Lily

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 53 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 2009

21.10.2016
Lilylle löytyi koti.

24.5.2016
Iloinen Lily on jo pitkään odotellut sitä oikeaa. Lily on mukava kotikoira, joka kaipaa säännöllisiä rutiineja.

Lily odottelee omaa kotia Nastolassa.

Voit lukea Lilyn kuulumisia myös täältä: https://www.facebook.com/hannanhoitolaiset/

Kotihoitaja kertoo Lilystä:
"Lily on ollut kotihoidossa jo reilun vuoden ja on edistynyt monessa asiassa huimasti. Eroahdistus ei enää juurikaan oireile, mm. mitään tuhoamisia ei ole esiintynyt noin puoleen vuoteen. Lily on ollut nyt kotioloissa suorastaan helppo koira, kunhan rutiinit pysyvät suhteellisen säännöllisinä. Lily pitää lenkkeilystä ja ihmisen kanssa yhdessä touhuamisesta. Mitään ihmeempää en ole Lilyn kanssa harrastanut, joitain kertoja se on ollut mukana agilitykentällä ja jotain peruskäskyjä ollaan opeteltu. Aktivointilelujen kanssa Lily tykkää puuhastella yksinollessaan.

Ideaalein koti Lilylle olisi maalla tai rauhallisissa oloissa, omakotitalossa, aikuisen ja koirakokeneen perheen luona. Lily voisi olla ainoa koira tai leikkisän ja huumorintajuisen uroksen kaveri."

3.9.2015
Kaunis, leikkisä ja reipas Lily odottaa omaa kotia Nastolassa.

Lily tuli kotihoitoon huhtikuussa omistajaperheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Lilyllä oli kotonaan ollut yksinolo-ongelmia sekä vaikeuksia vieraiden ihmisten kohtaamisissa. Myös kotihoidossa ollessaan se haukkui aluksi hoitajansa perään, mutta nykyään osaa jäädä rauhassa nukkumaan työpäivän ajaksi. Lily on sisäsiisti eikä ole yhtä poikkeusta lukuunottamatta tuhonnut hoidossa ollessaan mitään - kotihoitajan sairasloman jälkeen oli hieman askarreltu työpäivän aikana, mutta sen jälkeen irtaimisto on saanut olla rauhassa.

Lilyllä on jonkin verran vahtiviettiä ja suojeluviettiä. Koska edellisessä kodissa se suhtautui epäluuloisesti vieraisiin, hoitopaikassa vieraat on varustettu nameilla joita kohtaan Lily on hyvin perso. Namituksen jälkeen se on sekä miesten että naisten kanssa hyvää pataa. Kun Lily on saanut tutustua rauhassa ja se on saanut herkkuja vierailta, ei mitään ongelmia ole ilmennyt.

Lily on todella leikkisä mutta jonkin verran dominoiva toisten koirien kanssa. Urosten kanssa se tulee hyvin toimeen, narttujen kanssa ei niinkään. Kissojen kanssa Lily on ollut tekemisissä sekä entisessä kodissaan että hoitopaikassa. Sisällä Lily on rauhallisesti kissojen kanssa, ulkona olevia kissoja se jahtaa. Hihnassa Lily kävelee nykyään hyvin, on tosin hieman reaktiivinen ja siksi kulkee välillä kuonopannassa. Lily on älykäs koira ja sille on helppo opettaa uusia temppuja. Se myös tykkää kovasti huomiosta ja oman ihmisen kanssa tekemisestä, ja sen kanssa voisi hyvinkin harrastaa jotakin. Lenkkeilystä Lily pitää myöskin, ja se on hyvä seuralainen juoksulenkeille. Irti Lily ei ole ollut juurikaan muualla kuin aidatulla pihalla, koska sillä on jonkin verran riistaviettiä.

29.7.2015
Lilyn kotihoitajan kertomaa:

"Lily on ollut nyt hoidossa jo yli kolme kuukautta. Se on steriloitu hoitopaikassa ollessaan, operaatio ja toipuminen sujuivat hyvin. Lily on edistynyt monessa asiassa vaikka välillä takapakkeja tuleekin. Yksinolot eivät aiheuta enää haukkumista vaan Lily jää kiltisti kotiin. Se on oppinut käskyn "nukkumaan" jolloin se menee omaan petiinsä. Tätä käytän töihin lähtiessä.

Lily vaatii selkeät rutiinit ja siksi se sopeutuisi parhaiten perheeseen, jossa ei ole suuria elämänmuutoksia enää odotettaessa. Vieraiden ihmisten kohtaamista on harjoiteltu paljon, ja rauhallisilla otteilla ja namittamalla ne ovat sujuneet hienosti. Suojeluviettiä Lilyltä löytyy ja mielestäni sen omistajalla tulisi olla jonkin verran koirakokemusta ja rauhallinen, määrätietoinen ote koiran kanssa.

Lily on käynyt kokeilemassa agilityä josta se tykkäsi kovasti. Koska Lily on aika herkästi kuumeneva koira, tämä ei ehkä kuitenkaan ole hyvä laji sille joten sen kanssa voisi touhuilla jotain hieman rauhallisempaa, kuten jälkeä. Tällä hetkellä oikeastaan ainoa ongelma käytöksessä on se, että Lily menee ylikierroksille ulos lähtiessä, tätä treenaillaan nyt pois namien ja rauhoittumisharjoitusten avulla. Onneksi koira on ahne ja rauhoittuu kun syötävää on tarjolla.

Lily rakastaa omaa ihmistään ja nauttisi kovasti jos pääsisi paikkaan missä saisi hieman enemmän huomiota ja yhteistä tekemistä kuin hoitopaikassaan. Kiva uroskoira varmasti kelpaisi seuraksi. Lapsiperheen koira Lily ei ole, en usko sen hermorakenteen kestävän lapsiperheen vilskettä."

Lilyn kyselyihin vastaa Ira. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Iran tavoittaa osoitteesta ira.muller@viipurinkoirat.fi. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.