Zik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko:
Syntymäaika: 2/2016

13.7.2016
Zik muutti Seinäjoelle.

22.6.2016
Oolen pieni nalle vain, pörheä. Kaikki muua, rakastaaa! Zik on ihmisrakas ja ystävällinen pentu, jolta ei iloiset hännän heilutukset lopu kesken!

Ketjussa elävä emokoira pyöräytti alkuvuodesta pentueen kadulle Svetogorskin kaupungissa. Jotta ne eivät lisäisi kaupungin kulkukoirapopulaatiota, ne sterilisoitiin kaupungin varoilla jo varhain ja palautettiin samantien kadulle. Paikallisten eläinsuojelijoiden mielestä pentujen oli parempi toipua leikkauksesta turvallisessa ympäristössä ja niinpä pennut matkasivat Olgalle. Zachar, Zibar, Zik, Zina, Zaya ja Zoya ovat nyt valmiita valloittamaan omat kodit Suomesta!

Zik on aivan ihana hurmuri. Ihmisiä poika rakastaa koko sydämestään ja heittäytyy leppoisaan kylkiasentoon, kun sitä menee rapsuttelemaan. Sylissä Zik istuu rauhallisena ja tyytyväisenä, mutta jyhkeää poikaa ei kovin kauaa jaksa siinä pidellä. Vaikka ihmiset ovatkin ihania, ei Zik ole koko ajan vaatimassa huomiota itselleen vaan touhuaa myös omiaan. Lelut ja leikit muiden pentujen kanssa ovat kovasti Zikin mieleen. Zik vaikuttaa sosiaaliselta ja reippaalta pojalta, joka sopivan kodin löydyttyä haluaisi päästä oman ihmisen kainaloon!

Pennut ovat asuneet kadulla, jonka jälkeen ne muuttivat Olgan ulkoaitaukseen. Sisätiloissa eläminen on niille ihan uusi juttu, joten monenlaista opeteltavaa riittää. Sisäsiisteyttä joutuu harjoittelemaan ja pissalätäköitä korjailemaan. Ulkoilu voi alkuun olla pelokasta säntäilyä ja muut kanssaliikkujat ihmeellisiä. Yksin jääminen voi alkuun aiheuttaa pienen ikävän - vastahan sen oman ihmisen sai! Kaikesta kuitenkin selvitään, kunhan omistajalla riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja hermoja - sekä paljon rakkautta kovia kokeneelle pennulle.

Pentujen isästä ei ole tietoa. Voi myös olla, että sulhasia on ollut useampia kuin yksi. Osa pennuista on sirompia kuin toiset, osalla taas on tuuhea pörröturkki. Koska täysin varmaa tietoa molemmista vanhemmista ei ole, ei voida kokonaan sulkea pois minkään vahtivan rodun taustaa.

Zik kasvaa aikuisena ainakin keskikokoiseksi ellei isommaksi komistukseksi.

Viipurin koirat - Zik 10. & 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.