Netta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 5/2012

18.10.2016
Netan neljän vuoden odotus päättyi, kun se löysi oman kodin Hyvinkäältä!

9.6.2015
Netta vietti juuri vähän aikaa sitten 3. syntymäpäiväänsä. Netalle se oli päivä muiden joukossa, samanlainen kuin jokaikinen muukin päivä koiratarhalla.

Netta ei saanut nakein koristeltua maksalaatikkokakkua eikä lahjaksi suurta puruluuta tai uutta kaulapantaa. Se ei päässyt extrapitkälle lenkille metsään tai meren rantaan merkkipäivänsä kunniaksi. Ei, Netta vietti syntymäpäivänsä jälleen tarhalla niin kuin se on viettänyt jo parina edellisenä vuotenakin.

Me tarhamatkaajat näemme Netan joka kuukausi, välillä jopa viikottain, ja aina me mietimme, miksei Netalle ole jo löytynyt kotia. Miksi kukaan ei ole kiinnostunut tytöstä? Netassa ei ole mitään vikaa. Se ei ole kovin erikoisen näköinen tai muuten erotu joukosta, mutta luonteeltaan se on täyttä kultaa. Netalla olisi omistajalleen niin paljon annettavaa kunhan joku vain tytön huomaisi ja haluaisi omakseen.

Missä olisi se ihminen, joka haluaisi korvata Netalle kaikki menetetyt syntymäpäivät ja antaa tytölle sen maailman parhaan lahjan, ikioman kodin?

23.3.2014
Netta jaksaa olla aina yhtä aurinkoinen tyttö, vaikka aika kuluu eikä kukaan tunnu Netasta kiinnostuvan.

Ehkä Netta on sitten liian tavallisen näköinen, vai mikä lie syynä, kun kuukaudesta toiseen Netta joutuu kutsua omaan kotiin odottamaan - turhaan. Pian Netta täyttää jo kaksi vuotta, ja kaipuu omaan kotiin olisi kova. Netta todellakin rakastaa ihmisiä, joten mitään suurempaa unelmaa Netalla ei ole kuin päästä oman ihmisen kainaloon ja parhaimmaksi ystäväksi.

Netta on aikuistuttuaan rauhoittunut sen verran, ettei tervehtimisrituaalit ole aivan yhtä ylitsepursuavia kuin aiemmin. Vaan kyllä Netta silti edelleenkin on elämäniloinen ja vilkas tyttö, joka kaipaa elämäänsä paljon muutakin aktiviteettia kuin pelkkä sohvalla löhöäminen. Urosten kanssa Netta tulee oikein hyvin toimeen, joten kiva poikakoira kodissa sopisi varmasti Netalle. Reippaana tyttönä Netta kuitenkin pärjäisi varmasti myös ainoana koirana.

Viipurin koirat - Netta

18.5.2013
Netta on hyvin reipas ja itsevarma tyttönen. Nettaa ei ihan kuka vaan jyrää, sillä tämä tyttö tietää, mitä tahtoo!

Netta rakastaa ihmisseuraa ja tekeekin kaikkensa, että saisi sitä mahdollisimma paljon. Netta on hyvin ystävällinen tyttö, mutta ihmisten mielestä sen ystävyyden osoitukset voivat toisinaan olla hieman liiallisia: kun Netta oikein innostuu, nappaa se helposti takin hihasta tai muusta kiinni, koska sillä on vain niin hauskaa!

Netta tulee kohtuullisen hyvin toisten koirien kanssa toimeen, mutta sen järkkymätön itsevarmuus aiheuttaa sen, että Netta tahtoo välillä komentaa muita koiria turhankin tiukasti. Siksi emme suosittele Nettaa toisen nartun kaveriksi, mutta rauhallisen uroksen kaverina Netta voisi olla hyvin tyytyväinen.

Netta on mainio tyttö, joka tarvitsee sellaisen omistajan, jolla riittää huumorintaju välillä riehakkaankin tytön kanssa. Ja tapakasvatuskoulu lienee ensimmäisen listalla, kun pitää miettiä, mitä Netta kaipaisi elämäänsä. Netta ei missään nimessä ole paha tai vaikea tyttö, se on vain vähän vallaton!

11.9.2012
Netta on siskoaan rauhallisempi, pohdiskeleva neiti, jolla tuntuu olevan kovasti elämässä mietittävää.

Eräänä aamuna Irinan juuri tutua tarhalle, alkoi tarhalla armoton meteli. Koirat kertoivat, että joku käveli tiellä. Tuntematon mies siellä käveli vetäen narussa perässään pelokasta tyttökoiraa. Heidän perässään vuorostaan käveli nainen, joka talutti pyörää, jonka tarakalla oli laatikko.

Se oli pieni aamuinen hetki, mutta se oli samalla Netan, Natan ja niiden äidin Nastanjan uuden elämän alku. Netta ja Nata saivat alkunsa eräänä aurinkoisena päivänä, kun niiden äiti päätti lähteä omalle retkelleen ja tapasi reissussaan muuan tuntemattoman hurmurin. Nastanjan perhe ei kuitenkaan asiasta perustanut, vaan raahasi pentueen Irinan tarhalle.

Netta on siskoaan rauhallisempi, pohdiskeleva neiti, jolla tuntuu olevan kovasti elämässä mietittävää. Ei ihme; joutuivathan he yllättäen ulos kodistaan ja vieläpä eroon äidistään. Vaikka Netta vaikuttaa herkältä ja pohtivaiselta, on tytössä tietenkin se pentuvaihde, jonka helposti saa käännettyä on-asentoon. Netta rakastaa touhuta pentutalossa muiden pentujen kanssa, ja tietenkin oman siskonsa kanssa unelmoida vaikka kylki kylkeä vasten pienen pennun päiväunia.

Netan ja Natan isä lienee joku kulmakunnan komistus, iso ja vaikuttava herrasmies, joka on tytöilleen antanut isommat geenit kuin heidän äidillään on. Tytöt ovat nimittäin jo nyt hurahtaneet pituuskasvussa äitinsä ohi.

Nämä neidit ovat ihan valmiita matkustamaan omiin koteihin. Ja olisimmekin superiloisia, jos kodit löytyisi ennen kuin talvi alkaa muistutella itsestään tarhan kolkoissa nurkissa.

Kastso video Netasta:

Viipurin koirat - Netta

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.