Aava

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa suurehkoksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 04/2016

17.10.2016
Aava muutti omaan kotiin Porin seudulle.

5.10.2016
Aavasta ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

20.9.2016
Ihana Aava odottaa adoptiohakemuksia hoitopaikassa Vantaalla.

Aava löydettiin kadulta hätääntyneenä panta kaulassa. Omistajaa ei löytynyt, joten ehkäpä Aava oli hylätty ulos tarkoituksella. Se päätyi Irinan tarhalle muiden pentujen joukkoon. Aavalla oli kova kaipuu ihmisen luo ja jos sen nosti syliin, painautui se niin tiukasti ihmistä vasten, ettei sitä meinannut raaskia enää laskea pois.

Aava on ollut kotihoidossa Suomessa pian pari kuukautta. Alkuun sitä vaivasi sitkeä yskä, joka selätettiin antibiooteilla ja levolla. Nyt Aava on terve 15-kiloinen koiratyttö ja valmis hurmaamaan sopivat kotiehdokkaat. Aava on fiksu ja pennuksi rauhallinen koiratyttö. Se osaa istua ja mennä maahan käskystä. Luoksetulo ja katsekontakti ovat Aavalla hallussa ja hihnassa se kulkee vetämättä. Aava keskittyy hienosti opetukseen ja sillä on varmasti potentiaalia oppia vaikka mitä! Aava asuu sijaiskodissa kahden aikuisen tyttökoiran ja yhden kissan kanssa. Hihnassa ollessaan se saattaa haukkua joillekin ohi kulkeville koirille, mutta tutustuu ja ystävystyy helposti.

Aava suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja muutaman tapaamisen perusteella näyttää pitävän kovasti lapsista. Luonteeltaan Aava on paimenkoiramainen, eikä sillä ole juurikaan riistaviettiä. Se pysyttelee mielellään ihmisen lähellä, eikä esimerkiksi juurikaan viihdy pihalla pelkässä koiraseurassa. Yksinjäämiset ovat sujuneet hyvin toisten koirien kanssa, mutta kun hoitotäti palaa kotiin, pääsee Aavalta itku. Aava rakastaa ihmistä täydestä sydämestään ja suurella tunteella.

Yhden hylkäämiskokemuksen läpikäyneelle Aavalle etsitään maailman parasta kotia, jossa sitoudutaan siihen sen loppuelämäksi. Vaikka Aava on opetellut hoitopaikassa kotikoiran taitojen alkeita, on sillä vielä paljon opittavaa. Aava toivoo kaverikseen ihmistä, joka tykkää puuhailla ja oppia yhdessä sen kanssa seuraavat 10-15 vuotta.

Aavan yhteyshenkilönä toimii Aino, aino.arjas@viipurinkoirat.fi. Täytäthän adoptiohakemuksen ennen kuin otat yhteyttä.

Viipurin koirat - Aava 21.7.2016

Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.