Irma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 35-40 cm)
Syntymäaika: 2013

12.5.2016
Pikku-Irma jätti vihdoin tarhan taakseen ja muutti omaan kotiin.

12.2.2016
Pienikokoinen Irma päätyi Irinan tarhalle loppusyksyllä ja nyt sen toiveissa olisi pikainen pääsy oman kodin lämpöön.

Joutuminen isolle koiratarhalle oli aluksi pelottava kokemus Irmalle. Alkuun Irma mietti hetken aikaa, lähestyäkö vieraita vai ei, mutta sitten se keräsi rohkeutensa ja tuli tervehtimään. Todettuaan vieraat ihmiset harmittomiksi, Irma paljastuu hyvinkin tuttavalliseksi ja iloiseksi neidiksi. Ystävällisesti tyttö antaa silitellä itseään eikä ihmisen kosketus tunnu siitä lainkaan hassummalta. Päinvastoin. "Lisää rapsutuksia kiitos", pyytää Irma ja työntää pienen päänsä käsien väliin. 

Irmalla ei ole lainkaan häntää, vain pienen pieni töpö. Emme tiedä, onko se syntynyt hännättömänä vai onko hännälle joskus sattunut jotain. Irman hammasrivistö on melko puhdas ja ikää tytöllä on arvioitu olevan parin vuoden verran. Tarkkaa ikää ei kuitenkaan tiedä kukaan, joten vuosia voi todellisuudessa olla enemmän tai vähemmän. Kooltaan Irma on pienehkö ja painoa sillä tuskin on edes 10 kilon verran.

Irman taustasta tiedämme sen verran, että se on peräisin ylikansoittuneelta Lipsetskin tarhalta, jota Irina auttoi ottamalla sieltä jonkin verran koiria vastaan. Ihmisistä tyttö pitää kovasti, joten sillä on joskus voinut olla koti, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Tulevan omistajan on hyvä varautua totuttamaan Irmaa rauhallisesti opastaen kotikoiran maailmaan. Irman mielestä paras koti olisi sellainen, jossa on yllin kyllin rakkautta ja huolenpitoa tarjolla, ruokakello kilahtaa muutaman kerran päivässä ja ulkoilemaan pääsee muuallekin kuin kotitalon nurkille. 

Eteläisen alkuperän vuoksi Irmalle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Irma onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.