Aramis

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (50-55 cm)
Syntymäaika: 2014

10.11.2016
Aramis muutti Helsinkiin!

2.3.2016
Vaikka Aramis saattaakin hetken tuumia ennen kuin astelee luokse, paljastuu se kuitenkin hyvinkin ystävälliseksi ja rapsutuksista nauttivaksi pojaksi.

Aitauksessa aivan tarhan perällä katselee kaksi samannäköistä koiraa. Ne tarkkailevat uteliaina tarhavieraiden jokaista liikettä toivonkipinä lempeistä silmistä loistaen. Kun niiden aitaukseen astuu, on vastaanotto mitä ystävällisin. Pörheät hännät huiskivat iloisina ja kosteat nenänpäät uskaltautuvat hetki hetkeltä lähemmäs.

Veljekset, Lancelot ja Aramis, päätyivät Irinan tarhalle vastikään Pietarista. Kuulemamme mukaan ne asustivat ihmisten läheisyydessä eräällä pihalla. Huolestuneet vanhemmat eivät kuitenkaan halunneet koiria lastensa läheisyyteen enää sen jälkeen, kun ne ohittivat pentuiän, ja niinpä ne toimitettiin tarhalle. Veljekset ovat myös menettäneet palat korvistaan merkkinä kaupungin sterilointiohjelman puitteissa tehdystä kastroinnista. Lancelotilta puuttuu vasen korvanpää, Aramikselta oikea. Veljekset ovat nuoria ja ikää niille on kertynyt arviolta vuoden tai kahden verran. Todellinen ikä jää kuitenkin mysteeriksi.

Tarhalle joutuminen on iso muutos veljeksille, mutta ainakin uusiin ihmistuttavuuksiin ne suhtautuvat luottavaisin mielin. Lancelot on veljeksistä reippaampi, kun taas Aramis tuumii pienen hetken ennen kuin tulee siliteltäväksi. Kunpa sympaattisten veljesten tarinalla olisi onnellinen loppu, ja Suomessa niitä odottaisi kunnolliset kodit, mistä ei rakkautta ja huolenpitoa puutu!

Aramis pyörii uteliaana ja iloisena ympärillä, mutta silloin tällöin perääntyy veljensä luokse hakemaan lisää rohkeutta. Reippaasta veljestä otetaankin jo pian mallia, ja myös Aramis tulee kokeilemaan miten mukavilta rapsutukset, herkut ja ihmisten seura tuntuvatkaan. Aramis vaikuttaa rauhalliselta pojalta ja aitauskavereiden kanssa tullaan hyvin juttuun. Veljensä tavoin myös Aramis odottaa kiltisti omaa vuoroaan, kun käsi menee namipussille.

Aramis on hyvin sympaattinen, ystävällinen ja mukavan oloinen koira, jolle toivoisi kovasti oman kodin löytyvän. Kotikoiran elämästä Aramis ei taida tietää mitään, joten uuden omistajan tehtävänä onkin opastaa sitä lempeästi uusissa ja oudoissa tilanteissa. Hihnassa käveleminen ei välttämättä ole kuulunut Aramiksen harrastuksiin, sisäsiisteydestäkään kukaan tuskin on pojalle maininnut. Harjoiteltavaa varmasti riittää, mutta vastalahjana odottaa ikuinen koirapojan ystävyys!

Viipurin koirat - Aramis 20.8.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.