Rontti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2015

30.6.2016
Rontti sai kodin Tampereen seudulta.

3.2.2016
Vauhtiveikko Rontti etsii reipasta omistajaa! Sellaista, jolla huumorintaju riittää tämän ihmisrakkaan pojan mahdollisten metkujenkin kanssa.

Hepulilla ei ole rajaa, kun astuu samaan tarhaan iloisen Rontti-pojan kanssa! Poika juoksee iloisesti vastaan ja pyrkii syliin. Rontti on sitä mieltä, että sana ’’sylikoira’’ on vain luonnekysymys - mitä sitä koosta välittämään. Rontin mielestä ihmisten kanssa pussailu ja leikkiminen on parasta maailmassa! Se antaisikin mitä vain, että saisi oman matkalippunsa Suomeen, ikiomaan kotiin.

Rontista huomaa heti, että nimi sopii sille kuin nenä päähän. Sen verran eloisa poika se nimittäin on, että ihan äkkiä ei päivät muutu sen seurassa tylsiksi. Rontti kuitenkin toivoisi, että pian sillä olisi jotain muutakin omaa kuin pelkkä nimi. Rontti katsoo ihmistä häntä heiluen ja pyytää viemään omaan kotiin, jossa sen oma ihminen osaisi suunnata sen energiamäärän esimerkiksi kivaan yhteiseen harrastukseen. Mukavan päivän päätteeksi Rontti varmasti kiittäisi omaa ihmistään suurella määrällä pusuja!

Rontin on hylännyt Irinan tarhalle entinen tarhan työntekijä. Pojalla on siis ainakin jonkinlainen käsitys siitä, millaista kotikoiran elämä on. Rontti tarvitsee toki opastusta uudessa kodissa, etenkin pojan vilkkauden vuoksi esimerkiksi hihnakävelyn opettelemisessa tarvitaan malttia ja johdonmukaisuutta. Tämän hurmurin rotuperimässä on sharpeita, joten uudella omistajalla tulee olla koirakokemusta ja käsitystä nuoren uroksen peruskoulutuksesta. Rontti ei kuitenkaan halua kenenkään egonjatkoksi, vaan se tarvitsee johdonmukaisen, palkitsemiseen perustuvan koulutuksen oman ihmisensä opastuksella. Rontti tulee pääsääntöisesti hyvin muiden koirien kanssa toimeen, mutta varmuuden vuoksi emme luovuta sitä toisen uroksen kaveriksi. Rontti soveltunee varmasti myös ainoaksi koiraksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.