Ushma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

29.9.2016
Ushma sai jäädä asumaan kotihoitopaikkaansa.

28.7.2016
Upeaa Ushmaa onnisti ja se sai hoitopaikan Suomesta. Ushma on tavattavissa Jyväskylässä.

28.9.2015
Ushma on iloinen ja ystävällinen nuori tyttö, joka hylättiin tarhalle suoraan kodista.

Ushma on arviolta noin parivuotias tyttö, joka päätyi tänä syksynä tarhalle. Entinen omistaja muutti toiseen kaupunkiin eikä koiralle ollut tilaa samassa muuttokuormassa. Vaikka ympäristönmuutos on varmasti ollut enemmän tai vähemmän ihmeellinen juttu Ushmalle, ei se onneksi vaikuta pahemmin järkyttyneeltä vaan reippaana luovii isossa koiralaumassa niin narttujen kuin urostenkin seassa.

Ushma odottaa portin takana uteliaasti vieraita seuraten ja tulee oitis tekemään tuttavuutta ihmisten saapuessa aitaukseen. Tyttö nojailee rennosti jalkaa vasten ja nautiskelee ihmisistä, läheisyydestä ja rapsuttelusta. Rinnuksille pamahtavat myös pian kaksi pehmeää etukäpälää, kun häntäänsä iloisesti huiskuttava tyttö on päättänyt antaa muutaman pusun poskelle. Onnekas Ushma pääsee myös hihnakävelylle ja saa hetken nauttia ruohon maiskuttelusta, pellolla tepastelusta ja kahdenkeskeisestä seurustelutuokiosta, jota kukaan muu koira ei pääse keskeyttämään.

Vaikka Ushmalla on aiemmassa elämässä ollut omistaja ja koti, on hyvä varautua siihen, ettei se täysin tiedä mitä käytöstapoja kotikoiralta odotetaan. Voi olla, että se on elänyt suurimmaksi osaksi vapaana pihapiirissä jolkotellen, kuten monilla paikallisilla ihmisillä on tapana koiria pitää. Hihnassa käveleminen ei varmasti ihan uusi juttu Ushmalle ole, sillä sen verran mallikkaasti touhu sujui alkutohinan jälkeen.

Ushma vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta, ystävälliseltä ja iloiselta tytöltä, joka olisi valmis muuttamaan omaan kotiin vaikka samantien. Mistähän näin kivalle ja kauniille tytölle löytyisi sitoutunut loppuelämän koti, jossa saisi elää onnellista koiranelämää oman ihmisen huolenpidosta ja rakkaudesta nauttien?

Viipurin koirat - Ushma 27.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.