Harvat

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2011

10.12.2015
Harvatin vuosien odotus päättyi ja poika pääsi muuttamaan Suomeen kahden muun rescuekoiran kaveriksi!

11.10.2015
Vuodet ovat vierineet ja partanaamainen ujo Harvat on edelleen koditon. Toivoa ei kuitenkaan ole menetetty ja uskomme, että jossain odottaa tätäkin poikaa oikea ihminen.

Tuntuu, ettei ole kuin hetki siitä, kun Harvat ja sen sisarukset olivat pieniä ja suloisia pentuja. Oli vain ajan kysymys, milloin pojasta tulisi kyselyitä ja se muuttaisi omaan kotiin kasvamaan isoksi, aikuiseksi koiraksi. Toisin kävi. Nykyään Harvat kuuluu pisimpään sivuillamme olleisiin koiriin. Se on neljävuotias, ja muutaman kuukauden kuluttua tulee eloa taas vuosi lisää. Tarhaelämää on silloin takana lähes viisi vuotta. Ja se on pitkä aika.

Harvat ujostelee vähän vieraita ihmisiä, mutta Olgan halikaveri se on täysin. Poika kyllä ilahtuu ja innostuu uusista ihmisistä, juoksentelee ympärillä häntäänsä heiluttaen ja herkut kelpaavat käsistä. Sillä on ystävällinen ja utelias ujopiimän katse, ja mieli tekisi hirveästi tulla rapsuteltavaksi, mutta rohkeus ei riitä. Harvatista voisi saada rapsutuskaverin, jos aikaa olisi jäädä seurustelemaan sen kanssa muutamaksi päiväksi tai viikoksi, mutta puolen tunnin vierailun aikana poikaa saa korkeintaan vain kevyesti sipaista.

Harvat on asunut lähes koko elämänsä ulkotarhassa, joten edessä on kokonaan uusi maailma, kun se ottaa ensiaskeleet omaan kotiin. Toivottavasti sympaattiselle ja ihanalle Harvatille löytyisi vielä erityinen ihminen, joka tarjoaisi pojalle paljon ihania asioita, mistä se on vuosia saanut vain uneksia.

Viipurin koirat - Harvat 10.10.2015

1.3.2013
Partanaamainen Harvat odottaa yhä oman kodin kutsua. Harvat on ujo, sympaattinen koirapoika, joka asustaa olgan tarhalla.

Harvat uskaltaa nykyään hienosti tulla hakemaan nameja vieraiden käsistä, ja sille onkin usein varattuna muutama aivan eritityinen herkkupala.

Viipurin koirat - Harvat 1.3.2014

Viipurin koirat - Olgan tarhalla 1.3.

17.8.2012
Harvat on hieman ujo poika, joka etsii rauhallista kotia ja sellaista omistajaa, joka jaksaa paneutua aran koiran sopeuttamiseen kotielämään.

Harvat jäi veljensä Hasanin kanssa Olgan tarhalle kasvamaan, sillä jostain syystä kumpikaan veljeksistä ei löytänyt omaa kotia. Harvat on veljeään ujompi, eikä se uskalla kovinkaan hyvin tehdä tuttavuutta vieraiden kanssa. Olgan seurassa poika on kuitenkin rennosti, joten pojalla on hyvät mahdollisuudet sopeutua kotikoiraksi, kunhan asiaan paneutuva omistaja pojalle löytyisi. Harvat ei sovellu kovinkaan vilkkaalle asuinaluelle asumaan, joten pojalle etsitään ensisijassa kotia maalta tai muusta rauhallisesta ympäristöstä.

Viipurin koirat - Harvat 7.4.2013

9.4.2011 johdattaa Olga vierailijat tyhjään aitaukseen, jonka perällä on mökki. Mökin sisällä näkyy pientä liikettä ja huolestuneita silmäpareja.

Sisarukset Hloia, Harvat, Hariton ja Hasan kykkivät perimmäisessä nurkassa yhdessä kasassa hakien toisistaan turvaa, kun isot, vieraat ihmiset astuvat sisään. Kysyn Olgalta, ovatko pennut arkoja. Olga vastaa etteivät ole, mutta ujostelevat meitä vieraita. Hetkisen mökissä kykittyämme, pennut alkavat varovasti hiipiä kasastaan tutun Olgan jalkojen taakse, josta ne meitä kurkistelevat. Sitten on ihan pakko jo varovasti lähestyä vieraitakin, uteliaisuus voittaa. Lopulta koko sisarusparvea sai silitellä ja käsitellä, vaikka vielä vähän ujostuttikin ja välillä piti kellahtaa selälleen alistumisen merkiksi, ihan varmuuden vuoksi vain. Ei ole tietoa, mistä pennut ovat Olgalle ilmestyneet, mutta mahdollisesti ne on pistetty kadulle niiden kasvettua vieroitusikäisiksi. Sisarusparvi on rauhallisen tuntuinen. Tuskin kuvaustilannekaan olisi onnistunut, jos pennut olisivat kovin riehakkaita. Hloia on pesueen ainoa tyttö, kaunis ja naisellinen. Veljet Harvat, Hariton ja Hasan ovatkin poikamaisempia. Koska pentujen vanhemmista ei ole mitään tietoa, ei niiden tulevaa kokoa voi ennustaa. Kolmikuisina sisarukset eivät kuitenkaan ole huomattavan suuria, joten ne saattavat kasvaa keskikokoisiksi. Pentujen on arvioitu syntyneen tammikuun puolessa välissä 2011.

Katso video veljeksistä:

Viipurin koirat - Harvat & Hasan

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.