Sasu

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 8/2015

10.3.2016
Sasu löysi kodin Helsingistä.

4.2.2016
Sasulla kävi tuuri ja se matkasi Suomeen hoitopaikkaan. Sasu on hoidossa Helsingissä.

Sasun kylmät tarha-ajat ovat nyt takanapäin, kun poika sai matkustaa kotihoitoon Suomeen. Sasulle hoitopaikka tuli tavallistakin enemmän tarpeeseen, sillä poika kärsii sikaripunkin aiheuttamasta ihottumasta, joka huonontaa karvapeitettä. Kotioloissa ihovaivojen paranemisennuste on hyvä, sillä laadukas ruoka, lämpö ja hyvä yleiskunto ehkäisevät ja parantavat tehokkaimmin sikaripunkkivaurioita. Toisille koirille vaivat eivät tartu, sillä kyse on koiran omaan immuniteettiin liittyvästä sairaudesta. Näkyviä oireita aiheuttaa runsastunut sikaripunkkikanta, jota on alle vuoden ikäisellä koiralla, johtuu huonoista elinolosuhteista, ja vaiva helpottuu ravinnon ja olosuhteiden parantuessa.

Pienestä ihovaivasta huolimatta Sasu on jaksanut pitää yllä reipasta mieltä, ja tervehtikin ilolla uutta hoitopaikkaansa. Sasun mielestä ihmiset ovat ihania, ja hänen paikkansa on tietenkin kotihoitajan sylissä. Hoitopaikan kissat ovat myös mukavia kavereita, samoin toiset koirat. Lapsia Sasu lähestyy varovaisen kiinnostuneena, mutta leikkeihin lasten kanssa Sasu ei vielä uskaltaudu.

Sasusta näyttää kasvavan keskikokoinen, komea koira, jonka rotutaustasta taitaa löytyä ainakin hiukan saksanpeimenkoiraa. Sasu toivoo siis kotia jossa lenkkeillään riittävästi aktiivisen koiran tarpeisiin. Myös muu puuhastelu, leikkiminen ja aivojumppa ovat Sasulle varmasti tervetulleita harrastuksia.

 

14.1.2016
Sasu on sympaattinen poika, joka rakastaa kaikkia ihmisiä koko pienen pennun sydämellään. Kunpa kotimatka alkaisi jo pian!

Sasu tuotiin Irinan tarhalle veljensä Santun ja siskojensa Siran ja Sofin kanssa. Enempää sen taustasta ei tiedetä. Sasu on pentueen kookkain ja kaikin puolin hurmaava persoona. Se on erittäin utelias ja ihmisrakas ja ihmisiä nähdessään kömpii ujostelematta suoraan syliin istumaan. Melkoinen sylikoira!

Tällä reippaalla pojanviikarilla on energiaa kuten pennuilla yleensäkin, mutta se ei ole kuitenkaan mikään mahdottoman villi tapaus. Siitä saa varmasti oivan lenkkikaverin, ja omistajan innon riittäessä myös mukavan harrastuskaverin. Sasua adoptoitaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon, että sitä vaivaa tällä hetkellä sikaripunkki. Sikaripunkki ei ole tarttuva tauti ja oikealla hoidolla ja hyvällä ruokavaliolla se saadaan yleensä aisoihin. Hoitaminen vaatii kuitenkin paneutumista omistajlta. Tarhaoloissa ihon hoitaminen on lähes mahdotonta, joten Sasu toivoo, että se pääsisi mahdollisimman pian Suomeen tervehtymään. Sasusta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira.

Uutenavuotena Sasukin heitti ilmoille toiveen omasta ihmisestä, joka tarjoaisi sille rakastavan kodin  ja sylipaikan rapsutuksineen. Onnistaakohan sitä?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.