Sissi

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni (n. 35 cm)
Syntymäaika: 9/2014

5.3.2016
Sissi löysi oman kodin Kokkolasta toisen rescuekoiran kaverina.

1.1.2016
Ujo ja kovin kiltti Sissi pääsi Suomeen kotihoitoon reipastumaan ja totuttelemaan ihmisten seurassa asumiseen. Sissi odottaa ymmärtäväistä omistajaa Helsingissä.

Sissi ehti asua Irinan tarhalla useamman kuukauden. Onneksi sille järjestyi hoitopaikka Suomesta, sillä tarhaoloissa on aran koiran hyvin vaikea reipastua ja oppia siihen, että ihmiset ovatkin oikeasti ihan mukavia. Tarhalla Sissin nimi oli Pilli, ja sen yhtä arka veli Pulla odottelee vielä tarhalla.

Kotihoitaja kertoo elämästä Sissin kanssa:

"Sissi edistyy koko ajan, vaikkakin pienin askelin. Olen nyt ottanut sen usein seurakseni iltaisin, istuskelemme vierekkäin ja katsomme telkkaria. Tyttö pysyy siinä hyvin, mutta hipsii heti pois ylös tai olohuoneen nurkkaan, kun nousen ja menen vaikka vain muutaman metrin päähän.

Sissi tukeutuu nyt minuun ja hakee minulta apua ja tukea. Ei tukeudu koiriimme eikä oikein ota niihin kontaktia, mutta ei toisaalta väistäkään niitä tai näytä pelkäävän niitä (koiramme suhtautuvat siihen ystävällisen välinpitämättömästi). Sissi on ruvennut tulemaan luokseni kun kutsun sitä (ei aina) ja heiluttelee välillä häntäänsäkin. Muita (ihmis)perheenjäseniä vielä arastelee aika paljon. 

Ulkoa on aina kiire takaisin sisälle kun pakolliset tarpeet on hoidettu, mutta ei enää paniikinomaisesti. Hipsii huomaamattomasti, kuten sillä on tapana, ovelle ja jää siihen istumaan: avaa nyt ovi, avaa!

Sissi on vielä kovin arka, ja varovainen koira se lienee lopun ikäänsä - mutta missään tapauksessa se ei ole mitenkään toivoton tapaus. Tuttujen kanssa Sissi on kovin suloinen ja hassu tapaus, äärimmäisen kiltti ja vaivaton koira.

Tulevalle kodille asetetaan aika paljon vaatimuksia: pitäisi olla rauhalliset ja ymmärtäväiset omistajat, rauhallinen ympäristö, oma piha, jossa voi harjoitella ulkoilua koiran tahdissa turvallisesti, ja jos vielä löytyisi sosiaalinen, ystävällinen ja Sissistä kiinnostunut koirakaveri, olisi asiat aika hienosti:)."

Sissi saapui Irinan tarhalle kesällä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Sissille on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat.

Sissin kulukorvaus on sille tehtyjen testien vuoksi 305 € (norm. 290 €).

Viipurin koirat - Pilli 5.9.2015