Marta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

16.6.2016
Marta sai kodin Helsingistä.

28.9.2015
Hauskannäköinen Marta on veikeä ja reipas tyttö. Marta rakastaa ihmisiä ja innostuu vieraista niin, ettei malttaisi turkissaan pysyä!

Arviolta noin vuoden ikäistä Martaa odotti loppuvuodesta ikävä kohtalo eikä tiedossa ollutkaan lämmin ja mukava syksy kotisohvalla talvea odottaen. Marta sai kodistaan lähtöpassit ja entinen omistaja toimitti sen Irinan suurelle koiratarhalle.

Marta suhtautuu vieraisiin ihmisiin hyvin iloisesti ja avoimesti. Tyttö poukkoilee pienessä aitauksessaan onnellisena ja jokaisesta rapsutuksesta se tuntuu innostuvan aina vain enemmän. Kun istahtaa alas seurusteluhetkeä varten, koko syli on pian täynnä niin riemuisaa ja heiluvaa koiraa, ettei meinaa pystyssä pysyä. 

Emme tiedä, miksi entinen omistaja hylkäsi Martan. Ehkä nuoren ja meneväisen koiran kanssa ei enää jaksettu tai omistajaa muuten vain kyllästytti koiranpito, mutta toivottavasti kunnollinen koti löytyisi nyt Suomesta. Marta jakaa tällä hetkellä aitauksen usean koiran kanssa ja sekalaiseen joukkoon mahtuu eri ikäisiä uroksia ja narttuja. Niiden kanssa tyttö vaikuttaisi tulevan toimeen ihan sujuvasti.

Marta haaveilee aktiivisesta kodista, jossa olisi tarjolla riittävästi liikuntaa. Tyttö voisi hyvin innostua jostain mukavasta koiramaisesta harrastuksesta. Uuden omistajan on myös varauduttava siihen, että monet asiat voivat vaatia vielä harjoittelua. Sisäsiisteyden kanssa voi käydä vahinkoja, hihnan päässä saattaa välillä liihotella innokas viikari eikä yksin kotiin jääminenkään ole välttämättä ennestään tuttu asia. Nuoren koiran koulutukseen on myös syytä jaksaa paneutua, jotta elämä olisi kaikille vaivatonta ja mukavaa.

Ihmiset ovat selvästikin Martan mielestä parasta elämässä. Toivottavasti Martan elämä ei valuisi hukkaan tarhalla vaan jostain löytyisi ihminen, joka olisi valmis vastaanottamaan tämän ilopillerin rajattoman rakkauden. 

Viipurin koirat - Marta 5.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.