Muhtar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015

28.12.2016
Muhtar sai kodin Simpeleeltä.

7.12.2016
Muhtar on kovanonnen poika. Se jäi lokakuussa auton alle ja joutui leikkaukseen, josta on nyt toipunut. Muhtar on ystävällinen ja lempeä poika, joka etsii sitoutunutta omistajaa. 

Saimme Irinalta viestin lokakuussa: kadulta oli löytynyt nuori, auton alle jäänyt koirapoika. Koira kuljetettiin Pietariin leikattavaksi, sillä sen toinen etujalka sekä takajalka olivat murtuneet. Viipurin Koirat osallistui lääkärikuluihin. Operaatio kuulosti hurjalta, mutta se onnistui kuten piti ja Muhtar on toipunut leikkauksesta ja onnettomuudesta hyvin. Nyt Muhtar odottaa kotia Irinan tarhalla.

Muhtar on kovin ystävällinen ja mukava nuorimies. Sitä eivät menneet selvästikään paina, vaan se suhtautuu luottavaisesti ja avoimesti vieraisiinkin ihmisiin. Häntä heiluu ja korvat menevät littaan, kun Muhtar ilahtuu uusista tuttavuuksista. Muhtar tulee kuitenkin tutustumaan rauhallisesti, eikä se ole muutenkaan mikään mahdottoman vilkas poika.

Muhtar asuu nyt samassa aitauksessa muutaman muun nuoren koiran kanssa. Narttujen kanssa se tulee erinomaisen hyvin toimeen, eikä toinen pieni uroskaan saanut sitä hermostumaan. Uskoisimme, että Muhtar sopeutuu siis hyvin toisen koiran kaveriksi, kunhan se toinenkin on sosiaalinen ja kiltti kaveri.

Toipumisajan Muhtar asui Irinalla kotona ja siellä se tuli hyvin toimeen myös kissojen kanssa. Muhtar on sisäsiisti ja osasi ainakin Irinalla jäädä kotiin yksin rauhallisesti, tosin toisia koiria sillä on ollut aina seurana. Muhtar on tarhallakin hyvin hiljainen poika, joten kerrostalokaan ei liene poissuljettu vaihtoehto sen asuinmuodoksi.

Muhtar on käynyt läpi ison leikkauksen ja on selvää, että sen jalat eivät ole entisensä. Vaikka Muhtar liikkuu tällä hetkellä normaalin näköisesti, voi tilanne muuttua myöhemmin. Siksi uuden omistajan tulee sitoutua ehdottomasti siihen, että on valmis konsultoimaan aina tarvittaessa niin eläinlääkäriä kuin fysioterapeuttiakin Muhtarin hyvästä hoidosta. Tärkeää on myös pitää poika aina hoikkana, jottei jaloille tule ylimääräistä rasitusta. Mitään agilitytähteä Muhtarista ei koskaan tule, mutta monipuolinen, erityisesti metsässä tapahtuva liikunta, on varmasti Muhtarin kunnolle hyväksi.

Viipurin koirat - Muhtar 26.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.