulla pihalla koirakavereiden kanssa. Tykkään kaikenikäisistä ja -kokoisista koirista, ja hoitopaikassa minulla on seuranani hoitomamman suuret aikuiset koirat ja minua nuorempia pentuja. Täällä on myös kyläillyt monenmoisia koiria, ja olen aina pärjännyt kaikkien kanssa. Ihan samanikäisen uroksen kaveriksi minua ei luovuteta, mutta vähintään muutaman vuoden vanhempi poikakoira sopisi kyllä isoveljekseni. Tyttöseura kelpaa ikään katsomatta:) Kissoihin tai lapsiin en ole tutustunut mutta uskoisin tulevani niiden kanssa toimeen, sillä olen sisätiloissa rauhallinen poika.

En hauku paljon, enkä ole innostunut jahtaamaan pupuja tai oravia. Leikin kyllä mielelläni kävyillä joita oravat tiputtelevat puista! Koska olen niin komea, minussa taitaa silti olla hippunen ajokoiraa, ja saattaahan olla että huomaan joku päivä ajokoiran vaistojen kutittelevan nenässä.

Vaikka kotikoiran elämässä tuntuukin riittävän harjoiteltavaa kaltaiselleni entiselle tarhakoiralle, olen jo tottunut moniin kotielämän asioihin ja ääniin. Pesukone, tv tai radio eivät minua pelota. Myöskään moottorisaha, klapikone tai ohi ajava traktori eivät häiritse. Ihan mahdottoman vilkkaaseen kaupunkivilinään en kuitenkaan tahtoisi, sen verran herkkyyttä minussa on. Omakotitalo omalla pihamaalla olisi mukava asuinpaikka, mutta taitaisinpa sopeutua myös rivi- tai kerrostalokotiin.

Olisiko sinun perheessäsi paikka juuri minulle? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan tarkemmin!

9.8.2016
Kiril-poika on perinyt äidiltään kauniin punaruskean pään ja lempeät silmät. Se muistuttaakin koko pentueesta eniten emoaan Laimaa.

Kiril tepastelee sisaruslaumassa hoitopaikan pihamaalla ja seurailee vieraita rauhallisesti. Jos vieras lähestyy ja yrittää rapsuttaa, kipaisee Kiril kuitenkin vähän kauemmaksi. Vieraat ovat sen mielestä vielä hiukan turhan jännittäviä. Kun Kirilin nappaa syliin, se istuskelee siinä kuitenkin rauhassa, eikä pyri pois. Poikaa silitellessä tuleekin sellainen olo, että koira varmasti rohkaistuu pian tuttujen ihmisten seurassa.

Toisten koirien kanssa Kiril pärjää hyvin, ja se näyttää tulevan hienosti toimeen sekä sisarustensa että hoitopaikan muiden koirien kanssa. Kiril ei kuitenkaan ole mikään pomo eikä pöllytä koirakavereitaan, vaan tuntuu olevan rauhallisemman seurustelun ystävä.

Kirilin rotuperimässä on hyvin luultavasti ainakin saksanpaimenkoiraa ja jotain ajokoirarotua. Aikuisena sillä tuleekin takuulla olemaan sekä kokoa, näköä että energiaa. Kiril sopiikin kotiin jossa tarjolla on paljon lenkkeilyä ja mukavaa tekemistä oman perheen kanssa. Mikään harrastehirmu herkkä ja herttainen Kiril ei välttämättä koskaan ole, vaan saattaa viihtyä paremmin lenkkipolulla kuin agilitykentällä. Tärkeintä on, että asioita tehdään ja opetellaan koiran tahdissa ja ehdoilla. 

28.7.2016
Kiril muutti Olgan tarhalta Suomeen sisarustensa kanssa ja on tavattavissa Somerolla.

Viipurin koirat - Kiril 19.7.2016

14.7.2016
Kiril on vielä vähän tuumivainen poika, joka kyllä katselee kiinnostuneena tarhavieraiden touhuja mutta jää pienen välimatkan päähän.

Emokoira Laima synnytti alkukeväällä pentueen rakennustyömaalle junaradan varteen. Rakennustöiden päätyttyä työmiehet lähtivät ja koiraperhe jäi oman onnensa nojaan ilman ruokkijaa. Niiden onneksi Olgan luota järjestyi kuitenkin nopeasti turvapaikka. Kaikki eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta kahdeksan onnekasta pikkunaperoa ovat nyt valmiita valloittamaan oman kodin Suomesta: Klodi, Kamilla, Koral, Karo, Kvik, Keks, Kiril ja Kris.

Kiril on uusien tuttavuuksien suhteen vielä vähän mietteliäs poika. Se ei pötki pakoon eikä muutenkaan piiloudu vierailta, mutta pitää varmuudeksi pientä turvaväliä. Syliin Kirilin saa helposti nostettua ja siinä istutaan rauhallisesti vaikka kovasti jännittääkin. Omaan kotiin pääseminen varmasti auttaisi karistamaan pienen varovaisuuden, ja mitä nopeammin sen parempi. Eiköhän ujon kuoren alta paljastu vielä kepposteleva pentuviikari, joka tuo mukavasti menoa ja meininkiä omistajansa elämään!

Lyhyen elämänsä aikana pennut eivät ole vielä nähneet kovinkaan paljon maailmaa. Ne elävät Olgan pihalla ulkoaitauksessa eikä niillä ole minkäänlaista käsitystä tavallisesta kotikoiran elämästä sisätiloissa. Edessä on paljon uutta ja ihmeellistä ja tulevan kodin on ymmärrettävä, että sopeutuminen voi vaatia aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Pentujen emo Laima on hyvin ihmisrakas, sosiaalinen ja reipas koira, joten hienosta roolimallista ei ainakaan ole ollut puutetta. Laima on kooltaan keskikokoinen, n. 60 cm korkea kaunotar, ja pennut kasvanevat samaan kokoluokkaan aikuisina. Alla myös muutama kuva emosta.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.