Chris

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 35-40 cm)
Syntymäaika: 2013

25.9.2016
Chris muutti omaan kotiin Vantaalle.

18.9.2016
Chris muutti syksyllä tarhalta pääkaupunkiseudulle kotihoitoon. Chrisin kotihoitaja kertoo uusimmat kuulumiset:

"Chrisu saapui meille torstai-iltana. Automatka meni hyvin, enimmäkseen Chrisu yritti kurkkia ikkunasta maisemia matkan aikana. Reippaan ja itsevarman oloiselta kaverilta vaikuttaa, vaikka uusi paikka hämmentääkin hieman. Illan aikana hoideltiin turkkia. Chrisu piti harjaamisesta ja pesukin sujui varsin mallikkaasti. Turkista jouduttiin muutama takku leikkaamaan, eikä sekään Chrisiä näyttänyt haittaavan. Voisin kuvitella että tulevaisuudessa kynsien leikkaus ym. muut arkiset huoltohommat opitaan aika helpostikin.

Chrisun kanssa ollaan käyty jo useita kertoja lenkillä, ja poika menee kuin vanha tekijä. Ei vedä hihnoissa ja muutenkin vaikuttaa kovin innokkaalta ulkoilijalta. Hajut teitten varsilla tuntuvat olevan varsin kiinostavia.  Chrisu ei oikeastaan paljoakaan kiinnitä huomiotaan autoihin, kävelijöihin, pyöräilijöihin tai lastenvaunuihinkaan. Vaan kulkee rauhallisesti tien varsia nuuskutellen. Tänään käytiin 1,5 tunnin metsälenkki ja voi kuinka kivaa se näyttikään Chrisusta olevan!

Onkin helppo uskoa, että Chrisun hieman pullean masun saa helposti karistettua liikunnalla ja ruokavaliolla. Chrisu painaa tällä hetkellä 15 kiloa. Painon pudotus voisi olla arviolta 3-5 kilon luokkaa, jolloin olisi jo varsin sutjakka poika. Pienikokoinenhan Chrisu muuten on varreltaan, korkeutta on noin 35-40 cm.

Chrisulla on kaverina vanhempi narttu ja lähes samanikäinen uroskoira. Chrisulla on ollut hyvin tyyni suhtautuminen molempiin koiriin, vaikka ne hieman reviiriään vahtivatkin uudelta tulokkaalta. Turhia Chrisu ei nöyristele, mutta on fiksuna väistänyt molempien koirien vahtimiset. Chrisu voisi sopia perheen ainoaksi koiraksikin, sen verran itsenäiseltä kaverilta vaikuttaa. Mutta myös rauhallisen koiran kaveriksi Chrisu sopii hyvin. Ainakaan vielä tällä tutustumisella Chrisu ei vaikuta villiviikarilta, vaan enemmänkin rauhalliselta koiralta. Chrisu on tehnyt muutaman kerran merkkauspissat sisälle, mutta osaa myös ilmoittaa hädästään ulko-ovelle juoksentelemalla ja raapimalla.

Kaiken kaikkiaan mainio kaveri jollekin onnelliselle, joka tarjoaa hyvän ja rakastavan kodin Chrisulle loppuelämäksi."

15.9.2016
Vihdoin Chrisiä onnisti ja pieni mies matkasi Suomeen hoitopaikkaan pääkaupunkiseudulle.

30.8.2016
Chris on hauska koirapoika, joka erottuu Irinan tarhan koirajoukosta pienen kokonsa ja mustavalkoisen turkkinsa vuoksi.

Chris tuli tarhalle noin puolitoista vuotta sitten Kamennogorskista, jossa se oli joutunut koiria keräilevän mummon haltuun ja jäänyt huonolle hoidolle. Tarhalla Chris on saanut syödäkseen ja kerännyt jo hiukan turhankin reilun elopainon, sillä tarhakoiran liikuntamahdollisuudet ovat varsin rajalliset. Kaulapanta ja hihna eivät kuitenkaan ole Chrisille mitään kammotuksia, vaan poika lähtee mielellään hihnakävelylle tilaisuuden tullen, ja nauttii silminnähden pienestä kävelyretkestä tarhan ulkopuolella. Voi miten hauskoja hajuja tienvarsien puskissa lymyääkään!

Luonteeltaan Chris vaikutaa oikein mukavalta ja reippaalta kaverilta. Sen verran topakkuuttakin pikkukoirasta löytyy, että se pärjää aika hyvin suurempikokoisten aitauskaverien joukossa. Mikään mahdoton päsmäri Chris ei kuitenkaan ole. On mahdollista ettei Chrisillä ole paljon kokemusta normaaleista hoitotoimenpiteistä, ja sen kanssa saakin varautua opettelemaan esimerkiksi kynsienleikkuuta ja turkinhoitoa kaikessa rauhassa. Chris antaa kuitenkin nostaa itsensä syliin ja poikaa saa myös rapsutella joka puolelta, joten ajan kanssa hoitotoimenpiteetkin varmasti onnistuvat.

Tämä pieni poika olisi varmasti onnellinen jos Suomesta löytyisi rakastava koti jossa on tarjolla lämmin peti, hyvää ruokaa ja oma ihminen jonka kanssa ulkoilla ja leikkiä. Myös koirakaverit ovat varmasti Chrisin mieleen. Tällä hetkellä Chris asuu aitauksessa jossa on sekä muita uroksia että narttuja, eikä sillä näyttäisi olevan riitaa kenenkään kanssa. Kovin suuren ja leikkivän koiran kaveriksi Chris ei kuitenkaan sovi, ettei jää pienen kokonsa vuoksi isomman jalkoihin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.