Joose

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: Nyt noin 55 cm, 20 kg
Syntymäaika: 4/2015

29.1.2016
Tovin Joose sai omaa kotia odottaa, mutta ihana oma koti koirakavereiden kera löytyi nyt Jyväskylästä!

19.1.2016
Joose on aloittanut uuden vuoden hoitopaikassaan pääkaupunkiseudulla ja toivoo kovasti, että saisi jo pian tutustua uusiin omistajiinsa!

Joose tuli hoitopaikkaan hyvin ujona pienenä poikana, jonka hampaat olivat pahasti rikki ja maailma pelotti niin, ettei ulos uskaltanut mennä. Kotihoitajat ovat pitäneet Joosesta kuitenkin hyvää huolta, ja nyt pojan hampaat on hoidettu kuntoon ja rohkeus kasvanut kohisten. Nykyään Joose on ensimmäisenä ovella kun tehdään lähtöä ulos, ja siitä on tullut vauhdikas lenkkeilijä! Vauhtia riittää jopa niin paljon, että poika vetää hihnassa, mutta onneksi sillä on koko elämä aikaa opetella hihnakäyttäytymistä ja tutustua ympäröivään maailmaan. Tärkeintä on, että pelko on vaihtunut innostukseen.

Jos sydämessäsi ja elämässäsi tuntuisi olevan tilaa komealle mustalle koiralle, olet tervetullut tapaamaan Joosea. Muistathan, että Joose on edelleen herkkä ja arkailee uusia ihmisiä, siksi se vaikuttaa ensi kerran kohdatessa hyvinkin ujolta. Kunhan poika tutustuu uuteen ihmiseen, jännitys hälvenee ja reipas Joose pääsee esiin. Mitä pikemmin Joose pääsee tutustumaan loppuelämän perheeseensä, sitä helpompaa kotiutuminen varmasti on. Toivottavasti Joose saa jo pian valloittaa lenkkipolut ja kotisohvan oman ihmisensä seurassa.

31.12.2015
Komea Joose on reipastunut kotihoidossa hienosti ja elämä sen kanssa on mukavaa koira-arkea.

Kotihoitaja kertoo:

"Terveiset komealta Jooselta kotihoidosta: Joose poika on kovasti kasvanut ja rohkaistunut. Painoa alkaa olla sellaiset 20 kiloa ja korkeutta noin 55 cm. Joose on kova poika lenkkeilemään. Ensimmäisenä ovella odottamassa kun tehdään ulos lähtöä:). Ulkoilu menee aika hyvin. Joose uskaltaa jo kohdata pyörät,  aikuiset jalankulkijat, autot, muut koirat. Valtaosa ohituksista menee jo normaalisti, joskus Joose menee tien sivuun ja istuu paikoilleen katselemaan ohitettavaa ja sen jälkeen jatkaa normaalisti matkaa. Kertaakaan ei ole rähjännyt tai käyttäytynyt mitenkään agressiivisesti remmissä.

Nyt kun Joose on voittanut jo suurimman jännityksen ulkona, ollaan huomattu että Joose reagoi lapsiin pelkäämällä. Lasten äänet ja liikkuminen on selvästi Joosesta vielä pelottavaa. Joose ei rähjää, eikä käyttäydy millään tavalla agressiivisesti. Yrittää poistua mahdollisimman kauas lapsista vetämällä. Koirapuistossa Joose viihtyy ja leikkii vapautuneesti, vaikka heti vieressä on ala-aste, jossa lapsia näkyy välituntisin pihalla juoksemassa. Muita koiria kohtaan Joose on kiinnostunut eikä rähise. Muutamia vieraita ihmisiä on uskaltautunut jo haistelemaan.

Ja Joose rakastaa vettä! Kaikki lätäköt ja ojanpohjat täytyy tutkia, mielellään vaikka maata niissä. Joosessa on aika paljon samankaltaisuutta mustan labradorinnoutajan kanssa. On vaan isompi ja komeampi :).

