Roi

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 9/2015

19.2.2016
Roi muutti omaan kotiin Pirkanmaalle.

24.1.2016
Roi on läheisyyttä rakastava, isoksi jässikäksi kasvava poika. Rauhallinen Roi odottaa omaa kotiaan Vihdissä.

Roi ja sen neljä siskoa löytyivät metsästä emonsa kanssa. Olivatko ne syntyneet kuusen alle vai oliko joku hylännyt koiraperheen vasta myöhemmin – sitä emme tiedä. Joka tapauksessa pennut palelivat ulkona pitkälle syksyyn ennen kuin niitä huomattiin ja ne pelastettiin Olgan tarhalle vasta talven tultua. Vajaan parin kuukauden jälkeen koko sisarusparvi muutti Olgan tarhalta suomalaisiin sijaiskoteihin.

Roi on pentueen ainoa poika, ja sen muhkeat tassut kertovat, ettei se aio jäädä miksikään pieneksi pojaksi aikuisena. Muutkin pennut - Roza, Riika, Rona, Rada - vaikuttavat aika muhkuilta ja voisikin päätellä, että niistä kasvaa aikuisina keskikokoista suurempia, tai ainakin suhteellisen vantteria. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emon ulkonäöstä voi valokuvien perusteella arvuutella, että sen perimässä saattaa olla tiibetinmastiffia. Se on kuitenkin kooltaan huomattavasti matalampi, jopa alle 50-senttinen.

Mahdollisen laumanvartijaperimän vuoksi näille sisaruksille etsitään varmuuden vuoksi koteja, jotka pärjäävät niiden kanssa siinäkin tapauksessa, että ne päättävät isoiksi kasvettuaan alkaa vartioida pihaa ja perhettään, eivätkä toivota vieraita noin vain tervetulleiksi. Koska rotutaustaa ja taipumuksia voidaan kuitenkin vain arvailla, saattaa toisaalta yhtä hyvin käydä niin, etteivät nämä sisarukset vahtikoiriksi ryhdykään. Emme kuitenkaan sijoita näitä pentuja kerrostaloon emmekä ensimmäisiksi koiriksi.

Roi on kotihoitajan mukaan ihmisten kaveri, joka seurailee hoitajaansa ahkerasti. Roi on varsin rauhallinen poika, joka kaipaa kovasti läheisyyttä. Mukava tyttökoira kaverina voisi olla uudessa kodissa kiva juttu, muttei välttämättömyys. Roi tottuu hoitopaikassaan myös kissoihin ja moniin muihin eläimiin.

Roi ei enää halua joutua hylätyksi eikä värjötellä ulkona vaan se etsii sitoutunutta kotia, joka panostaa sen hyvinvointiin ja huolehtii sen kasvatuksesta positiivisella ja oikeamielisellä tavalla.

Roin yhteyshenkilönä toimii Noora p. 040 8342427 ma-pe klo. 15-16, (noora.viipurinkoirat(at)gmail.com). Adoptiohakemus on täytettävä ennen yhteydenottoa. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.