Kukka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2006

21.10.2016
Vihdoinkin Kukka pääsi omaan kotiin.

30.8.2016
Herttainen Kukka-rouva on ollut tarhalla jo pitkään, ja ansaitsisi vihdoin ikioman kodin Suomesta.

Kukan tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta selvästi se alkaa olla jo seniori-ikäinen, noin 8-10-vuotias koira. Tämä keskikokoinen tyttö on olemukseltaan varsin rauhallinen, ja näyttää viettävän aikaansa enimmäkseen loikoillen koppinsa katolla, josta se tarkkailee ympäristöään turhia hermoilematta. Ihmisvieraat saavat Kukan kuitenkin innostumaan, ja tyttöön tuleekin liikettä jos tarhakävijä avaa Kukan aitauksen oven. Silloin Kukka kirmaa tulijaa vastaan ja nauttii kaikista saamistaan rapsutuksista, intoutuupa hyppelehtimään muutaman iloloikankin tuhdiksi päässeellä olemuksellaan! Rapsutukset ja halaukset ovat tälle koiralle valitettavan harvinaista herkkua, ja Kukkaa saakin rapsutella joka puolelta niin paljon kuin vain jaksaa. Vaikka Kukka nauttii hellyydestä, se ei vaatimattomana tyttönä tunge seuraan väkisin vaan ottaa kiitollisena vastaan sen huomion mitä kulloinkin on tarjolla.

Kukka asuu tarhalla samassa aitauksessa nuoremman uroksen kanssa, ja ne näyttävät tulevan hyvin toimeen keskenään. Emme kuitenkaan tiedä miten Kukka suhtautuu muihin koiriin, esimerkiksi toisiin narttuihin. Kukka voisikin sopia parhaiten joko uroskoiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Tarhaoloissa ilman liikuntaa ja tekemistä Kukka on päässyt hiukan pyöristymään, ja karva on likainen ja kiilloton. Muuten koira vaikuttaisi voivan suhteellisen hyvin, vaikka esimerkiksi hampaiden hoito tulisi varmasti tarpeeseen. Säännöllinen liikunta, terveellinen ruoka sekä turkin pesu ja harjaus tekisivät tälle koiralle varmasti ihmeitä. Olisipa onnenpotku jos Kukka pääsisi oman kodin lämpöön ennen talven pakkasia!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.