Velmu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 10/2015

1.12.2016
Velmu muutti omaan kotiin Viialaan.

12.6.2016
Velmu on mitä mainioin nuorimies. Ihmiset ovat Velmulle maailman ihanin juttu, joten kunpa oma rakastava koti löytyisi pian!

Sisarukset Velmu ja Vappu tuotiin alkukesällä Irinan tarhalle. Tiedossamme ei ole, oliko joku löytänyt ne vai oliko tuoja kenties niiden omistaja, joka oli kyllästynyt kahteen isoksi kasvaneeseen pentuun. Niin tai näin, Vappu ja Velmu on mainio parivaljakko ja nyt ne saavat mahdollisuuden löytää kunnolliset kodit Suomesta.

Velmuun ei voi olla ihastumatta. Poika on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas ja tulee muitta mutkitta suoraan vieraan luokse hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Kamera ja sen oudot äänet saavat Velmun mielenkiinnon ja se istahtaa välillä katselemaan ja kummastelemaan outoa kapistusta. Mutta kun Velmulle alkaa juttelemaan ja lirkuttelemaan, innostuu se valtavasti ja pomppii ja hyppelehtii kuin pieni varsa kesälaitumella. Valmu vaikuttaa todella ystävälliseltä ja sosiaaliselta nuorukaiselta, joka toivoisi omaa kotia ylitse kaiken.

Vapun ja Velmun elämästä ennen tarhalle joutumista meillä ei ole tietoja. Molemmat ovat hyvin ihmisrakkaita, joten suurempia traumoja ihmisistä niillä tuskin on. Sisaruksilla on varmasti ollut jonkinlainen koti joskus, mutta onko niitä pidetty enemmän ulko- kuin sisäkoirina, sitä voi vain arvailla. Varmaa on kuitenkin se, että uuteen kotiin muuton myötä edessä voi olla paljon uutta ja ihmeellistä opeteltavaa. Sisäsiisteyttä voi joutua harjoittelemaan, yksinoleminen voi olla ihan uusi juttu eikä hihnassakaan osata välttämättä kulkea kovin mallikkaasti.

Iloinen ja vilkas Velmu etsii kaltaistansa omistajaa, jolla riittää aikaa tarjota sille riittävästi liikuntaa ja tekemistä. Kunhan vain sopiva koti löytyy, Velmu on valmis rakastamaan omaa ihmistään viimeiseen saakka!

Viipurin koirat - Velmu 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.