Joose osaa jo nimensä, tuo palloa, tänne-kutsu on aika hyvin hallussa ja osaa eteenpäin menokäskyn. Antaa tutkia korvia, hampaita, ja kynsiä. Perusluonne Joosella on rauhallinen. Sillä on tapana reagoida istumalla, menemällä maate ja tarkkailemalla. Joose on sisäsiisti. Homma on enää ajoituksesta kiinni, että vie Joosen ulos oikeaan aikaan.

Fiksun ja tottelevaisen oloinen kaveri kaiken kaikkiaan!"

16.11.2015
Joose on reipastunut mukavasti parin viikon aikana. Poikaa pääsee tapaamaan pääkaupunkiseudulle. 

Joosen luottamus ihmisiä kohtaan on kasvanut niin, että poika tulee välillä itse luokse ja antaa silitellä. Kuvista huomaakin Joosen lempipaikan olevan sohva. Siellä on mukavaa köllötellä, vetäistä välillä pikku tirsat ja ihan vain tarkkailla tapahtumia. Arkuutta Joosessa on kuitenkin jäljellä. Ja poika tarvitseekin rohkaisua ja asioihin tutustuttamista.

Uteliaisuutta ja ilon pilkahduksia Joosen silmistä on jo kuitenkin nähtävissä. Joosella on kaksi koiraa kaverina. Molempien kanssa tulee hyvin toimeen ja osaa hyvin lukea koirien elekieltä. Riehakkaita painimishetkiä nuoremman koiran kanssa on varsinkin iltaisin. Joose on aloitellut ulkoilua. Sijaiskoti sijaitsee kuitenkin aika vilkkaasti liikennöidyssä kohdassa ja se tuo omat haasteensa ulkoiluun.

Joosen yhteyshenkilönä toimii Maija, maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

30.10.2015
Joose on ollut meillä kolme päivää kotihoidossa. Poika on reipastunut ja uskaltaa jo tulla haistelemaan kättä ja nauttii silityksistä ja lähellä olosta nukkumaan mentäessä. Joose on arka poika, jolla on vielä paljon uusia asioita ihmeteltävänä tarhaolosuhteiden jälkeen.

Joosesta saa kuitenkin rauhallisen ja fiksun koiran vaikutelman arkuuden alta. Hauskoin vinoin silmin poika tarkkailee meidän touhuiluja. Joose on innostunut telmimään ja painimaan meidän toisen koiran kanssa. Ruoka ja puruluut maistuu reippaasti. Joose etsii omaa kotia ja rakkaita ihmisiä joihin kiintyä lopullisesti.

28.10.2015
Joose pääsi reipastumaan ja odottaa nyt omaa kotia pääkaupunkiseudulla.

17.8.2015
Joose on ujo poika, jonka elämässä ei ole tähän asti vielä isoja ilonaiheita ollut. Joose hylättiin kesällä, mutta löytyisipä sillekin pian koti, että se pääsisi reipastumaan.

Ensitapaamisella Joose lymysi suojassa kopin kätköissä eikä tullut omaehtoisesti edes näyttäytymään. Poika oli silloin juuri vastikään joutunut tarhalle eikä iso koiratarha varmasti järin turvalliselta paikalta pienen pennun näkökulmasta vaikuttanutkaan.

Nyt, elokuun puolivälissä, Joose on jo hiukan reippaammalla mielellä. Se ei edelleenkään tohdi vielä tulla kosketusetäisyydelle vaan väistää lähestyviä ihmisiä, mutta uskaltaa kuitenkin makoilla ulkona ihmisten hääriessä aitauksessa. Pojan saa napattua melko helposti myös syliin kuvattavaksi, ja kiltisti nököttäen Joose antaa käsitellä itseään.

Joose haaveilee omasta kodista rauhallisella seudulla. Reipas koirakaveri, joka tarjoaisi tukea ja turvaa, olisi varmasti Jooselle mieleinen. Ennen kaikkea tärkeintä pojalle olisi löytää sitoutunut ihminen, jolla olisi riittävästi aikaa ja ymmärrystä sille. Toivomme, että turvallinen, rohkaiseva ja rakastava kasvuympäristö pyyhkisi vielä huolestuneen ilmeen Joosen kasvoilta ja palauttaisi uteliaisuuden ja ilon niihin.

Viipurin koirat - Joose 5.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.