Pumpeli

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2010

30.8.2016
Pumpeli-poika kulki yksin Viipurin laitamilla, kunnes se otettiin kiinni ja toimitettiin Irinan tarhalle keskikesän aikaan.

On todennäköistä että pojalla on kuitenkin joskus ollut oma koti, sillä lyhytkarvaisena koirana se tuskin olisi selvinnyt ulkona kylmistä talvista. Pumpeli on selvästi aikuinen koira, luultavasti ainakin kuusivuotias ellei jo vanhempikin. Poika näyttää ulkonäöltään ns. taistelukoiralta, joten siinä on hyvin todennäköisesti jotain tällaista rotua. Taistelurodut on kehitetty koiratappeluja varten, ja vaikka niitä nykyisin pidetään lähinnä seurakoirina, on roduilla edelleen jäljellä taisteluominaisuus. Vaikka Pumpeli ei tarhalla näytä vihoittelevan toisille koirille, luovutetaan se varmuuden vuoksi ainoastaan perheen ainoaksi koiraksi, ja ainoastaan kotiin jossa on ennestään vankkaa koirakokemusta.

Tarhalla Pumpeli elää ketjussa, ja ilahtuu kovasti saadessaan tarhavieraista seuraa. Poika lähtee mielellään kävelylle ja ryntää heti tarpeilleen lähimpään puskaan: Pumpelilla on selvästi jonkinlainen käsitys sisäsiisteydestä ja se yrittää viimeiseen asti varoa likaamasta omaa aluettaan. Lenkillä Pumpeli puuskuttaa kovasti ja vetää jonkin verran hihnassa, mutta osaa kuitenkin kulkea talutettuna. Vastaantulevat koirat eivät aiheuta pojassa mitään reaktiota, mutta autoille Pumpeli hiukan murahtaa. Ihmisiin tämä poika suhtautuu hyvin ystävällisesti ja ottaa rapsuttelut vastaan kiitollisena. Jos syötävänä on oikein hyvä herkku, saa varomaton lähestyjä kuitenkin huomautuksen pienenä murahduksena, eli herkkuruokaa poika vartioi. Maahan unohtuneen vähemmän herkun ruokatulijaisen saa kuitenkin poimia Pumpelin ulottuvilta ilman vastalauseita.

Pumpeli on ketjun päässä istuskellessaan kerännyt hiukan liikaa painoa, ja pieni laihdutus tekisi varmasti hyvää sen terveydelle. Pumpeli tarvitsee kodin jossa se voi ulkoilla turvallisesti hihnassa ja kohottaa kuntoaan vähitellen. Hyvä, terveellinen ruoka ja lämmin peti ovat myös tämän pojan toivelistalla. Pumpeli ei taida olla enää mikään nuori koira, joten tulevan kodin on varauduttava myös hoitamaan vanhenevan koiran mahdollisia vaivoja. Tiedossa on ainakin asiaa hammaslääkärille, kulumaa ja muutama poikkinainen hammas näkyy herran suussa.

Lyhytkarvaisella Pumpelilla on edessään kylmä talvi tarhalla ketjun päässä, joten toivottavasti sille löytyy ikioma koti Suomesta jo ennen ensimmäisiä pakkasia.

Viipurin koirat - Pumpeli 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.