Hugo

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 13 kg)
Syntymäaika: 2006

5.4.2016
Hugo sai kodin Nurmijärveltä.

12.3.2016
Hugo on hyvin sympaattinen pappakoira, jota ei vielä ikä paina.

Hyväkuntoinen Hugo nauttii ulkoilusta ja tepsuttaa pusikoita haistelemassa häntä heiluen. Se on mainio lenkkikaveri, joka kulkee hihnassa kauniisti vetämättä eikä reagoi vastaantulijoihin. 

Hugo tulee sopuisasti toimeen muiden koirien kanssa ja suhtautuu kissoihinkin kauniisti. Kotioloissa se viihtyy sekä ihmisten seurassa että osaa myös rauhoittua pitkiksi ajoiksi omalle paikalleen lepäilemään. Hoitotoimenpiteet sujuvat Hugon kanssa vaivatta ja se matkustaa tottuneesti autossa. Vieraisiin ihmisiin se saattaa suhtautua pidättyväisesti, mutta tuttujen kesken se on iloinen ja ihmisrakas poika. Hugo tuntuu suhtautuvan tielleen sattuneisiin elämänmuutoksiin mutkattomasti ja turhia murehtimatta.

Eläkeikää lähestyvä Hugo etsii itselleen tositarkoituksella ulkoilukaveria ja rapsuttajaa! Sopivat kotiehdokkaat voivat tavata Hugoa sijaiskodissa Vantaalla. 

Hugon yhteyshenkilönä toimii Aino, aino(at)viipurinkoirat.fi. Tutustu adoptio-ohjeisiin ja täytä adoptiohakemus ennen yhteydenottoa.

Viipurin koirat - Hugo 14.3.2016

7.1.2016
Hugo joutuu valitettavasti etsimään uuden kodin. Hugo on hyvätapainen ja kiltti herrasmies.

Hugon elämä uudessa kodissa on sujunut hyvin lukuunottamatta yhtä asiaa: Hugo pelkää joitakin kovia ääniä. Muutoin Hugo on mukava ja hyvinkäyttäytyvä kotikoira. Iästään huolimatta Hugo on pirteä herra, joka pitää lenkkeilystä ja rapsutuksista. Toisten koirien kanssa Hugo tulee myös hienosti juttuun. Ihmisrakkaana poikana Hugo saattaisi viihtyä hyvin myös ainoana koirana ja rapsutusten keskipisteenä. Hugon yksinolot sujuvat hyvin, se ei hauku tai tuhoa mitään. Autossakin Hugo matkustaa hienosti.

Äänipelosta johtuen Hugo etsii omistajaa, joka haluaa sitoutua pojan pitkäjänteiseen siedättämiseen erilaisiin ääniin. Muutoin Hugo ei aseta kovin erityisiä reunaehtoja kodilleen, kunhan uusi omistaja on varma, että Hugo on juuri se oikea koira hänelle ja siedättämiseen jaksetaan aidosti paneutua.

12.11.2015

Onnea Hugolle omaan kotiin!

15.10.2015
Sympaattisella Hugolla on takanaan suuri menetys, mutta edessä toivottavasti uusi koti ja uusi elämä.

Heinäkuun lopussa saimme tiedon orvoksi jääneestä Hugosta, jonka omistaja oli menehtynyt. Hugo omistajineen asui Suomessa mutta kaksikon kesälomamatka Suomesta Venäjälle oli saanut surullisen lopun. Hugolle etsittiin ensin kotia perhepiiristä ja se sai kuukauden verran elää kotihoidossa Pietarin lähistöllä. Valitettavasti kukaan ei pystynyt tarjoamaan Hugolle paikkaa ja sen matka jatkui Olgan tarhalle.

Hugo elää Olgalla sisätiloissa kaverinaan liuta pienempiä koiria, kissoja ja pentuja. Vieraiden tullessa sisään Hugo on ihmeissään. Olgan pyynnöstä se tulee tervehtimään sydäntä särkevä huoli silmissään: "Mitä tämä on?". Olgan rohkaisusta Hugo kuitenkin jää seurustelemaan ja antaa rapsutella itseään. Rapsujen loppuessa sen pää kääntyy jo vähän tomerammin vieraan puoleen: "Hei, lisää!".

Hugolla on Suomessa myönnetty virallinen EU-passi, josta näkee, että Hugo on syntynyt vuonna 2006 ja se on rokotettu säännöllisesti suomalaisilla eläinlääkäriasemilla. Se on käynyt silloin tällöin Venäjällä, missä se on saanut tarvittavan lääkityksen ekinokokkia vastaan ennen paluuta Suomeen. Hugo ei ole siis tottunut koiravilinään ja tarhaolosuhteisiin. Se on kotikoira, joka on menettänyt omistajansa. Se saa nyt onneksi elää kodinomaisessa ympäristössä, mutta mieluiten toivoisimme tälle rauhalliselle kaverille ihan oman ihmisen ja kodin. Toivoisimme myös, ettei kodissa olisi välttämättä vilkkaita lapsia tai liian riehakkaita koirakavereita, mutta aikaa rauhallisille metsälenkeille ja hellyyshetkille.

Viipurin koirat - Hugo 10.10.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.