Hvostik

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 35 cm, 5-6 kg)
Syntymäaika: 5/2014

27.10.2016
Hvostik eli Iita muutti omaan kotiin Vantaalle.

25.8.2016
Hvostik eli Iita kävi steriloitavana.

17.8.2016
Hvostik eli Iita etsii uutta kotia omakotitalosta. Iitaa pääsee tapaamaan Vihdissä.

20.10.2014
Pieni Hvostik löysi oman kodin.

28.9.2014
Pikkuinen Hvostik pääsi harjoittelemaan kotikoiran elämää ja odottaa omaa kotia Turussa.

9.9.2014
Hvostik on sisaruksista reippain. Tämä valkoinen pallerotyttö jännittää aluksi hetken sylissä olemista, mutta pian Hvostik rentoutuu ja nauttii koko sydämensä kyllyydestä.

Sisarukset Hvostik, Alya ja Kostik syntyivät toukokuussa Olgan tarhalla. Pentujen vanhemmat Manja ja Shok pelastettiin hetkeä aiemmin pentutehtailijan luota. Manja odotti tulleessaan pentuja, joten Olgan varautui kiireesti pienten pystykorvapentujen syntymiseen.

Hvostik on sisaruksista reippain. Kun tyttöä hetken huokuttelee, tulee se tekemään tuttavuutta vieraidenkin kanssa. Syliin nostaminen alkaa Hvostikia vähän jännittää ja aluksi se tärisee jännityksestä. Pian Hvostik kuitenkin rentoutuu ja alkaa nauttia sylihetkestä myös vieraan ihmisen kanssa.

Hvostik rakastaa leikkimistä ja touhuamista sisarustensa kanssa. Olgan luona Hvostik on saanut tottua elämiseen myös kissojen sekä muiden koirien kanssa. Hvostik varmasti pitäisikin siitä, jos uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri odottamassa: sen mallia seuraten olisi moni uusia asia maailmassa paljon vähemmän pelottava.

Pennut vaikuttavat paljolti japaninpystykorvilta. Emme tiedä, ovatko ne oikeasti sellaisia ja toivommekin, ettei mahdollinen rotutausta olisi suurin syy, miksi joku haluaa näille tarjota kodin. Vaikka sisarukset ovat mahdottoman suloisia valkoisia pörröturkkeja, tulee niiden kanssa riittämään töitä pentujen totuttamisessa moniin niille kovin uusiin asioihin. Siksi näille sisaruksille ei kannata intoutua tarjoamaan kotia vain niiden suloisen ulkonäön vuoksi: uusien omistajien tulee ehdottomasti olla valmiita tekemään töitä pentujen sopeuttamisen kanssa.

Sisarukset ovat kasvaneet Olgan kotona sekä pihapiirissä. Tämän johdosta ne suhtautuvat arastellen kaikkeen uuteen, mukaan lukien vieraat ihmiset. Pystykorvat ovat tyypillisesti herkkähaukkuisia koiria, joten pelottavat asiat saavat herkästi haukkukuoron osakseen. Omistajan tulee siis myös olla varautunut siihen, että ääntä saattaa löytyä näistä pennuista keskimääräistä enemmän. Pentujen vanhemmat ovat noin 40 cm korkeita ja kymmenen kiloa painavia, joten mitään jättiläisiä ei pennuistakaan kasva.

Hvostikia jännittää vieraiden läsnäolo tarhalla:

Viipurin koirat - Hvostik 13.9.2014

Viipurin koirat - Kostik, Alya, Hvostik 7.6. & 16.8.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.