Shok

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 35 cm, n. 5-7 kg)
Syntymäaika: 2011

22.3.2015
Shokilla on koti!

10.2.2015
Persoonallinen pieni Shok on kotihoidossa Vihdissä.

Shokin tarina on surullinen ja lienee selvää, että pojan tausta on jättänyt sekä henkisiä, että fyysisiä jälkiä. Shok pärjää todella hyvin yksisilmäisenä, mutta joskus silmä saattaa heikentää havainnointikykyä. Se ei kuitenkaan iloista poikaa haittaa. Shok jumaloi omaa ihmistään, eikä mielellään joutuisi hänestä eroon. Shokia ei kuuluvan äänen takia voidakaan luovuttaa kerrostaloon. Shokista parasta olisi rauhallinen arki oman ihmisen kanssa. Shok pitää turvallisista rutiineista ja vähän tylsästäkin elämästä. Uudet jutut ja ihmiset saavat Shokin stressaantumaan. Ei liene ihme, Shokin elämä Venäjällä pentutehtaassa lienee ollut hyvinkin yksitoikkoista ja poika vasta opettelee normaalia kotikoiran arkea. Shokille kaivataan siis omistajaa, jolla on aikaa ja rakkautta pienelle sylikoiralle, mutta samalla tahtoa ja halua opettaa Shokia myös rentoutumaan ja pärjäämään omillaan.

Shokin kyselyihin vastaa Susanna numerossa 050 4907892 la-su klo. 12-16, ja Noora numerossa 040 8342427 ma-pe klo. 15-16 (noora.viipurinkoirat(at)gmail.com), kunhan adoptiohakemus on täytetty. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

9.9.2014
Shok on pieni, vilkas poika. Shok on sosiaalinen poika niin ihmisten, koirien kuin kissojenkin suhteen.

Manja ja Shok pelastettiin keväällä pentutehtailijalta. Manja odotti tulleessaan pentuja, joten Olga varautui kiireesti pienten pystykorvapentujen syntymiseen. Sisarukset HvostikAlya ja Kostik näkivät päivänvalon toukokuussa Olgan tarhalla, ja todennäköisesti Shok on näiden valkoisten pentujen isä.

Shok on luolteeltaan vilkas ja iloinen. Sen innostus menee helposti vähän yli, jolloin Shok aloittaa haukkumisen. Shok on seurallinen poika ja se pitää kovasti niin ihmisistä kuin toisista koiristakin. Eivätkä kissatkaan saa Shokia hermostumaan.

Shokin vilkkauden vuoksi uuden omistajan tulee olla hyvillä hermoilla varustettu. Shokia voi joutua opettamaan rauhoittumaan uusissa tilanteissa, jottei haukkuminen muutu taukoamattomaksi sähellykseksi. Shok on kaikkiaan kuitenkin mukava poika, kunhan sille jaksaa tiettyjä käytöstapoja vielä opettaa.

Olgan mukaan Shokilta sujuvat yksinolot hyvin, tosin Olgalla sillä on ollut aina toisia koiria seuranaan. Koska Shok on elänyt pentutehtaassa pitkälti häkissä, voi sisäsiisteydessä olla harjoittelemista. Hihnassa kävelemistä Shok on kuitenkin ehtinyt harjoitella.

Shokin toinen silmä oli vioittunut sen tullessa Olgan hoiviin. Siksi siltä jouduttiin poistamaan toinen silmä. Shok pärjää kuitenkin mainiosti, vaikka näkökyky onkin hieman rajoittunut.

Shok vaikuttaa paljolti japaninpystykorvalta. Emme tiedä, onko se oikeasti sellainen ja toivommekin, ettei mahdollinen rotutausta olisi suurin syy, miksi joku haluaa Shokille tarjota kodin. Pystykorvat ovat tyypillisesti herkkähaukkuisia koiria, joten omistajan tulee olla varautunut siihen, että ääntä löytyy Shokista kohtuullisen herkästi.

Viipurin koirat - Shok 13.9.2014

Viipurin koirat - Shok 7.6. & 28.6. & 16.8.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.